Jak se děti vyrovnávají se změnou školky?
Ahoj, nejspíš nás čeká změna školky (určitě příští školní rok, možná za měsíc) a já bych si chtěla přečíst zkušenosti.🙂
Jak se děti v těch 4 letech vypořádaly se změnou místa, novými lidí a začleněním do kolektivu? Přece jen tady kamarády má, tak mám strach, když nastoupí do zajeté třídy, tak aby se necítila odstrčená, jestli brzy zapadne.
Děkuji za jakékoli postřehy a zkušenosti.
Ono záleží na dítěti, každé je jiné. Některé je extrovertnější, v socializace si je jistější v kramflecích...takové dítě tu změnu bude určitě zvládat lépe.
@anonym_autor taky sem dceru když byla malá musela dát do jiné mš. Po domluvě s učitelkami kvůli možným alergenům nesla první den do školky tác plný srandovnich doma dělaných sušenek. Myslím že si zvykla rychle.
Děkuji za zprávy. Dcera je vcelku společenská. Jak se říká, někdy jí je moc. Ale nejprve se samozřejmě potřebuje trochu otrkat a je stydlivá.
Děkuji za zprávy. Dcera je vcelku společenská. Jak se říká, někdy jí je moc. Ale nejprve se samozřejmě potřebuje trochu otrkat a je stydlivá.
@anonym_autor sice to není školka....ale taky nás čeká stěhování a není vyloučené že kluci budou muset změnit školu (5,7) a teda protestují proti tomu. Hlavně ten mladší, školku proplakal,bylo to pro všechny hrozne emoční a teď školu miluje( za co jsme rádi). A starší je ve třetí třídě a samozřejmě nechce měnit kamarády.
@anonym_autor neměnili jsme skolku, ale školka je veliká, nevešla se do predskolacke postupové třídy, a ve vedlejší naopak mista i pro 4 leté 🤣tak šla do jiné predskolacke třídy nez byla návazná - nove učitelky, nové děti.. brecela rano že nechce, prvni pul rok odcházela od deti když si s ni chtěli hrát .. a pak veliky nadšeni a ze super a libi se … ale nema rada zmeny a byl to pro ni šok.. predtim nechtela ze skolky domu jaks i tam zvykla.. ale i pani učitelky v menší třídě byly ťuťu ňuňu a ty predskolacky iz po nich vic chtějí a ikdyz hodny, tak uz je trosku chystají na skolu, tak jsou takovy tvrdší (nemyšleno zle… )
Ahoj, stěhovali jsme se a měnili školku ve 4 letech dcery. Strašně jsem to prožívala, vyčítala si, že ji vytrhávám od kamarádů. Nakonec to proběhlo vše úplně hladce. Dcera si zvykla velmi rychle. Zpětně si uvědomuji, že jsem to řešila více než ona.
U nas nejdriv lesni skolka, pak klasicka a pak jina klasicka. Ted stejna skolka, ale jina trida. Bere to uplne v pohode. Ted v predskolacich uz teda bylo par deti co jsou vic pospolu kamaradi, ale oni to tak uplne moc jeste neresi, ze by se bavili jen s jednim. Syn neni extrovert, je hodne tichy a premyslivy, ale rad se bavi s detmi a pokazde to slo krasne 🙂
Mladsi byla v DS, pak ve statni a pak jsem ji premistila do jine statni skolky. Problem nemela. Vsechno novy, i kdyz v miste bydliste.

@anonym_autor syn šel ve dvou letech do DS, další rok do státní školky a kvůli stěhování další rok do jiné školky.
Taky jsme se bála, jak změnu přijme. Ale úplně v pohodě. Kamarády si našel hned jiné. Šel do smíšené třídy, takže tam nebyl jediné nové dítě. Ono obecně se ve školce ty děti dost točí a každý rok je jich tam více nových.