icon

Jak řešit problémy s oblékáním dcery?

cleer00
6. srp 2025

Dobrý den, už jsem v koncích... Mám dceru v říjnu jí bude 7 let. Od mala má problém s oblečením. Každý den se obléká se řvem.
Každý kus oblečení podle ní je špatný . Několikrát se přesleče pak chytne hysterák. Kolikrát tvrdí že ji to je malé, ale při tom vidím že to má v pohodě. Oblečení si vybírá v obchodě sama, vynosí to max. dvakrát a pak zase najde nějaký problém proč to nemůže nosit. Stojí mě to nemalé peníze a totální nervy. Zkoušela jsem několik pracích prostředků jestli to není tím třeba a to samé i materiály oblečení. Tenhle problém řeším už snad od jejich dvou let. Psycholožka mi řekla že stoho vyroste, ale to já asi už budu v blázinci.

konidana
6. srp 2025

@cleer00 cetla jsem zkusenosti, ze nektere deti jsou velmi citlive a proste vetsinu obleceni nesnesou. Vadi jim treba i svy. V tom pripade je reseni nosit veci (treba tricka) naruby. Materialu bych se drzela spis prirodnich, idealne 100%bavlna a volnejsi strihy.

marketa1218
6. srp 2025

@cleer00 Jako kdyby si psala o mojí dceři, bude jí 6 a oblékání je strašný boj. Nesnese mít na sobě cokoliv uplého, třeba leginy si nevezme vůbec. Musí mít volné kalhoty do zvonu. Jakmile má pocit, že jí trošku něco nesedí, hned je s tím hotová. Stačí třeba lem rukávu, všechno zkouší tisíckrát. Úplně ty nervy chápu, ale obávám se že z tohoto jen tak nevyrostou jsou asi moc senzitivni. Chodila by nejraději nahatá.

cleer00
autor
6. srp 2025
@marketa1218

@cleer00 Jako kdyby si psala o mojí dceři, bude jí 6 a oblékání je strašný boj. Nesnese mít na sobě cokoliv uplého, třeba leginy si nevezme vůbec. Musí mít volné kalhoty do zvonu. Jakmile má pocit, že jí trošku něco nesedí, hned je s tím hotová. Stačí třeba lem rukávu, všechno zkouší tisíckrát. Úplně ty nervy chápu, ale obávám se že z tohoto jen tak nevyrostou jsou asi moc senzitivni. Chodila by nejraději nahatá.

@marketa1218 přesně jak píšete uplé oblečení nehrozí. Ponožky ani nemluvím .. kalhotky si tak roztahuje v rukách že na nich udělá i díru... teď půjde do školy a já se desim co jí vlastně obleču když ji vše vadí .... nejhorší je zima to vrstvení oblečení to jsou amoky...

merope
7. srp 2025

Zřejmě je vysoce senzitivní dítě. Není sama, zkus na to pohledat nějaké skupiny podobných rodičů (věřím, že budou existovat). Často je to u dětí s poruchami autistického spektra či u nadaných dětí - takže můžeš zkusit i skupiny nadaných a autistů.

anonym_ae8b15
8. srp 2025

Nezabývá se někdo ve vašem okolí senzorickou integrací?