icon

Henna - dovolily byste tetování 5leté dceři?

lenikarna
30. čer 2019

Holky dovolily by jste 5ti leté dceři tetování hennou?

zelnahlava
30. čer 2019

Kdysi jsem měla takové tetování na dovče a to se pak začalo loupat dolů i s kůží, takže ne. Ale možná jsem jen špatný vzorek a ostatní budou mít lepší zkušenosti.

klllarinka01
30. čer 2019

Nedavno jsme byli na jedne akci a znama tam delala hennu. Nechala jsem si ji dat a i malemu. Vydrzelo to asi tyden a kus. Bylo to spis jak ztvrdle bahno nez nejake tetovani. Vypadalo to hezky a bylo to brzy pryc. Malej z toho byl nadsenej. Tak asi fakt spis zalezi na te "smesi" ze ktere je henna udelana.

vineta
30. čer 2019

@lenikarna Ty “tetovací” směsi henny jsou velice časté alergeny, takže určitě ne.

bayt
30. čer 2019

@vineta Já jsem se barvila pouze hennou určenou na tetování na tělo, je právě kvalitnější a čistější, taky proto má silnější barvivo. Ale asi by to stálo za to vyzkoušet předem - tu alergickou reakci.

vineta
30. čer 2019

@bayt To ano, ale předpokládám teda, že ten dotaz se vztahuje k nějaké dovolenkové aktivitě, že to dítě vidělo někde na ulici a chce to, a u těch plážových “umělců” to právě dost často bývá dost nekvalitní směska... kdyby šlo o doma míchanou, popřípadě z dupvěryhodného zdroje, tak je to jiná 😉

sudylichozrout
30. čer 2019

@lenikarna Pokud bych věděla, že je směs zdravotně nezávadná, tak ano. Není důvod jí to nedovolit 🙂

marketkaticha
1. črc 2019

Za mě určitě ne.... Nám stačili tetování ze žvejkaček 😂 A pokud nejde o pravdu někoho ověřeného a kvalifikovaného bála bych se, že to bude směs právě nějaké kejdy a nedejbože by to nějaké známky pak na kůži pak zanechalo... 🤐

dolve
1. črc 2019

Samotná henna jsou jen namleté listy (takže barevně do červeno-hněda) s tím bych problém neměla. Pokud by ale barva byla černá, znamená to, že do toho přidali nějakou parádu a může z toho být pěkná alergická reakce, takže tu bych nedala...