Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?
Dobrý den,
nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana
@ivulinka123 haha, tak tím pádem je vše vysvětleno... Protože za normálních okolností by to v běžné ordinaci snad fungovat nemohlo... Takže s tím fungováním sestra doktor jsem měla včera jaksi pravdu 😀
@ivulinka123 a není ti to blbý??????????????????????????????????????????
@lenkavd Nezáviď 😝
@berenika39 Mluv konkrétněji s méně otazníky 😎
@ivulinka123 to je spíš ostuda. nemám vlastní názor, nemám vědomosti, nemám rozhled, ale pro manžela lékaře budu kázat bludy.
@ivulinka123 a co? Já k životu zdravotního bratra nepotřebuji 😉
@berenika39 Nauč se číst..zkopírováno: Mluv konkrétněji. Jestli tomu nerozumíš, dobrou noc 😀
@ivulinka123 Cituji Vaše slova: Chtěla bych vidět lékaře, který ví, že jste alergická na PNC a PNC vám předepíše.
OK, asi nepředepíše. Ale proč nemá doktor problém očkovat dítě vakcínou se složkou, na níž je dítě alergické? A že těch doktorů je víc.... kde je chyba?
@ivulinka123 nebude chyba na tvé straně, že nerozumíš a jsi natvrdlá?
u mě dobrý.
@ivulinka123 A opět cituji: Nevidím důvod, proč by měl stát nést zopodvědnost za vaše ,, nezdravé dítě´´, která má např.špatnou imunitu po vás nebo po manželovi.
Co když stát - tedy konkrétně jeho nařízení očkovat bez jakéhokoliv individuálního přístupu k jedinci- způsobilo onu nezdravost mého dítěte? Co potom? Zajímal se někdo před očkováním mého dítěte, jaký je jeho zdravotní stav, jaká je jeho rodinná anamnéza? Udělal někdo nějaké kroky k tomu, aby se ujistil, že to dítě je skutečně zdravé a že mu vakcína neublíží? Že třebas není alegické na složku vakcíny? Že nemá oslabenou imunitu po rodičích?
Udělal tohle někdy nějaký pediatr před prvním očkováním svého malého pacienta?
@berenika39 u tebe špatné..kde nic není, ani neuron nepřenese :D
@milmic neudělal, protože by mu to pojišťovna neproplatila, tedy celopološně podobné věci nejsou možné... Navíc alergii u kojence nikdy 100% neprokážeš. Ono to není tak jednoduché... S tím co píšeš v zásadě souhlasím, ale třeba do roka jsou alergie neprokazatelné a atd...
Jo a i s dnešní úrovní medicíny není vše řešitelné 😉
@lenkavd
@valik
@berenika39
@milmic Holky, ignorujte toho trolla , je to škoda času, pamatujte, že vaše úroveň je o několik levelů výše, takže se s @ivulinka123 nedá nikdy domluvit - aspoň na nějaké inteligentní úrovni.Na té její spodní úrovni by to asi šlo, ale tam dolů se zas nějak nechce mě 😀
@merunkova ty žádný level mít nemůžeš, kde nic není ani kuře nehrabe 😝
ficka uklízečka, ficka zdravotní sestra...dobře vědět, jak se taky pohlíží na druhé
jen myšlenka..
každopádně tahle diskuze mi tak nějak napověděla, že tady mi rozhodně dobře není, ani jsem všechno nečetla, dost smutné je to i tak, a ne že by jen jedna strana za to mohla..
urážet dítě pisatelky proti které něco mám je na pováženou, proč?????
@sulemina víš ono jde hodně o to, jak se kdo prezentuje. Jako promiň, ale když je někdo zdravotní sestra, ale prezentuje se, že je víc než kdokoliv jiný a ví všechno nejlíp, uráží koho může, tak co potom je? Na "slušné" zdravotní sestry nikdo takto nepohlíží.
A nejde o očkovací a neočkovací strany.....
@milmic je to smutné, když vidíš, jak se ve zdravotnictví umí plýtvat s pěnezi.... 😒 A na co peníze jsou a na co ne. Já si na to ještě nezvykla, že lidem nemůžu pomoct tak jak chci a kdy chci, protože nejvějvětší limitace je od pojišťoven, ale i od vedení nemocnice, které některé věci jasně diktuje 😒
@sulemina ale to bylo i v kontextu a mělo to tam svůj smysl. Když to vytrhneš, znamená to pak jaksi trošku něco jiného. Ale nehodlám se dohadovat.
Každý dělá na to na co má a to co chce a je to čistě jeho věc. I uklízečka může být slušná žena a pravý opak...
A fakt nevím, co je na označení ficka pro člověka vykonávajícího pomocné práce vlastně špatného 😉
ten člověk má nějakou práci a označení ficka je k tomu patřičné? pro mne osobně ne, ale taky se nechci dohadovat
I uklízečka může být slušná žena ...a proč by jako neměla být?
no, tím tu končím, tohle téma dost odhalilo charaktery a to mi stačí, jdu jinam a to nemyslím zrovna tebe
@milmic já taky ne, ač v tom pracuji už dost dlouho, ale nějak mi to přijde horší a horší... Ale na to jsem malý pán, abych to mohla změnit.. I když já se přiznávám, že občas udělám něco proti "nařízení". Obvykle mi to projde, ale jednou jsem dostala už napomenutí a musela jsem to zaplatit a já přitom té holce akorát pomohla, prostě jsem se na to nemohla dívat. Ale dodnes toho nelituji, čert vem peníze 🙂
Ale ono to samé máš i v tom očkování, ono když pak po pediatrech jdou, když nemají dostatečnou proočkovanost, vyhrožují jim zrušením smluv s pojišťovnami a dalšími věcmi, co mají dělat.. (tím je neobhajuji, jen chci říct, že to taky nemají jednoduché, být někde mezi rodičem a státem)
Dievcence, neviete, ako je to s waldorfskymi skolkami v Prahe? Naozaj vyzaduju ockovania?? Skolka v Prahe 6 ma na internet.stranke, ze ockovania vyzaduje, skolka v Prahe 3 to na ich stranke neuvadza.
Chceme sa prestahovat do Prahy zo zahranicia, kde nas nikto do ockovania nenuti a neviem, co robit, kam sa mam obratit o pomoc, ako zaradit dcerku do skolky, najradsej waldorfskej, ale neockovat. Myslite, ze by v Prahe uznali overeny doklad od doktora-preklad z anglictiny, ze dcerka ockovanie mat nemusi? (ak taky ovsem ziskam...)Dakujem velmi pekne za radu.
Este by ma zaujimalo, ci mi doktor v SR alebo CR vystavi papier, ze ockovanie neodporuca, len na zaklade dakych testov (ze je dieta alergicke na zlozku, napriklad)? Alebo tam doktor dovod nemusi uvadzat?? ☹
@elana NO vzhledem k tomu, že po očkování mají děti protilátky v nejlepším případě tak 10 let, tak tzv. kolektivní imunita je blud. Aby byla zajištěna, musely by se pravidelně přeočkovávat i dospělí.
Nevidím důvod, proč by děti měly být naočkované, ale učitelky, kuchařky, uklízečky NE. Tito dospělí už v sobě žádné protilátky nemají!!!
Necetla jsem celou diskuzi, tak pokud uz to tu je nekde psano, prosim o odkaz.. Zajimalo by me, jak to je nyni s prijetim neockovanych deti do skolky, kdyz posledni rok pred 1.tridou uz pry patri do povinneho vzdelani? Dekuji...
terezapetrova opravdu n 😝 o coment! Já očkovala z důvěrou první dítě a pak jsem skoro první rok jejího života cca. vždy min dva měsíce po očkování měli vedlejší účinky. Do prvního očkování (4měsíci) byla malá klidná a pohodová holčička která v noci spinkala pěkně papala, nikdy neplakala atd. Poté z ní byl uzlíček uplakaý neklidný horečky nechutenství náladovost neustálá plačtivost bezdůvodná!! A po této zkušenosti fakt raději u druhého budu riskovat že 1:1000000 chytne černej kašel (kterej minochodem měli za války pra rodiče a přežili) než riskovat opět komplet zdraví svého dítěte své nervy.
rodiče neočkovaných dětí otevřeli ode dneška dětský přírodní klub . . . možná se někomu bude hodit
www.kosihnizdo.org

@lenkavd Co bych pro svého manžela neudělala 😎