icon

Nechat nebo nenechat nastoupit dceru do 1. třídy?

konidana
7. srp 2014

Máme doma velké dilema. Dcerka začátkem července prodělala zánět mozku (meningitida - neuroborelioza) a má mít 3 měsíce (tzn. asi do konce září) klidový režim. Je doma , je unavenější, potřebuje během dne několikrát odpočívat a spí přes noc 10 h místo 9, které jí stačily dřív. Myslím, že největší únavu má její mozek ze zpracovávání nových zážitků(cestování, nové lidi, emoce), což jsme teď samozřejmě omezili, jak nejvíc to jde. Vidím že po měsíci doma se hodně zlepšila, zvládne víc a je méně unavená. Hlava ji už z únavy téměř nikdy nebolí. Současný režim je , že si cca 1h hraje(doma nebo i venku na hřišti) a pak zase 1h leží a poslouchá pohádku. Když má klidovou činnost jako kreslení a pod, tak u toho vydrží i déle, nebo si zase po té zhruba hodině najde jinou hru (nemusí ležet). Je jí 6,5 a je docela chytrá (teď mě překvapila, že si sama přečte nápis kapitálkama, počítání jí také jde) a do školy se strašně těší. Doktoři se zatím nijak nevyjádřili. Poslední týden v srpnu má povoleno jít do školky. Manžel pro ni chce odklad, že by šla až za rok (bylo by špatné brát jí ze školy, kdyby se ukázalo, že na to nemá). Já myslím, že by to mohla zvládnout, třebas by ještě v září byla doma a pak by to dohnala, ale samozřejmě že nějaká (i když si myslím že malá) pravděpodobnost, že školu a školní režim nebude zvládat tu je. Do září zbývá ještě jeden měsíc. Co vy na to?

Strana
z3
konidana
autor
4. zář 2014

@tarra27 jo, ona jo, ještě abych to zvládla i já (s její a mojí povahou...:D)

anushka111
5. zář 2014

Tak moc držím palečky, ať to jde co nejnsáze 😉 a jste brzy úplně zdravé 🙂

konidana
autor
12. lis 2014

@tetta @ludva @zaludova @karlajasmine @tkanicka @evaviki @curdibilka @kammka @daskagal @jija
@lucenek @zmrzka89 @aarriel @anushka111 @duniela @prochi @sari_nka
Holky díky za vaše názory, ať byly jakékoli. Potřebovala jsem vaši sílu, abych zvládla obhájit ten svůj:D
Dcera normálně nastoupila1.9. Září bylo hodně náročné, hlavně pro mě. Vyřídila jsem jí individuál, chodila jen na 2 hodiny denně. Během října jsme si již na školu zvykly a ona postupně začala chodit na celý den, a pak i do družiny. Učivo jí nedělá žádné problémy (má skoro samé 1). Jsem moc ráda, že to takle dopadlo. I díky vám 🙂

evaviki
12. lis 2014

@konidana tak to je skvele.. uzasne se zotavila 🙂

aarriel
12. lis 2014

Jéé to je dobře, že jste to takhle zvládly. Máš moc šikovnou holčičku 🙂 Tak přeji ať vám to jde dál takhle dobře a nosí domů samé jedničky 🙂

konidana
autor
12. lis 2014

@aarriel Díky! koukám, že si mezitím porodila... gratuluju! a přeji hodně sil do budoucna:D

nonacek
12. lis 2014

@konidana tak to je superrrrrrrrrrrr! přeji jen samé 1. A hlavně zdraví😉

zaludova
12. lis 2014

@konidana Tak to je paráda, že jse vše tak parádně zvládly. Děti se prostě učí strašně rychle;)

anushka111
12. lis 2014

Tak to je super! Jsem moc ráda, že to nakonec dopadlo tak hladce 🙂 Je vidět, že jste sehraná dvojka, a vy skvělá mamka, která to odhadla na jedničku 😉

tetta
12. lis 2014

@konidana Super, doufám, že ji škola baví 🙂 Hlavně že je malá už zdravá.

konidana
autor
12. lis 2014

@tetta Jo baví, tedy kromě prvouky:D

konidana
autor
12. lis 2014

@anushka111 Díky! Tohle bych potřebovala slyšet častěji 😉

Strana
z3