icon

Má smysl dodržovat odpolední spánek ve školce?

hani_na
4. říj 2023

Syn byl 14 dní v září nemocný, ptali se mě už potřetí. Jsem doma s mladším, takže odpolední spánek letos neplánujem. Prý je to lepší na adaptaci, když jsem se ptala, jestli s ní syn má problémy, tak to prý nemá. Komunikace ze strany školky je tragická, když je třídní schůzka nebo potřeba vybrat peníze na aktivity, v šatně je na židličce cedule - když je nemocný - nevidím - nevím. Máte stejné nebo opačné zkušenosti?

zelenaesmolda
4. říj 2023

@hani_na
A kolik mu je?Dcera ve skolce jeste spi i v 5 letech,jak se nevyspi tak je protivna.Proc ti vadi odpoledni spanek?

hani_na
autor
4. říj 2023

@zelenaesmolda Jsou mu 3, po obědě nespí cca od 2 let. Nepotřebuju, aby byl ve školce celý den. Možná bude mít každé dítě jinou potřebu spánku...

mama_mila
4. říj 2023

Naše tříletá dcera doma po obědě nespí, ve školce ano, pokud je tam až do odpoledne a nejde po obědě domů. Večer chodí spát mezi 19-20h. Někdy teda usne po obědě i doma, ale to už málokdy, tento týden usnula jen jednou, když měla zvýšenou teplotu.
Jinak jsem taky doma s mladším a dcera zůstává ve školce na spaní 4x týdně, chtěla to tak sama, kamarádí se tam dost s jednou holčičkou, kterou potkává i mimo školku na hřišti a ta tam spi taky, tak asi proto. V pátek si bere většina rodičů dětí po obědě domů, tak jí beru taky. Vyhovuje nám to.

mama_mila
4. říj 2023

Ale odpolední spánek nikdo ve školce nedoporučoval, nikdo to neřešil. Prostě jak kdo chce nebo potřebuje.

zelenaesmolda
4. říj 2023

@hani_na
no a v cem je teda problem?tak ho ber domu po obede.

gruyerre
4. říj 2023

@hani_na nechápu, proč po tobě učitelka chce, abys ho tam dávala spát. Na to bych nepřistupovala a brala si ho nadále po obědě domů. Já spánek ve školce považuji za nutné zlo, bohužel většina rodičů před tím dítě zachránit nemůže, ale když ty můžeš, tak zachraňuj 😀.

alice180
4. říj 2023

@hani_na no tak v dnešní době je cedule na židličce, co se týče komunikace dost tragická teda to souhlasím.

uzivatelkapetra
4. říj 2023

V naší malé školce si chodí lehnout všichni, nemusí spát, jen si odpočinout u pohádky. Kvůli tomu, že nemají místnost navíc, kde by ty nespící děti mohly být než se ostatní vyspí.

michaela666
4. říj 2023

Naše školka to má stejně jako @uzivatelkapetra. Nicméně si malou vyzvedávám před obědem a spaní ve školce do konce roku taky není v plánu. Učitelky jsem s tím seznámila hned od začátku a problém nemají. Ikdyž teda v pondělí usnula dcera učitelce na klíně během hraní na hřišti už v 10:30. 😃 A to doma po obědě nespí.

gdpr
4. říj 2023

U nas chodia len najmenšia trieda 2-3r spat (na 2hodiny) staršie majú len odpočinok pol hodinu pri rozprávke a kto potrebuje spat (alebo rodicia chcú aby dieťa spalo) ide na spánok k najmenším do triedy a potom sa vráti späť do svojej triedy takže u nás to bolo bez problémov.

izz76
4. říj 2023

@hani_na Ať jsou ucitelky rady, ze mají odpoledne o dítě méně, nechapu co resi.. Strasi dcera chodila po obědě skoro porad, ucitelkam to rozhodne nevadilo.

lvl16
4. říj 2023

Ne, je jim to úplně jedno.

veru181
4. říj 2023

Nikdo to po nás nechce. Naopak budu asi syna na pár dnů dávat spát proto, že sám chce, když vidí, že tam děti spí 😀 Navíc teda u nás ta únava je, už taky půl roku po obědě nespal a doma teď po měsíci zase začal. Ale ne že by to učitelky vyžadovaly. Co se týče komunikace, většina věcí je na nástěnce, na webu a na nejdůležitější upozorňují učitelky při předávání dítěte.

leymea
4. říj 2023

Syn 2,5 roku chodil po obede. On tam spat nechtel, ucitelky nikdy nic nerekly a ja si myslim, ze jsou naopak rady kdyz dite odejde po obede a zbyde jich tam co nejmin 😂 ja jsem patrila mezi deti, ktere byly cele stastne, ze jednou za cas jdou vyjimecne po obede a nase deti to evidentne maji po mne 😂 takze kdyz nemusi tak chodi po obede, ale kdyz uz clovek chodi do prace tak bohuzel musi ve skolce spat. V tom holt starsi syn mel vyhodu, ze jsem byla doma s mladsim.

leymea
4. říj 2023

Jo a veskere informace mame ve skolce na nastence, coz je proste blby kdyz je dite nemocny a ja jako rodic se k te nastence nedostanu 🤷‍♀️

veruuu_kubesovic
4. říj 2023

@hani_na ale ty jsi rodič a ty rozhodujes, kdy dítě ve školce vyzvedneš😉 takže si vynucovat můžou kde co...záleží jak se k tomu ty postavis...
Syn 5let, ve školce prostě nespí, jinak by v noci řádil o 106 🤦‍♀️ takže ho vyzvedavam po obědě 🍀
Ale na kámošku zkoušely paní učitelky to samé, co na tebe a ta jim to odkyvala, jenže pracuje na HPP narozdil ode me

kristynkal
5. říj 2023

Ucila jsem v nekolika skolkach a nikde jsme nedoporucovali davat dite na spani, pokud si ho rodice chteli brat po obede.
Skrz informace bych to pani ucitelce rekla, zda neni mozne dat informace ma web (pokud maji) nebo poslat smskou....