Jak vypravujete děti do školky?

berda2
25. říj 2019

Ahoj maminky, chtela jsem se optat,jak vypravujete sve deti rano do skolky?Nasemu malemu jsou tri a pul roku a ranni vyprava je des.Vstavani,oblekani,snidane,vse mu dlouho trva a vse prodluzuje.I presto,ze do skolky chodi moc rad,tak mu rano treba povidam pojd se oblect,pojd snidat a prijde mi,ze to musim rict trikrat,aby se neco zacalo konat🙂 Neustale si ma potrebu s necim hrat a neco delat,ale samozrejme,ze neco jineho nez potrebuji.Pak pospichame a nestihame.A jak to mate rano vy?Dekuji za vase odpovedi.

denissima
25. říj 2019

@berda2 máme to úplně stejně 😁 Máme školku před barákem a stejně to jen tak tak stíháme na osmou, někdy přijdeme i později. Nevím, jak bych to dělala, kdybych musela do práce.

zuzkasim
25. říj 2019

Mám všechno připravené už od večera - hromádka oblečení, my teda vaříme i večer čaj do termosky, aby byl ráno tak akorát k pití a ne horký, věci do školky v batůžku. Občas ráno soutěžíme v oblékání, v době adventu nám dost pomáhá adventní kapsář, protože z něj se ráno tahá jedině, když všechno stihnem rychle a je na kapsář čas. Jinak hračky jsou od večera uklizené, nemá moc možností si je ráno vzít, jsou jen v pokojíčku, kde se obléká, kdyby to nefungovalo, přinesla bych oblečení do obýváku, kde hračky nejsou a musel by se oblékat pod dozorem, aby to šlo rychleji. Jinak přece jenom nechat na to ráno nějaký přiměřený čas, aby se dalo vše v klidu zvládnout, cca 45 minut, rychleji mi to zvládá jen jedno dítě, ten je fakt rychlík a dost mi ráno pomáhá.

neomenia
25. říj 2019

U nas des a to uz je predskolacka. Trva ji to, nerada vstava ( rada se vali v posteli, ne, že by spala). Když na ni moc specham, brečí. Je to těžký.

nazka
25. říj 2019

@berda2 nám to taky trvá.. Už v posteli ji svlekam z pyžama, vybírá si tričko tim způsobem, že která ji nabídnu rozloží na postel.. Pak se oresouvame na gauč, kde pustím TV (tim pádem si přestává hrát se vším okolo a sedí mi na místě), já ji češu a láduju něčím k snídani.. Cesta do školky trvá cca 5 min, chodíme ji běžně 15 a víc..
Přála bych si, abych všechno ráno za ní nemusela dělat já, ale to bysme museli vstávat v 5 🙏 teď ji teda byly 3 roky, tak doufám, že s přibývajícím věkem se to zlepší 😁

eloise02
25. říj 2019

U nás je všechno v pohodě - vstávání, umývání, oblékání. Syn chodí na 8 a vstáváme v 6:50. Během deseti patnácti minut zvládne vstát, umýt se, obléknout. No a pak přijde snídaně a ta trvá tak, že to na tu osmou málem nestihnem ☹. Není zvyklý takhle brzy jíst, nadavuje se, hrůza. Jenže ve školce skoro nejí, je fakt, že je tam jídlo, na které není zvyklý - různé kaše, což on nikdy nejedl, nebo cereálie, které ani neochutná, takže by byl o hladu. Proto se do něj snažím doma dostat aspoň něco málo.

veronikav31
26. říj 2019

Dcerka(necelé 4 roky) vstává v 6.hod, snídaně, zuby,oblíct-zvládá vše sama,jen dočistím zuby a učešu ji a před 6.45 odcházíme z bytu(žádná televize,žádné hraní),ve školce jsme okolo 7.15-7.25-máme to daleko(když má koloodrážedlo tak jsme rychleji),k tomu ještě se vypravujeme s mladším synem(1r a 8m).Pro nás je základ zavčas být večer v posteli kvůli rannímu vstávání,když jde spát déle než je zvyklá tak se jí pak nechce ráno z postele,ale vzhledem k tomu,že se do těší do školky,tak musí trochu přidat,abysme to stihli,když bude dřív ve školce tak si stihne s dětmi pohrát-vyzvedávám po obědě

ldik
26. říj 2019

Je to boj. Mam dva kousky - 5 a 3,5. A rano se musime vypravit tak, abych je stihla dovest u nas ve vsi do skolky, a pak stihla bus do prace. Jede rano jen jeden, dalsi az za pul hodiny. Zaklad je vse si prichystat vecer - hromadky obleceni, veci co se musi vzit s sebou do skolky,... Rano vstavam v 6, jdu delat snidani, vzbudit kluky, vypravit sebe (dokud jsem mohla vybehnout neucesana a v teplakach, byla to pohodicka 😀), neustale je musim popohanet. Oblekani zimni vybavy jako jsou bundy apod. je maso. V 7.10-7.15 musime vyrazit. Ve skolce zase vsechno svleknout, nervozne je popohanim abych stihla bus... Mezitim se stihnou nekolikrat pohadat nebo porvat o nejakou blbinu.... V 7.32 mi jede bus. Jeste se mi teda nestalo ze bych ho nestihla. Zatim 😀

swetlusska
26. říj 2019

Přesně tak, každé ráno jsem ráda, že nemusím do práce. Tím pádem je to vše jednodušší, vstaneme v 7 hod, něco vypije nebo sní, obléknu ho (sám si neoblékne nic nebo lítá po bytě) a v 8 hod ho vyženu ven a jdeme do školky. Obdivuji matky, které vše mají připravené a zvládají ještě samy dobře vypadat a stíhají i zaměstnání.

tarja1987
26. říj 2019

Já vstavám v 6,30h, zkulturnim se, nachystam snídani. Když kluci spí, v 7h je jdu vzbudit (3 a ctvrt, 1,5r) oblečení máme nachystane od večera.starší se stroji sám, v koupelně se taky obslouží sám.občas ho musím popohnat.
Vycházíme v 7,40-45h.v 8h je ve školce.

jaja01k
26. říj 2019

U nás je to taky boj. Ale hodně pomohlo, když jsme pořídili hodiny, aby si mohli sami hlídat čas. Vědí, kde má být velká ručička, až bude čas odchodu. A když se neloudají se snídaní, čištěním zubů, oblékáním, zbyde jim ještě pár minut na hraní. To je docela dobrá motivace.

izz76
26. říj 2019

Dceru mám pětiletou, po ránu moc nefunguje.. Nejdřív vstanu já, vypravím sebe, pak pustím doktorku plysakovou, u toho se dcera vzbudí, mezi tím ji vyndam oblečení, s oblékáním ji tak na půl pomáhám, protože je pomalá, pak sup koupelna, boty, bunda a jdeme. Nesnidame, když má chuť dostane něco do ruky,v podstatě na ni mam ráno minimum požadavků, se vším ji pomůžu, spěchám, tak nemám náladu se nervovat. Jinak je dcera sikovna, samostatná, během dne už pak zvládá vše v pohodě, ve školce taky.

lufulie
26. říj 2019

já se tedy musím pochlubit, tříletá v srpnu, chodila od první chvíle s úsměvem. I z nejhlubšího spánku stačí pošuškat do ouška vstáváme a za 15min jsme vypravené před barákem. Podotýkám ale, že snídá velmi špatně.

magdanaty
26. říj 2019

Taky ráno bojujeme🙂 dceri budou 3, od září chodí do školky a já od půlky září do práce. ráno vstávám mezi 5.00-5.30, podle toho, co všechno chci ráno ještě v klidu stihnout..dceru budim kolem 6.45, nechce vstávat, vzteka se, výběr oblečení je vždy boj, culik dělám aspoň 5x než je spokojená. Kolem 7.00 ji posadim na 15 min k seriálu, abych se mohla v klidu obliknout Já, snídat většinou moc nechce, tak majen něco malého, nebo až ve školce. Kolem 7.15 se jdeme obouvat a odcházíme, do školky dorazíme mezi 7.30-7.45 podle toho, jestli se po cestě vzteka🙂 ve třičtvrtě padim na bus, odjíždím do prace a jsem rada, že v tom bude mám 30 min na relax🙂)

veronikav31
26. říj 2019

@magdanaty proč se s dcerou nedomluvíš na oblečení den dopředu?

ninive211
26. říj 2019

Blbě, vše strašně dlouho trvá, je snídani je jogurt ve většině případů a stejně u toho sedí i ctvrt hodiny, nejhorší je oblíkání, většinou se snažím nachystat den předem, ale i tak se to třeba změní, problém s ponožkama, kalhoty...nejhorší jsou boty. No vzhledem k tomu, že chystám i mladšího, tak nám to trvá hoďku a půl, než se vypravíme, dalších 15 min. pěšky do školky. Každé ráno mi přibude asi nějaký šedivý vlas, zvyšuju hlas, uhábím, vyhrožuju, vše neříkám 3x,ale tak 10x, jsem ráda, že zatím nemusím do práce, i tak se snažím být na 8 ve školce, protože příští rok bude předškolák a to bude muset být do 8 ve třídě. Návrat do práce ve mně vzbuzuje velké obavy, jak to budem dávat.

ninive211
26. říj 2019

@magdanaty 6:45 vstavate a 7:15 už odchazite? To chci umět! A to pises, ze je to boj? U nas jen obouvani trva snad 5 minut🤦‍♀️

popelka1984
26. říj 2019

U nás rána probíhají tak že syna budím kolem 6.45, zapne si na pár minut pohádky, dám mu jen lehkou snídani ve formě koblížka, lipánka a pod. protože za hodinu mají ve školce svačinku tak ať do té doby nepadne hlady, mezitím co jí se já jdu vykoupat, pak se oba oblečem a odcházíme, já do práce a syn do školky kterou máme u baráku a na cestě do práce. Od jeho probuzení do vyjití to trvá půl hodiny , 6.45 - 7.15. Mezitím ovšem stokrát pobízím aby jedl a oblékal se.

popelka1984
26. říj 2019

V zimě ovšem posunem spaní i vstávání o pár minut, protože oblékání bude trvat, jen ty punčocháče... 🙈

eithelwing
26. říj 2019

U nás jsou to zatím jesle a zatím jen 2x týdně, i tak jsem se toho obávala. Dcera má na vše dost času. Trochu jí ho chci dopřát, takže vstáváme tak, aby měla hodinu čas na přípravu. Do jeslí se těší, takže vstane hezky. Oblékání jakž takž, nejhorší je snídaně, je to labužník, co u stolu klidně dá 30 minut. Hlavně ale žádné rozptylování a nenervit se. Jak se nervím, je to horší. Radši to neřešit. :D
Jinak větší přípravy udělám den předem, abych ráno max naházela s dcerkou věci do batohu. 🙂 Nic víc. Zatím stíháme. 🙂

mysicka_lb
27. říj 2019

Všechno máme nachystané večer předem. Já vstanu v 6.35, kompletně se připravím. V 7.00 jdu budit syna s jeho hromádkou oblečení. Většinou je neprobuditelný, takže ho prostě ve spánku převléknu, během toho se nějak probudí. Pak WC, čištění zubů a dostane do ruky snídani. Tu kdyžtak dojídá už na zastávce autobusu nebo před budouvou školky. V 7.30 musíme vycházet, jede nám poslední bus, kterým to stíháme.

andreajkab
27. říj 2019

U nás teda vstáváme brzy. Takže už večer chystam hromadky s oblecenim.
Chodím do práce na 6:30. Takže ja sama vstávám ve 4:50. Umýt, nahodit nějaký ten obličej, snídaně, kafe a caj a snidane pro syna.
5:30 budim syna, přejdeme do obýváku, kde uz mu stlumenym obrazem a zvukem hraje pohádka, nechám mu 5min se probrat, protáhnout, sednu k němu a krmim a oblikam.
5:50 přesun do koupelny, záchod a v 6:00 odcházíme, 6:05 jsme ve skolce a v 6:13 sedam do autobusu.
Je to náročné, ale syn uz je zvykly a nedela mu to problém.
Vecer v 19:30uz spi, takze vyspany je dost 🙂

gryfis
27. říj 2019

Tyjo, malýmu je pět.. do školky vstává v šest.. asi ho máme vycepovanýho, nebo nevím, oblíkne se na to šup, nebo se mu lehce pomůže třeba s ponožkama, vyčůrat, zuby, napít a jde se.. v autě si dá banán, piškoty, prostě něco a o půl sedmé už je ve školce.. takže doma za 15 minut vypravený.. styl snídaně je né úplně dle mých představ.. ale co už..už tak vstává chudák brzo.. a hromádku a vše už mám teda nachystaný předem..

20190418
27. říj 2019

U nás taky často nervy. Ale pomáhá, že syn se může ráno dívat na TV nebo si pohrát, ale jen do určitého času a pak dáváme závod v oblékání. Naštěstí je strašně souteživý, takže díky tomu samotné oblékání je rychle. A i když máme školku kousek, tak je taky schopnej to jít půl hodiny, takže vyrážíme jedině s koloběžkou, s tou se nezvládne tak courat nebo ho můžu i tlačit, kdyby to zkoušel 😂

sayast
27. říj 2019

U nás je paradoxně horší výprava se starší 10ti letou než s 3 letym 😁. Vstávám v 6:30-6:45,rovnou budím obě děti,udelam jim Caro,lehčí snidani a nevychované pustim pohádku. Mezitím se jdu já namalovat,vyčistit zuby. Pak se v koupelne střídáme. Mladší dite pomáhám oblékat z časových důvodu. V 7:40 nejpozději vyjíždíme. Starší musí do školy a já od 8 pracují. Já snídám až v práci.
Když jsem měla jen starší dítě a musela být v 6:15 ve školce,tak se jen rychle oblékla,vyčistila zuby a snidala buď cestou v MHD nebo jsem ji dávala lehčí jídlo,které jedla po příchodu do školky. Učitelky chápaly,nic nerikaly