Když děti nechtějí jíst aneb mám doma "nežerku"

petronela1989
9. kvě 2019

Zdravím, maminky,
opět se na vás obracím s prosbou o vaše zkušenosti. Informace využiju k sepsání článku do magazínu Permoníček Krápníček a nikoho v něm citovat nebudu. Téma článku: Když děti nechtějí jíst aneb mám doma malého "nežerku." Věková skupina: menší děti a předškoláčci.

Jak jste situaci řešily, když u vás nastala? Tak jako za našeho dětství stylem "budeš u toho stolu tak dlouho,dokud to nesníš" ? Nebo jste se nad mrňouskama slitovaly a dávaly jim to, co jim chutná, jen aby něco snědly? Jak dlouho u vás toto "období" trvalo, než znovu začalo dítko jíst relativně všechno? Jak jste se děti snažily přesvědčit, aby jídlo snědly? Slibovaly jste jim třeba nějakou odměnu? A nebo jste to neřešily a řekly jste si, že jak to přišlo, tak to také odejde?
Díky moc všem za názory! 🙂

kacenka1111
9. kvě 2019

@petronela1989 mám doma to samé se starší (7)...Ji jen pár věcí. Jinak klidně umře hlady. Ve školce jedla asi měsíc (jinak vařím ja, ma zdravoni diety). Tam jedla ukázkové. Ja prý vařit neumím. Od taty taky s ni vše. Od babicky taky. Ale u te babicky myslím ue ze strachu. Babička ji umí zmanipulovat na sladkosti. Je to zoufalý. Připadám si jak totální looser.

berunka81
9. kvě 2019

Starší syn (7 let) má jen pár oblíbených jídel. Snažíme se vařit hlavně jídla, které vím že mi sní. Když mu něco nechutná a já ho nutím to jíst, začne se nadavovat. Navíc nesní toho moc, na večeři mu stačí třeba jen půl rohlíku. Zato mladší syn (4 roky) jí všechno a hodně🙂 Snad se to u toho staršího věkem zlepší a začne jíst jako správný chlap 🙏Ještě dodám, že sladké by jedl sále, ale to mu moc nedopřávám.

ariadna12
9. kvě 2019

Nas mensi prcek (18 m) neji moc zeleninu. Takze nastoupilo mlete maso a v nem nastrouhana mrkev, spenat, apod., zapecene veci nebo mixovane veci, kde se zelenina ztrati a chut masa je zachovana. Neji brambory, tak se udelal bramborak, ten slupl jako malinu. Ja jako mala byla velky nejedlik, takze jsem rada, jak mi prcek ji. Nekdy je to ale boj, nebavi ho u jidla sedet, nejlip se naji venku.

milyeli
Autor odpověď smazal
Zobraz
petronela1989
autor
13. kvě 2019

Díky všem 🙂