Potvrzení o trvalém bydlišti

mateska86
3. kvě 2019

Ahojte! Prosím o radu. Máme s manželem jiné trvalé bydliště než náš prcek. Budeme mít stejné až od srpna, protože prodáváme byt a dočasně budeme u mých rodičů. Prcka jsem přehásila už teď kvůli školce a u přihlášky budou chtít nějaký potvrzení o skutečném bydlišti. Nemůžu to nikde najít. Co tím, prosím myslí?

voskovkyapastelky
3. kvě 2019

@mateska86 v jedne skolce to chteji u nas taky, podle reditelky staci vypis o zaplacenych odpadech. Plus pro jistotu jsem sla na magistrat, kde mi vyjeli potvrzeni, ze syn ma trvale bydliste tam a tam.

j.a.n.i
3. kvě 2019

@mateska86 Ja mela papir od starosty.

alassel
3. kvě 2019

Vypis z katastru a nebo list vlastnictvi

mateska86
autor
3. kvě 2019

@alassel to mi bude asi k ničemu, když je majitelkou moje mamka

ireniq
3. kvě 2019

Co nechat malymu udelat obcanku? Jestli se to stiha do zapisu...

netopejr
3. kvě 2019

Mam za to, ze odd.evidence obyvatel/matrika Ti na požádaní vyda potvrzení. Vidi to v systému na každém urade, takze nemusíš na mistne prislusny pripadne (radsi si over, OP udelaji kdekoli, kde delajo občanky), budes potřebovat Tvůj OP a RL syna. Předem si radsi zavolej.
Správní poplatek muze byt tech 50 Kc, což je jak za tu novou OP, ktera se hodí na cesty po EU, na vstupy leckam, do veřejné dopravy ap. Zas to potvrzeni výdaji na počkání

kjajule
4. kvě 2019

@mateska86 U nás to taky jedna školka chce byla jsem si pro potvrzení na evidenci obyvatel. Vydají to na počkání, potřebuješ jen svoji občanku, já jsem tedy dávala i občanku dcery. Zaplatila jsem 50kč a odnesla jsem si jeden papír 😉

alneka
4. kvě 2019

Trvalé - vyjede ti czech point z evidence
Skutečné - výpis z katastru / souhlas vlastníka s uvedením vztahu vlastníka a dítěte / nájemní smlouva, v níž je dítě zapsáno (dle toho, co se tě týká)
Skutečné a trvalé jsou dvě odlišné věci, u nás se hodnotí (a tedy i dokládá) obojí

mateska86
autor
4. kvě 2019

@alnekatakže bude lepší se domluvit asi nejdřív ve školce? Zatím mám jen čestné prohlášení, třeba bude stačit 🙂

alneka
4. kvě 2019

@mateska86 kouám stejné město 😀
Kuk sem, https://zapisy.pardubice.eu/kriteria-rizeni V části Jak rozumět kritériím máš vypsáno, jak se má co dokládat. Pokud nejsi vlastník, doložila bych výpis z KN (internetový) a souhlas vlastníka (že paní XY souhlasí s ubytováním dítěte a je to např. jeho babička).

mateska86
autor
4. kvě 2019

@alneka moc děkuju 🙂 Tohle jsem přehlédla. Takže radši oboje...

asvobodova
5. kvě 2019

Zjisti si, co konkrétně školka chce. U nás to mají na stránkách a připomínali při vyzvednutí přihlášky. Buď OP dítěte nebo evidenční list od úřadu. Jiné neakceptují. Tak ať zbytečně nevyhazuješ peníze za lejstra, která nevyužiješ.