Koho uvádíte do evidenčního listu pro MŠ?
Trochu tápu při vyplňování evidenčního listu pro dítě v MŠ..První otázka "můj zaměstnavatel"..jsem na RD a práci zatím žádnou nemám, stačí napsat "v současné době na RD" ? A druhá otázka.."adresa a tel. při náhlém onemocnění" ..koho uvádíte? A vypisujete všechny jména, kdo může dítě vyzvedávat? Nebo jen otec, matka a při změně nahlásit v den příchodu do školky? 🙂 Děkuji za stručné a jasné odpovědi 🙂
ahoj zaleží odkud jsi, jak moc máte plnou školku a jak máš staré díte.
v Praze není možné dostat 3-4 leté díte do školky pokud jsi na MD (teda aspon moje zkušenost)- já bych to tam snad ani nepsala (ale chápu že to nejde) a my taky psali všechny i prípadné kamarádky stejně se ve školce hlásilo předem že třeba zítra příjde ta a ta teta nebo babička když nechodí pravidelně aby se nedivily a nemusely hledat v papírech 🙂)
Jsem také na RD, ale zaměstnaná jsem, takže jsem psala adresu mého zaměstnavatele. Takže být tebou napíšu RD. Při náhlém onemocnění adresa naše domů a tel. můj a mého manžela. Ale volají zatím jenom mně. A ano já vypisovala všechny, kdo může vyzvedávat. Takže já, manžel, 2 x babička, 2x dědeček 😉
u nás ve školce se zaměstnavatel neuváděl, nechtěli to ani u mě ani u manžela; při náhlém onemocnění mám uvedenu sebe a v záloze manžela, právě proto, že jsem na RD
do kolonky kdo může vyzvedávat, jsem vypisovala pouze lidi "navíc", matka a otec se u nás berou automaticky, takže máme babičku s dědou a moji ségru
Napiš tam RD a pokud jsi měla zaměstnavatele předtím, tak můžeš i jeho a pokud budeš vědět, kdy se vracíš do práce, tak můžeš i napsat, do kdy budeš na RD. Co se týká lidí, kteří vyzvedávají dítě, tak je žádoucí jich mít víc než míň. Nikdy nevíš, co se ti vyvrbí a nebudeš moci pro dítko náhle přijít a pokud nebude osoba, která by pak přišla vyzvednout dítě uvedena v listu, tak dítě učitelka nesmí vydat a vznikají problémy.
Napsala bych RD. U nás to bylo v možnostech.
Co se týká nemoci a vyzvedávání, napsala jsem všechny z rodiny, kteří by pro malou eventuelně jeli. Tzn. rodiče, prarodiče, strejdu ...
Jsme sice vesnická školka, takže by malou dědovi vydali, protože by k němu nadšeně běžela ... ale jistota je jistota.
Psala jsem u sebe RD,u otce zaměstnavatele a jako osobu navíc babičku,nikdo jiný nevyzvedava.
Tak do kolonky "při náhlém onemocnění" jsem tenkrát psala sebe a manžela a na vyzvedávání jsme tam vypisovali ještě babičku, pro tu jsme u paní učitelek ještě vyplňovali plnou moc a když jsme dopředu věděli, že vyzvedne někdo jiný, třeba maminka spolužáka, tak jsme předem taky vypsali plnou moc....
do kolonky zaměstnání bych naprosto v klidu napsala zaměstnavatele před nástupem na MD, přeci vám musí držet do tří let dítěte místo.. a k tomu můžete napsat "nyní v domácnosti, čekám na přijetí dcery do školky".. ani bych necekla o tom, že práci nemám, i kdybych věděla, že mně zpátky nevezmou,
jestli máte partu lidí na vyzvedávání ze školky, tak vám tiše závidím, prostě je sepiště na extra papír, pokud se do formuláře nevejdou a tam napište jen sebe a otce dítěte a "dále viz přiložený seznam"
u nás stejně při předávání dítěte učitelce hlásíme, kdo a kdy odpoledne přijde, teda ne přesně hodinu, ale jestli po obědě, nebo až po spaní. pokud je to někdo nový, kdo na seznamu není, tak sepíšu učitelce nacionále a telefonní číslo, případně dám té osobě do ruky papír mou rukou napsaný, ale vždy o tom musí učitelka vědět..
V evidenčním listu by měly být uvedeny všechny osoby, které kdy budou dítě vyzvedávat, jinak učitelka nemá právo dítě vydat, i když jí to ráno nahlásíš🙂Ale dá se tam během roku i dopisovat.

Záleží na tom, jak to máte ve školce nastavené. U nás se musel vypisovat extra papír pro každého, kdo měl vyzvedávat a nebyl v evidenčním listě, takže já tam uvedla všechny, kdo mohli (tedy nejen já a můj tehdy manžel, ale i babičky a děda a moje ségra).
Pokud nejsi zaměstnaná, tak prostě uvedeš buď "na RD", nebo "bez zaměstnání".