icon

Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?

danka2013
17. pro 2014

Dobrý den,

nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana

virtualwoman
31. pro 2014

@lenkavd A MMR ditko ma? Pokud ne, byl problem se skolkou? Pokud jsi psala, omlouvam se za duplicitu, ale nepostrehla jsem 🙂.

ivulinka123
31. pro 2014

@merunkova Jediné štěstí, že nebudete učit moje děti..Krásný nový rok vám nepřeju, vy máte celý život zničený, jen tím vaším negativistickým a rýpavým přístupem k životu! 🙂

merunkova
31. pro 2014

@ivulinka123 Ještě to tak, abych se s tebou musela osobně potkávat, ty mi dáváš, až jsem se lekla 😀 A proč jsi vlastně vymazala ten svůj předchozí hezký komentář, ty už si to snad o mě nemyslíš? 😀

bobulinka74
31. pro 2014

@ivulinka123 To jste snad měla adresovat sama sobě neee? 😀

lenkavd
31. pro 2014

@virtualwoman nemá ani jedna. Starší má zarděnky, mladší zatím ne, ale ta jde do státní v září, do té doby zarděnky mít musí. Tohle ale je na dohodě s ředitelkou, byl to takový náš kompromis. Ve velké části školek si ale myslím, že by to byl problém. Každopádně u nás ve školce byla na kontrole i hygiena, a dcera prošla a to má napsáno potvrzení od dr. dle skutečnosti, ne nějaké výmysly.
@merunkova mne to přijde vždycky takové idylické, když pro dceru do školky přijdu, ale asi to tak není vždy...
Tak první pacient za mnou, tetanovku nedostal, prý se neválel v hlíně 😀 (sestra se málem spadla ze židle, když jsem se ho ptala 😀 )

lenicka07
31. pro 2014

@lenkavd Super, tak konečně slovo do pranice. Díky za info.
Škoda že cenné informace tady v té záplavě všelijakých narážek asi zapadnou.
Do nového roku přeji všem diskutujícím mnoho tolerance a snahy o pochopení druhého a méně různých osobních narážek 😉
Štastný a veselý!

merunkova
31. pro 2014

@lenkavd 😀 ty ses ho fakt ptala? Já padnu 😀 Jinak idylické to vždy není, letos mám hodně malošků, mám smíšenou třídu od 2 do 7 let, takže někdy je to mazec.Ale jsou to zlatíčka, mám tu práci ráda.Člověk se od dětí hodně naučí 🙂

lenkavd
31. pro 2014

@merunkova no jo 😅 Já jsem pro každou legraci a jsem lehce praštěná... Klidně se k tomu přiznávám. On samozřejmě nechápal, proč se ptám a proč se po jeho odpovědi obě smějeme jako patnáctileté....
Dcera taky chodí do smíšené, jak píšeš cca 2-7 let, já si na to ze svého úhlu pohledu nemůžu stěžovat 🙂
@lenicka07 vím, že bych si mohla některé narážky odpustit. Ale u jedné uživatelky to prostě nešlo, nemohla jsem si pomoct....

lenicka07
31. pro 2014

@lenkavd To né, ty jsi dost v pohodě 🙂 A aspoň máš na Silvestra zábavu a pacienti taky 🙂

Jinak já se držím hesla, že do nikoho nerejpám a málokdy se mi stane, že někdo rejpá do mě. Jinak se do toho začne tahat inteligence, vzdělání, zaměstnání, výchova dětí atd. a už to jede...

aneriska
1. led 2015

Opět jsme (ČR) napřed v sankcích a v totalitním myšlení. V odkazu z Ligy lidských práv se lze jasně dočíst, že máme defacto největší množství povinných očkování (proti 9 nemocem). Na západ od nás je povinných max. 4, v sousedních zemích žádné!! Směšné je tvrzení o tom, že neočkované děti ohrožují ty očkované. Vždyť očkované jsou přece chráněné, ne? A pokud vakcina funguje, jak odborníci přiznávají, omezenou dobu, pak se tyto očkované děti pohybují v daleko větším množství neočkovaných, nechráněných a tudíž nebezpečných jedinců! Včetně vás. Píšu to skoro všude, v poslední knize prof. Strunecké je uvedena studie o tom, že neočkovaná skupina dětí nevykazovala ani po letech astma, a pouze v mizivém procentu alergie (tuším 3%). Očkované děti - alergie 25%, astma tuším kolem 8%!! Studie z Rakouska, Švýcarska, Německa. Pokud by tedy děti alergiků byly očkovány v jiném režimu, šetrně, později, je velká pravděpodobnost, že by u nich alergie nevznikla. Proto například někdo nechce očkovat. Další příklad - příušnice a zarděnky. Příušnice jsem měla jako dítě. Je to nepříjemná choroba, ale není ohrožující. Nebezpečná je až v pubertě u chlapců, kdy může způsobit neplodnost. Chápala bych tedy, že by se očkovali kluci např. ve 13 letech, kteří dosud příušnice neměli. Jenže takhle jsou zbytečně zatěžovány všechny mimina a pak právě v nebezpečné době, kdy už vakcina nepůsobí u nich může propuknout choroba, kterou dospělí snáší hůř než děti. Zarděnky jsou nebezpečné, pokud jimi onemocní žena v prvním trimestru. Opět jsou zbytečně očkováni všichni. Pokud tyto choroby proděláme jako děti, máme doživotní imunitu vůči této chorobě. Znovu bych chápala jednotlivé očkování u děvčat ve věku např. 15 let, pokud by ještě chorobu neprodělali. Opět zbytečná zátěž. Jsem znepokojena tím, že rodiny pod hrozbou nepřijetí dítěte do školky a potažmo kvůli financím udělají často to, proti čemu jsou. Očkují. Svobodnou si mohou dovolit pouze bohatí, kteří mohou platit soukromé školky. 25 let po revoluci jsme stále manipulováni strachem a nenávistí (když někdo vybočuje z "normálu" ohrožuje ostatní). Totéž se týká i porodů s porodní asistentkou, kterou si zvolím nebo (panebože, jaká hrůza) domácích porodů (ty matky by měly rovnou zavírat do vězení, neplatit jim zdravotní péči, zatímco opilce na Václaváku s utrhanými prsty už předem jistí sanitky, záchranáči a chrání policie, ale to je v normě). Takže přeji krásný nový rok 2015, začínám se znovu učit "Německy s úsměvem", raději budu dělat podřadnou, ale lépe placenou práci v Rakousku se svobodnou volbou očkování jako bonus.

lenkavd
1. led 2015

@lenicka07 to je dobré heslo, já to většinou používám taky, ale v některých případech se to prostě nedá....
Pak už to do rána ale moc zábava nebyla, až mne pak i přešel humor, což se mi nestává často 😒

radush7
1. led 2015

@lenkavd Děkuji moc za tvoje pro mne cenné příspěvky do diskuze.
Z příspěvků ...123 mne několikrát mrazilo v zádech, hodila by se do týmu jednoho lékaře, který si neodpykal trest za svoje pokusy a šlehlo ho až na stará kolena při koupání v moři....

valik
1. led 2015

Teda, dalo to práce se prolouskat až nakonec. 🙂
@ivulinka123 K Vašim názorům mne napadá už jedině výrok "doktora" Štrosmajera... Neskutečné, co jste tady napsala a kolikrát si to troufla zopakovat...Neskutečné!

Ale pro vás ostatní si dovolím připomenout: to, že paní 123 tvrdí, že je zdravotní sestra, by ve vás nemělo vyvolávat nikterak negativní pocity vůči této profesi. Internet snese vše a podle chabých znalostí dané problematiky paní 123 pracuje nejspíš v úplně jiném oboru a zdravotnické vzdělání si doplňuje při sledování seriálů ze zdravotnického prostředí.... Spíš smekám, jak některé jiné maminy "nezdravotnice" jste kované v dané problematice a máte i dost načteno...
@lenkavd Chtěla bych Vás ještě jednou poprosit o odpověď ohledně vakcinace hexy ve schématu 2+1. Kdy konkrétně doporučujete začít s první dávkou? Případně kdy další dvě? Psala jste něco o roce a půl, ale přesně jsem to nepochopila.. Předem děkuji...

lenkavd
1. led 2015

@radush7 ten lékař to mi ani nic neříká 😅 Já právě taky kolikrát myslela, že snad blbě čtu. A ta věta, co napsala a pak smazala mne dostala úplně nejvíc....
@valik přesně ten samý výrok mě taky napadl 😀
No já pro hexu nejsem vůbec, ale když už, tak určitě ve schématu 2+1. Tedy nejdříve po půl roce věku, ideální je v roce a půl a později. Rozestup mezi první a druhou vakcínou 2 měsíce, mezi druhou a třetí půl roku.

berusinecka
1. led 2015

@valik My jsme vydrzeli a prosadili jsme si u doktorky 2+1. Prvni davku jsme dali v 8.mesici,druhou v 10.mesici a treti nas ceka tak nejak v 16,17. nebo v 18. mesici.

milmic
1. led 2015

Tahle diskuse mě baví..... 😀

Prej "my nechceme, aby vaše neočkované děti chodily do školky s našimi očkovanými dětmi a ohrožovaly je." Se ptáte každé maminky venku na hřišti, jestli je její dítě očkované? Aby náhodou nenakazilo to vaše, když si děcka půjčujou lopatku? 😅 Anebo by vlastně to naočkované mohlo nakazit moje chuďátko neočkované, protože světe div se, i očkované děti mohou být přenašeci nemocí..... oj sakra, to je zlej svět. 😀

Nebylo by lepší, kdybychom mezi sebou respektovali svoje názory na všechno?

merunkova
1. led 2015

@lenkavd To asi myslí toho sadistického lékaře Josefa Mengela, co dělal ty strašné pokusy na lidech v Osvětimi.....

valik
1. led 2015

@lenkavd Díky moc za radu...

lenkavd
1. led 2015

@merunkova já jsem zase v práci, neplánovaně a nějak mi to nemyslí... Tak díky za upřesnění 🙂
@valik není zač. Přeji hodně štěstí a ať očkování dobře dopadne

ivulinka123
1. led 2015

@valik Napiš mi, jednu věc, kterou jsem napsala a která není pravda 🙂 Jo, jinak mě opravdu bavíš 😀

lenkavd
1. led 2015

@ivulinka123 zase jsi nám přišla říct něco chytrého?
Víš co je na tom nejlepší? Že ty ani nepochopíš, jak ty bavíš všechny kolem sebe 😀

ivulinka123
1. led 2015

@lenkavd Tobě to dneska nemyslí, nereaguj 😀

valik
1. led 2015

@ivulinka123 Nezlobte se, ale to bych se upsala k vyčerpání. Už se marně snažili jiní, ale Vy jste opravdu demagog. Nebudu se s Vámi přít! Maminka mě vždycky učila, že "takovým" lidem je neslušné odporovat... 😉

ivulinka123
1. led 2015

@valik Souhlasím, protože by si to nezvládla 😀 😀 😀

lenkavd
1. led 2015

@ivulinka123 no na tebe to myslím stačí, i kdyby můj mozek jel jenom na pár promile 😉

ivulinka123
1. led 2015

@lenkavd vykliď pole a běž makat 😀

valik
1. led 2015

@ivulinka123 Ano, nezvládla...

ivulinka123
1. led 2015

@valik 😝

lenicka07
1. led 2015

Už zase ??? Doufám že v tomto případě nebude platit heslo "jak na Nový rok, tak po celý rok" 😝
Navrhuji adminovi zavedení "To se mi nelíbí" třeba by to pomohlo trochu k uklidnění některých diskuzí 🙂

lenkavd
1. led 2015

@ivulinka123 koukám dnes jsi změnila taktiku... Víš vůbec, co slovo služba znamená? 😉
Navíc já v páté třídě trošku víc zabrala a nejsem ficka jménem zdravotní sestra co svému doktorovi připravuje vakcíny a tím pádem má patent na očkování 😉

Strana