icon

Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?

danka2013
17. pro 2014

Dobrý den,

nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana

nasekuratko
30. pro 2014

@kajalka tak mi prosím napište, kde jste takovou informaci získala. Pošlete odkaz nebo tak. Nemyslím to zle, ale ráda na to mrknu.

nasekuratko
30. pro 2014

@ivulinka123 no, aspoň mám představu o vaší inteligenci. Neodpověděla jste ani na jednu otázku a tím mi to stačí. Tím jste dokázala, jak super tomu rozumíte a jste parádně informovaná. Kdyby jste to aspoň uznala, bylo by to jiné. Ale takhle... Je to výsměch. Děkuji 😉

kajalka
30. pro 2014

@nasekuratko Píšou to někde na vakciny.net, zkusím dohledat.

ivulinka123
30. pro 2014

@kajalka Vtip jste vy. Napsala jsem Vám, že si s váma bavit nebudu. Při vaší inteligenci, se nedivím, že vám to nedocvaklo. Dejte si do vyhledávače příčiny, aspekty vzniku onemocnění. Jistě tam najdete i pro vás naprosto neznámý pojem a to je vrozená imunita. Hezký zbytek dne 🙂

ivulinka123
30. pro 2014

nasekuratko Já Vám neděkuji. Přestaňte mi, prosím, psát. Na takové rýpalky, vážně nejsem zvědavá. Já nejsem povinna reagovat na vaše rozkazy posílám nějakých odkazů. Na mě tohle neplatí 🙂 Žádný odkaz neexistuje, je to z mé hlavy, jsem zdravotní sestra a očkovacích vakcín, jsem lékaři pro aplikaci,připravila jistě více, než vy, stejně tak jako mám o všem přehled. Vy máte všechno navrčeno, právě jen z těch odkazů na internetu a jedna bába povídala.
Já si o vám myslím svoje a vy si myslete taky co chcete. Každopádně přestaňte být pesimista a nerýpejte do ostatních. Uleví se Vám, věřte mi. Budete lepším člověkem. Ať se vám daří..

sulemina
30. pro 2014

tahle diskuze nemohla dopadnout jinak, škoda, že se to tu hrotit zbytečně výrazy jako stádo a podobně, i doktoři nejsou v této věci přece jednotní

kajalka
30. pro 2014

@ivulinka123 Dost mě děsí představa toho tvýho "přehledu", plácáš tu vyloženě ničím nepodložené nesmysly, jestli to tak má vícero lidí ve zdravotnictví, tak potěš koště. A když už nevíš kudy kam, buď shazuješ a nebo se loučíš, popř. se s nikým vlastně nebavíš.

luj89
30. pro 2014

Koukám, že se tato diskuse stočila někam trošku jinam.. Mě se hrozně ,,líbí" názory, že očkovat se musí v zájmu proočkování celé populace. Koho ale zajímá právo jednotlivce (a zvlášť pokud jde o děti)? Přece pokud má něco rizika jako ohrožení zdraví či života a přesto jsem nucená to podstoupit, měla by ta ,,nutící" instituce mít na svědomí, pokud se něco stane a např. toho člověka odškodnit. Sama mám po očkování proti TBC doživotní následky. Naštěstí ,,jen" velkou, asi 5cm širokou keloidní jizvu, která čas od času bolí, píchá v ní, svědí, ale je nepříjemný už jenom nosit třeba v létě tílko a vysvětlovat nepříemné otázky a vidět ty pohledy lidí. Navíc ty pokusy o zlepšení stavu jizvy mě taky něco stály. V rodině máme bohužel případ, kdy se po očkování ze zdravého dítěte stal mentálně postižený chlapec, který je asi na úrovni 5 let (dnes mu je kolem 50 let). Zajímalo by mě, kolik rodičů bylo informováno o vedlejších účincích a dalo informovaný souhlas.

ivulinka123
30. pro 2014

@kajalka nasekuratko pouze s vámi se dvěma 🙂 Jsem přístupná se bavit o čemkoliv, ale s lidmi, kteří mají dostatečný inteligenční kvocient a kteří nepapuškují internet. Už jste našla to, co jste potřebovala v odkazu vakciny.net? :D Co takhle vyprodukovat něco sama? To nejde, že? :D

kajalka
30. pro 2014

@ivulinka123 Si mám cucat čísla z prstu? Asi je to u tebe obvyklé, že? Fakt k smíchu, jak vytahuješ neustále inteligenci jiných 😀

ivulinka123
30. pro 2014

@kajalka Kdo mluví o číslech? Zatím jste neřekla nic, co by mělo hlavu a patu.

kajalka
30. pro 2014

@ivulinka123 A mohla bys mi prosím poradit, jak a kde bych si mohla zvýšit IQ, aby mi porozuměli i lidé tak vysoce inteligentní, jako jsi ty? Děkuji.

nasekuratko
30. pro 2014

@ivulinka123 zdravotní sestra? Ahaaaa, tak odtud vítr vane. Tak v tom případě už je mi to jasný. 😀

terezapetrova
30. pro 2014

@ivulinka123 nenervuj se tady s téma super neockujicima matkama, ony si nepřestanou myslet, ze vsechno vědí lip a ty co ockuji, ze nevědí nic 🙂

ivulinka123
30. pro 2014

@terezapetrova Přesně, taky to na mě vrhá takový dojem. Ale já jsem vážně v klidu 🙂 Hodně zdraví miminku 🙂

nasekuratko
30. pro 2014

Až tady někdo napíše pádný argument, proč očkovat, tak ta diskuze bude uplně o něčem jiném. A ne jen informace z letáku a televize. 😉 Takhle je to spíš k smíchu. A jde aspoň vidět na jaké úrovni většina zdravotního personálu je. Že očkuje a nic o tom neví. To je právě ta realita a ten problém, co se očkování týče.

A jen pro upřesnění. Já neodsuzuju ani očkující maminky. Taky jsem prvního syna očkovala, takže jsem mezi ně patřila a očkování věřila. Naopak jakoukoliv maminku, co si před očkováním zjišťuje pro a proti, tak obdivuju a smekám před ní.
Co odsuzuju, tak jsou očkující maminky, které o očkování neví vůbec nic. Nejsou schopné a ochotné se normálně na toto téma pobavit a něco se dozvědět.
No a o sestřičkách a doktorech se vyjadřovat nebudu, protože nechci být sprostá. Ale tím neodsuzuju všechny, naštěstí jsem potkala i pár výjimek, kteří se k očkování staví zodpovědně a neutrálně.

kajalka
30. pro 2014

@nasekuratko Přijde mi naprosto zoufalý, že místo toho, abychom jednotně tlačili na stát a výrobce, aby očkovali naše děti naprosto bezpečnou a funkční vakcínou, budem se tu dohadovat nakonec o naprostých blbostech... zajímalo by mě, jak by třebas @ivulinka123 a další obhájkyně obstály tváří v tvář těmto maminkám? https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/a...
Ať si sáhnou samy do vlastních vědomostí a upřímě si odpoví, zda-li vědí, jak byly vakcíny testované? Co přesně obsahují? Jak dlouhou poskytují ochranu? Jaká je podhlášenost nežádoucích účinků? Kolik případů onemocnění, proti kt. se očkuje se objeví za rok? Kdy naposled se tu objevily? Atd...

ivulinka123
30. pro 2014

@nasekuratko Až bude mít vaše dítě fest alergickou reakci na které vaše dítě trpí, tak vám přeju, ať vám ordinující doktor a sestra kopne do pr...e, když si zdravotnického personálu nevážíte. Hlupačko! Vůbec nic nevíte a melete tu nesmysly. Jasně jsem vám napsala, že pokud si pořídíte další dítě, tak ho neočkujte, pokud jste na přesvědčená, že to má z očkování. A hotovo. Chápete to, nebo vám to někdo musí přeložit, aby jste to už konečně pochopila? Smiřte se s tím, že Vaše dítě je nemocné (psala jste, že má atopic.exzém a mnoho potr.alergií) a hledejte raději pozitivní cesty jak minimalizovat tyto nemoci a ne pořád do někoho rýpat.
Jenom z vašich příspěvků je vidět, jaká jste negativistická. A pokud jste vy, tak i vaše děti. Zamyslete se nad sebou.

nasekuratko
30. pro 2014

@ivulinka123 teď jste se krásně předvedla. 😀 Když nic nevím, proč nejste schopná mi argumentovat? Proč neodpovíte ani na jednu jedinou otázku, co vám tady maminky dávají?
A to, co píšete, je nesmysl. Já bych syna očkovat nechtěla. Jenže i přes atopický ekzem a alergie mě do toho zdravotnictví a stát nutí. A následky si budu léčit a hlavně platit sama. To je trošku postavené na hlavu. Když očkovat musím a nutí do toho doktoři maminky a je to vyžadované státem, tak ať lékaři a stát na vlastní náklady tu léčbu i platí a zodpovídají za to oni!
A o žádném negativismu nevím. Trošku si pletete pojmy s dojmy 😉

merunkova
30. pro 2014

@nasekuratko Tak takového zdr. personálu jako je zde přítomná nervní uživatelka bych si taky nevážila a obloukem bych se její ordinaci vyhnula. Bůh s námi a zlé pryč 😀

ivulinka123
30. pro 2014

@nasekuratko Je mi líto vašich děti. Oni ale nemůžou za to, že mají takovou matku.

zmrz_lina
30. pro 2014

Trošku mimo téma, ale já jsem asi taky hlupačka. Mně už se tolikrát, ale tolikrát vyplatilo doktorům nevěřit a informace po nich si ověřovat z více zdrojů, že bych to nespočítala... Málem jsem kvůli jejich "péči" přišla o ledvinu, díky jejich "skvělé" péči mi v září v 50 letech zemřel táta... A takových lékařů si mám vážit? Za co? Jen kvůli tomu, že mají bílý plášť? A to jim mám věřit, co se očkování našeho dítěte týče? Nejsem neočkující (a ani zcela neočkující nikdy nebudu), ale to, jak je v ČR nastaven systém očkování (doba očkování, některé nemoci, proti nimž se očkuje, represe a sankce...) se mi prostě nelíbí a zúčastňovat se ho nebudu, i kdyby se politici a doktoři postavili na hlavu 😉

merunkova
30. pro 2014

@zmrz_lina Počkej, teď nervní uživatelka polituje i tvé nenarozené dítě, připrav se na nejhorší 😀

ivulinka123
30. pro 2014

@merunkova Pokud dotyčná řekne, že se o doktotech a sestrách nebude vyjařovat, jedině že by musela být sprostá, tak ať jde někam. Sama je kvůli nemocnosti svého dítěte potřebuje, ale haňat je bude. Tohle není normální a paní by se měla nad sebou zamyslet.

merunkova
30. pro 2014

@ivulinka123 Haňá, protože má asi důvod.... 😉

lenkavd
30. pro 2014

@ivulinka123 no nevím,kdo by se měl nad sebou zamyslet.... Přechytralé zdravotní sestry, co vědí vše nejlépe a vědí víc než doktoři, jsou nejlepší... A že jich je 😝 😀 😀

nasekuratko
30. pro 2014

@ivulinka123 a mně je líto všech pacientů, co vám projdou po rukama. Přesně takovým lidem jako jste vy bych dala k úhradě léčbu dětí, co mají po očkování následky, které jste mu vy píchla!

merunkova
30. pro 2014

@lenkavd No, ale zase je fakt, že @ivulinka123 prý připravila pro p. doktora více očkovacích vakcín než my a to je tedy jisté prvenství, já jsem např. nepřipravila ani jednu, tudíž nejsem v téhle problematice tak dobrá 😀

nasekuratko
30. pro 2014

@ivulinka123 ale já nenapsala, že lékaře a sestry kvůli svému synovi potřebuju. Já jsem ho z těch potíží dostala sama přírodní cestou a jen díky maminkám tady. Doktoři uměli jen psát antibiotika a kortikoidy. Nic víc.

ivulinka123
30. pro 2014

@zmrz_lina
Naprosto souhlasím s tím si informace hledat, zjišťovat, ale ..doktoři ani sestry nejsou roboti, normální lidé od rodin a dětí a ač by se to stávat nemělo, i oni můžou udělat chybu. Pokud se něco takového stane, tak věřte, že zdravotnický personál nebo osoba, která za to nese zodpovědnost (nikoho takového neznám, že by udělat fatální chybu), má zničený celý život (nemyslím profesně, ale po psychické stránce),stejně tak jako rodina.

Strana