MŠ 4 Pastelky - Plamínkové, máte zkušenost?
31. bře 2017
Dobrý den maminky, máte prosím některá zkušenost s MŠ Plamínkové, případně Kotorská? Nejblíže máme právě MŠ Plamínkové, nicméně jsem slyšela od nezúčastněných pozorovatelů, že tam učitelky peskují děti za každou hloupost. Sama jsem asi před 2 lety byla svědkem, že učitelka při vycházce dost nevybíravě peskovala jedno dítě, které se stále loudalo. Docela mě to tenkrát nemile překvapilo.
Předem děkuju.
Děkuji Vám za komentář, je dobré slyšet i názor druhé strany 🙂

Za mě jako za učitelku která zde byla na náslechu a zná některé místní učitelky je to nadstandard. Z několika důvodů.
1 děti dle věku (jednoznačně lepší vývoj i když začátky s adaptací bývají horší vzdělání v následujících letech k nezaplacení narozdíl od smíšených tříd)
2 krásně vybavená - opravdu mají veliký rozptyl pomůcek a vše je nové také se nevidí tak často
3 rozmanitý program divadel a akcí
4 pravidelné vycházky mimo areál z důvodu menší zahrady což je naopak přínosem protože spousta školek nevyjde z areálu
5 mají časté umisťování v různých soutěžích čili je vidět že se s dětmi pracuje na různých projektech a rozmanitých aktivitách
6 poměrně dlouhou otevírací dobu oproti ostatním školkám
Je to škola která je součástí celku 4 pastelky. Jsou to vše skvělé školky. Mají dobré vedení a kvalitní pedagogy což se o spoustě školek říct nedá. Takže za mě ano kdybych měla poblíž takovou školku jako pedagog do ní dám dítě ráda.
Vyžaduje se ale i zapojení rodičů což někomu nemusí vyhovovat je to ale opět známka dobré školy.
Pokud jde o Váš zážitek jako učitelka ho chápu i jako rodič. Přeci jen jsme lidi a občas nervy zapracují.
Ono je někdy potřeba si uvědomit že dobrá učitelka je dar. Vím že namítnete že může dělat něco jiného a věřte že spousta učitelek chce z důvodu zhoršení jednání s rodiči odejít. Není lehké přesvědčit děti které všude jezdí autem aby ušly pár bloků, když dělají divadlo a pak ještě přijdou rodiče co jsme si to dovolili že dcerku bolí nohy a skupina by se měla přizpůsobit nejpomalejšímu. Věřte že by se nikdy na žádný výlet nešlo. Tyto situace znám z vlastní praxe.
Nechtěla jsem rozdmýchat diskuzi ani nikoho namíchnout jen poskytnout svůj názor který snad pomůže. Za mě školka funguje velmi dobře i vzhledem k vedení které své kantory motivuje což je opravdu vzácné a díky tomu můžete vidět i výsledky v podobě soutěží atd. pokud Vás bude zajímat chod školky více můžete si školku najít zde http://www.csicr.cz/cz/Dokumenty/Inspekcni-zpra... záznamy jsou sice starší a z jiného pracoviště (ale také spadají pod stejné vedení) někdy je potřeba zvážit více proměnných.
Hezký den 🙂