icon

Jak šetrně probudit dítě do školky a zvládnout ranní chaos?

31. srp 2023

Ahoj všem, naše malá zítra nastupuje do školky 😂jsou jí tři. Vždycky spala tak do 6-6:30 ale v poslední době chrápe i do 7:30 atd 😂😂 a tak si říkám, jak nejlépe a nejšetrněji ráno jí vzbudit aby nebyla protivná 😂..
A zvládnout všechen ten šrumec kolem snídaně, hygieny atd... Přece jen měla teď času kolik chtěla a teď musíme být do 8 ve školce 😂...
Vím moje chyba, měla jsem trénovat... Na mojí obranu, všechny ty maminky co znám tak jsou na tom stejně 😂

Strana
z2
martinka0209
5. zář 2023

Vstáváme o hodinu dříve radši vstáváme v 6:30 a odcházíme v 7:15 - 7:30,já za křičím Eliško vstávat,takhle to udělám maximálně 2 x než vstane a hned se jí ptám co chce ke snídani mezitím nachystám snídani než vstane,a to já ještě do práce nechodím a u toho kouká na pohádky,když se neoblika,tak pohádku vypnu,vyčistit zuby učesat většinou dělám jenom culík nebo dám jen sponou,ještě před čištěním zoubků,se jí ptám jestli se chce ještě napít nebo dojíst snídani,když ne,tak má smůlu a napije se až ve školce a odcházíme

lyc
5. zář 2023

Dcery také nejsou spáči a běžně vstávají v 5:30, aleeee… přes prázdniny si nějak zvykly na volnější režim a pospaly si třeba do 7:30. Bála jsem se začátku školního roku (budíček v 6 hodin), ale nebylo čeho. Manžel na to vyzrál a pouští jim z repráku písničky, starší sice ještě dobrých 10 minut polehává, ale vstává s úsměvem a mladší ta skáče s prvním tónem a už tancuje 😃

martinka0209
5. zář 2023

A to vstávání v zimě bude nejhorší,to jdeme do školky ještě za tmy i když odcházíme v 7:15 tak to je ještě tma

mama_mila
5. zář 2023

Oblečení do školky nachystám večer na gauč, ráno vstáváme v 6:30. Umyjeme se, pustím jí pohádku v tv a dám snídani, u toho ji učešu, pak se obleče a manžel ji bere kolem 7 autem do školky a jede do práce. Zatím v pohodě, naštěstí mezi 6-7h vstávala i dřív, takže je na to zvyklá. Co jí trochu teď dělá problém, tak to jídlo atd, tam jsme měli dřív na všechno čas klidně hoďku. Ale kdyby to nebyla rychlovka, tak bych ji musela odvádět ráno já a to se mi s miminem nechce, stačí mi to vyzvedávání 😁.

Strana
z2