icon

Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?

danka2013
17. pro 2014

Dobrý den,

nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana

virtualwoman
31. pro 2014

A k uvodnimu dotazu - existuji. Dite mame v soukrome skolce, ockovani nikoho nezajimalo ani v jedne, kterou jsme navstivili. Bud je nezajimalo vubec nebo meli vedle akreditovane tridy (podminkou ockovani) otevrenou i neakreditovanou tridu pro deti neockovane. Za stejnych podminek a deti se setkavaji. A o par let pozdeji se vsichni potkaji ve skole. Absurdistan 😉

merunkova
31. pro 2014

@virtualwoman ...aneb vítej v České republice 😀

lenicka07
31. pro 2014

@lenkavd to vykání jsem použila asi automaticky protože jsi lékařka, tedy tak nějak z úcty 😉
Děkuji za upřímnou odpověď. Takže se při svém povolání setkáváš s následky očkování, těžko se ale asi dá říct, jaké procento dětí si z toho následky odnese /nemyslím oficiální statistiky)? Myslíš tedy že zdravému dítěti může očkování nějak ublížit? Nebo se to týká těch, které mají i jiné problémy? Já jsem u svých dětí žádné negativní důsledky nezaznamenala, a těch pár mamin, se kterými se stýkám, také ne. Jsme ale statisticky malý vzorek. Mě to spíš připadá, že problémy jsou někde jinde (složení vakcín, očkovací schéma, atd.), než že by se mělo zavrhnout očkování jako takové.

lenkavd
31. pro 2014

@ivulinka123 bohužel zs své pozice s tím neudělám nic... Nejde o neočkování, ale o to čím a jak se očkuje.... Dle všeho asi evidentně neumíte ani pořádně číst a já nejsem ta, co se tu celý den vykecává 😉
Do DE nechci, ale ty by jsi tam mohla udělat novou karietu, jako uklízečka v nemocnici by jsi zajisté místo dostala 😉
Moje děti po očkování žádné problémy neměly, takže o ně se laskavě neopírej. A ta imuntina, je vidět, že ani nevíš, jak funguje, jinak takovýto nesmysl nemůžeš v životě napsat.
@merunkova jojo, už jsem to sestře nahásila. Ptala se mne, zda jsem taky něco nepila 😀 Naštěstí tato je super. Bohužel ale mám smůlu v tom, že si budu musrt udělat práci sama, míchat se mi do toho nebude 😀

merunkova
31. pro 2014

@lenkavd Tak přeji aspoň klidnou službu, pokud se dá ta silvestrovská za klidnou vůbec považovat.A že pozdravuji tu bezva sestřičku.🙂

ivulinka123
31. pro 2014

@lenkavd svoji práci mám a vás lituji, že pracujete v kolektivu ve kterém nejste spokojená a o kterých víte, že dělají fatální chyby..

virtualwoman
31. pro 2014

Pokud ma stat potrebu do ockovani nutit a lekari tvrdit, ze je povinne a na rodice tlacit, pak musi byt stat a lekar natolik fer a za ockovanim si stat natolik, aby prijmul plnou zodpovednost za pripadne poskozeni naockovaneho ditete.

Abych trochu odlehcila po vzoru Cerveneho trpaslika - v ordinaci je sestra ta nejdulezitejsi asi jako si to o sobe mysli vratny ve fabrice.

merunkova
31. pro 2014

@virtualwoman Ale zase s vrátným by tady nebyla taková sranda 😀

ivulinka123
31. pro 2014

@merunkova A ty děláš co za práci? Třeba by ti něco lenkavd něco super dohodila, když jí tak bezva lezeš do zadnice :D

lenkavd
31. pro 2014

@ivulinka123 je vidět, že opravdu neumíš číst... Nikde jsem o spokojenosti nepsala, naopak, psala jsem že ten kdo na to neměl odešel a momentálně si na mé části nemám na koho stěžovat.
@merunkova no asi se moc nevyspím... Já na silvestra sloužím asi po 6 letech, už jsem to jednou zase musela vzít. Ale máme dvojitou službu, zatím vše zvládá kolega, tak já si tu můžu kafrat 😀

merunkova
31. pro 2014

@ivulinka123 Takhle to funguje u vás? 😉

ivulinka123
31. pro 2014

@merunkova ne, ale já jsem se tě ptala, co máš za práci.. ?

lenkavd
31. pro 2014

@lenicka07 já si na tohle nehraji 🙂
Procento si určitě netroufnu odhadnout. Kdybych byla pediatr, tak ano, ze svého vzorku, jinak ne. Já usuzuji z dětí kolem mne v soukromém životě, v pracovním se setkávám až s následky.
Jinak ano, jsem toho názoru že může i zdravému dítěti ublížit, ale mnohem častější je to, že rozjede něco, co je v tělu schované. Ale s vhodným očkováním nebo bez by se většina věcí s největší pravděpodobností neobjevila a nebo v minimální verzi.
S tou posledním větou souhlas, to je přesně to, co si myslím já....

merunkova
31. pro 2014

@ivulinka123 Tak ptát se můžeš 😀

lenkavd
31. pro 2014

@virtualwoman fakt jsem se pobavila, krásné přirovnání. Bohužel ale jak pravdivé....
@merunkova sestry u doktorů obvykle používají jiné metody, jak se zalíbit 😀

merunkova
31. pro 2014

@lenkavd 😀 😀

ivulinka123
31. pro 2014

@merunkova Kdyby si dělala nějakou práci na úrovni, tak to napíšeš. Myslela jsem si to, že ne. Takže úřadu práce 3x zdar :D

merunkova
31. pro 2014

@ivulinka123 Právě proto že mám úroveň, tak se bavím s lidmi na úrovni.A těm ráda odpovím.Ty už jsi se svými předsilvestrovskými výlevy mimo moji úroveň, promiň 😉

lenkavd
31. pro 2014

@merunkova hele tak jestli jsi na pracáku u nás je volné místo uklízečky, co já vím. Takováta ficka co chodí s hadrem a šmudlá vše co vidí.. Moje kompetence tyto místa nejsou, ale mohla bych se přimluvit 😉
@ivulinka123 tvé děti to asi nebudou mít v životě moc lehké co? Už jim pořádně spoříš? 😀

merunkova
31. pro 2014

@ivulinka123 A co že jsi vymazala ten předchozí silný komentář ? Se v tobě něco hnulo?

bobulinka74
31. pro 2014

@ivulinka123 Tu poslední větu jste vymazala, kde urážíte @merunkova a její dítě. Zrovna jsem Vás chtěla nahlásit. Styďte se.

merunkova
31. pro 2014

@lenkavd Jsi hodná, díky, ale své místo učitelky v mateřské školce mám ráda 😀

ivulinka123
31. pro 2014

@merunkova Juj :D za pravdu se každý naštve a hledá výmluvy, proč neodpovědět :D
Takže v novém roce 2015 vše nej a ať merunkova najde konečně slušnou práci, třeba i tu uklízečku v nemocnici 🙂

lenicka07
31. pro 2014

@lenkavd Děkuji za odpověď a přeji ti mnoho zdraví a úspěchů do nového roku.
PS: jen by mě zajímalo jak by se dle tvého názoru měl za stávající situace zachovat zodpovědný rodič - neočkovat či si vydupat jiné očkovací schéma, snažit se očkování oddálit? tedy jako rodič zdravých dětí, kde nějaké "výmluvy" těžko lze vymyslet.

virtualwoman
31. pro 2014

@bobulinka74 A tohle dela udajne ve zdravotnictvi. Tam by mely byt alespon spetky empatie, ne? Uf, mame stesti na personal ve zdravotnictvi obecne ...

lenkavd
31. pro 2014

@bobulinka74
@ivulinka123 taky jsem tu blbou matku a deficitní dítě (nebo něco podobného) četla. Jsem snad myslela, že blbě čtu, to už mi přišlo fakt přes čáru.....
@merunkova ok, to se ani nedivím, že mi dáš košem 🙂

merunkova
31. pro 2014

@lenkavd Dám, ty děti jsou bezva 🙂

bobulinka74
31. pro 2014

@virtualwoman Jdu blejt 🤐

virtualwoman
31. pro 2014

@bobulinka74 Je to troll, nulova empatie a znalosti v problematice. Lepe ignorovat 😉

lenkavd
31. pro 2014

@lenicka07 za mne oddálit do schématu 2+1 (ideální první po roce a půl) a vyměnit hexu za pediacel.
To může udělat každý bez nějakého problému, i průměrný pediatr by s tím neměl mít problém. Navíc není pak problém najít státní školku, která toto bude akceptovat (vlastní zkušenost).
Též přeji hezký nový rok 🙂

Strana