icon

Kam do školky o školních prázdninách?

karotky
16. únor 2010

Chodíme do školky,která je celý rok v provozu,kromě 6.týdnů o prázdninách.Pokud rodiče nemají tolik dovolené a žádnou možnost hlídání(babičky,kamarádky apd.),nezbývá jim nic jiného,než si na vlastní pěst hledat náhradní školku,která by suplovala těch 6 týdnů. 😝
Chtěla jsem vědět,jestli to takto funguje všude(v každém kraji/okrese/městě),protože jsem žila dlouhodobě v domnění,že nám nahrádní školku zařídí stávající školka. 😅

cimlik
16. únor 2010

Karotky, my jsme měli ve školce rozpis, kdy která školka o prázdninách funguje a tam jsme předem syna přihlásili.

karotky
autor
16. únor 2010

cimlik,............nám bylo řečeno,že rozpis bude od dubna na magistrátě a musíme si ty školky obvolat sami,abysme zjistli,kde je volno a kde ne. 😝
Chodíme do Gebaurovky,..................kam chodíte Vy?

cimlik
16. únor 2010

náš chodil prvně v Polabinách a pak v Popkovicích, teď už je školák
😉

karotky
autor
16. únor 2010

Tak já mám Popkovice při cestě do práce,ale musela bych se se zaměstnavatelem domluvit na dočasně zkrácený úvazek a Adámek by jezdil se mnou. 😉

simalex
17. únor 2010

karotky,

u nás jsme dostali rozpis školek na prázdniny (v jednotlivých termínech v provozu vždy 2 školky, tuším), obdrželi jsme i formuláře (nutno potvrdit u dětské lékařky) a ty jsem pak zanesla do příslušných školek. Musí tam ale mít ještě volno, takže čím dřív, tím líp.

Mezi námi, nakonec to ale dopadlo tak, že v jedné školce byl 2 dny a v druhé jsem malého odhlásila. Vůbec to nedával. V té době měl malý 3,5 roku a moc tu změnu nedával. Alexek je navíc dysfatik (porucha komunikace - špatně rozumí, tedy i špatně mluví), takže jsem to nakonec musela zařídit jinak.

Obecně si ale myslím, že je pěkně hloupé 🙄 , že školky jsou v létě 6 týdnů zavřené. Ne každé dítě dává změnu prostředí, nemluvě o tom, že maminy musí lítat po celém městě. Červenec a srpen je pro pracujícího člověka měsíc jako každý jiný ☹ .

cimlik
17. únor 2010

My jsme náhradní školku využili jen týden a syn tam byl taky nešťastný ☹ .

karotky
autor
17. únor 2010

simalex,...........ředitelka na schůzce argumentovala tím,že si musí všichni zaměstnanci vybrat dovolenou,protože přes školní rok na to nemají šanci.Já to na jednu stranu chápu,že tam jsou i přes prázdniny v roce,ale i tak mi to moc nevyhovuje.Tady v Pcích je nouze o místo ve školce normálně,natož v létě,kdy musí všichni rodiče chodit do práce.Málokdo dostane dovču na 3-6 týdnů. 😖

simalex
17. únor 2010

karotky

S tou dovolenou je to stejně nějaké divné - 6 týdnů je moc, navíc u nás měli zavřenou školku i mezi svátky. A o prázdninách měli ty 2 týdny otevřené jen 1 nebo 2 třídy. Tak se nějak té jejich dovolené nemůžu dopočítat 🙄 .

Je to prostě nešikovné. Moc ti přeju, ať to nějak o prázdninách zvládnete 🙂 . Já budu muset najmout paní na hlídání. U nás v práci o prázdninách nehrozí dovolená vůbec. To máme nejvyšší sezónu (CK).

zany
17. únor 2010

Karotky - i tady v PB to funguje tak, že školka funguje o prázdninách 14 dní a pak mají zavřeno. Školky se střídají a vždy je nějaká otevřená... Na nástěnce viselo, že je možno si zajistit náhradní školku, ale přímé podrobnosti nevím, nezjišťovala jsem to, protože jsem doma s dcerkou, tak to není třeba 😉
Ale myslím, že tam bylo napsáno, že si to taky máme zajistit sami 😝 Teď jsou jarní prázdniny a to školka funguje, jen jsou děti spojeny ve dvou třídách místo ve čtyřech 😉 Vyplňovali jsme kdo bude chodit a kdo ne...

klongova
22. únor 2010

Takýto problém je aj na SK. u nás je to ešte kompikovanejšie pretože ja napr. neviem kedy bude ktorá škôlka otvorená. No ak beriem minulý rok tak naša bola otvorená asi 2 +1 týždeň a na 2 týždne bol v jednej a 2 týždne mal byť v druhej. No ako tu píšete nebolo to pre neho najako príjemné a bol veľmi nespokojný. Nemal tam dokonca nikoho zo svojej škôlky. ja som akurát nastúpila do práce v apríli tak som nemohla hneď čerpať dovolenku.