icon

Individuální vzdělávání předškoláka. Uvažujete nebo máte zkušenost?

2. dub 2025

Uvažujete někdo o individuálním vzdělávání u předškoláka? Nebo s tím máte už i zkušenost? Prosím bez dotazů proč, nebo nevyžádaných rad proč ne.

Strana
z3
darris43
8. říj 2025

@jari110 Ono ze začátku člověk vůbec neví, jestli to k něčemu bude, ale podle mě to chce prostě zkusit a dát tomu chvíli. Každé dítě reaguje jinak, ale když ho to aspoň trochu baví, tak se většinou ty výsledky časem ukážou samy. A i kdyby z toho nebyl malý génius v matice, tak se aspoň naučí líp soustředit a věřit si a to se počítá. 🙏

jan_hah
10. říj 2025

@darris43 Mně se líbí, že si tam děti postupně uvědomí, že něco dokážou samy, bez tlaku a s radostí. To se pak hezky přenese i do školy a do běžného života. 🙂

afina
13. říj 2025

No dnes je těch aktivit pro děti tolik, že člověk má problém si něco vybrat 😀 A taky jestli to fakt bude stát za to, když už to zaplatíš.

marsul
16. říj 2025

@afina Ano, tak to je, to mi můžeš věřit 😀 Nabídka je obrovská a člověk má pocit, že je toho fakt hodně, na každým rohu. Ale nakonec jde spíš o to, aby to sedlo dítěti a ne nám dospělým. 🙂

darris43
17. říj 2025

@marsul Ano, to se někdy stává, že rodič má úplně jinou představu, i když je tam dítě spokojené 😉

afina
20. říj 2025

@darris43 No takový případ si umím představit jedině tehdy, kdybych viděla, že to mému dítěti opravdu nic nedává, vůbec se nezlepšuje a jen by si tam třeba hráli. Nevím, jestli by pak měl někdo zájem vůbec takový kroužek platit. 🙉

jan_hah
21. říj 2025

@afina Jo, přesně. Ono to chce i trochu důvěry v to, že dítě si samo najde, co ho chytne. Někdy to zvenku vypadá, že se tam jen hrají, ale přitom se toho naučí víc než na kroužku, kde se po nich jede podle osnovy. Každé dítě má jiný rytmus a když je mu tam dobře, tak se ten pokrok většinou ukáže časem. 🙏 👍

marsul
22. říj 2025

@jan_hah No o to mi hlavně jde 🙂 Aby se mu tam líbilo a aby tam chodil rád, ostatní je zatím vedlejší. 🙂

Strana
z3