icon

Hračky ve školce: Má málo hraček pro syna?

martik169
30. čer 2023

Ahojte, možná hloupý dotaz, ale zrovna si zvykame na školku, uz 2 týden a nemůžu se zabavit pocity, že má syn ve školce málo hraček na hrani. Nejsem typ rodice, co vše kupuje , naopak doma máme hraček málo a často je tridim, aby se nehromadili, ale mám pocit ,že si syn nemá s čím hrát a vidím jak se tam nudi. Má teprve přes 2 roky a je fakt že potřebuje hodně pozornost a teprve si na vse zvyká, ale co jsem koukala , mají tam asi 4 auticka, drevene kostly,Lego ,pár knizek a malou kuchynku a pouzzle, což samozřejmě malého nebaví, jelikož je ještě maly, a pastelky. No miluje auta, garaze, nářadí apod, bohužel ve školce nenašel nic co by ho zaujalo, chvíli si hrál s autama ale tot vse..pak jen chodí a pláče že chce domů.. Chodí a ještě dlouho bude do školky jen ráno a dopoledne kolem 11-12 jdeme domů, učitelky většinou co jsem si všimla, mají nějak tvůrci činnosti až odpoledne. Dopoledne dětská jen lítají sem tam a blbnou.. Mela jsem uz nutkání něco koupit z bazaru a donést to tam🤦‍♀️🤣🤣hřiště mají venku úžasné, hraček a hraček tam si maly vyhraje ale vevnitř, hrůza. Jak to máte vy ? Možná záleží na dítěti,, vim ze jsou děti, kterým stačí 1 hračka na celý den a pak zase opak děti, co toho potřebuji více.. nevim 😅děkuji za názory

Strana
z2
martik169
autor
30. čer 2023

Všem děkuji, jsem ráda že nejsem precitlivela a vidí to I ostatní. Manžel má samozřejmě jiný nazor🙈😅ale muzi to prostě nevidí. S učitelkou se pobavim, zjistím jak to mají s těmi činostmi a uvidíme. Jinak trida utulna je ,byť to na fotkách nevypadá. Cítím se tam prijemne o celá skolka je moc pěkná, všichni jsou mili , jen prostě ty hračky no.. snad si nějak poradim. Moc děkuji všem1🤗

sylvka
3. črc 2023

Pracovala jsem v MŠ jako teta,tedy jsem měla nejlepší přehled ,kolik mají hraček ,ptz jsem.he myla. Tohle je opravdu bída ! U nás bylo určitě 25 druhů her,kostky ,dva kočárky ,zvířátka plastová,plyšáci ,hudební nástroje ,plná knihovna ,kuchyňka...a milion jiných her a hraček . Tvořilo se po ranní svacince cca od 10 h cca půl hodiny,ptz jsem byla na oddělení pro nejmensi děti 2,5 + a déle nevydrží...
@martik169

polakovakl
3. črc 2023

Dle montessori principu to vypadá ok, ale aktivity pro dvouletaka tam od pohledu chybí. Možná je syn zvyklý na pasivnejsi hry, myslím ze třeba ta kulickodraha by ho měla zaujmout. Zkuste si spis zjistit, jakým výchovný a pedagogickým směrem školka jde a podle toho si zjistit více o celém směru. Pak třeba zjistíte, ze je to vlastně v pořádku.

fifinka2020
3. črc 2023

@martik169 syn chodil chvíli do soukromé školky a bylo to tam hodně podobné... a upřímně i teď ve školce, kde je hodně hraček, se často "nudi", protože je má prostě už ohrane. Doma jich má spousty, ale prostě samotného ho to tolik nebaví. Tím chci říct, že mi přijde ve výsledku jedno, kolik těch hraček je, že důležité je: 1. Jak si dítě umí poradit a hrát samo a 2. Co dělají společně... Taky mám pocit, že se někdy ve školce musí nudit, ale udělal třeba velký pokrok právě v tom, že si umí vystačit s málem (s dětmi si ještě moc hrát neumi).

Strana
z2