Poznají si Vaše děti své oblečení?
Krásný den všem,
mám jednoduchou otázku a pár podotázek. Jak jsou na tom vaše školkové děti (hlavně kluci) s poznáváním svých věcí - hlavně boty a oblečení?
Poznají, že si berou cizí věci, nebo na sebe navléknou to, co mají v kapsáři/skříňce a neuvažují nad tím? A poznají si svůj kapsář/skříňku, nebo jdou na přibližné souřadnice a dál nad tím neuvažují? Pokud mají v kapsáři cizí věci, poznají to a řeknou vám nebo učitelce?
Děkuji za všechny reakce.
Ano, kluk si svoje věci pozná a poznal. To mu ovšem nebrání vzít si na sebe cizí tepláky/tričko, protože to má hezký obrázek který se mu líbí:D
Poličky mají označené obrázky a to pozná a najde od začátku. A o tom cizím , co se mu líbí, také tvrdí že je jeho, ale nemá šanci, já to poznám. Věci navíc neřeší. Mě spíš přijde, že někteří rodiče nepoznají věci svých dětí, jinak by toho tolik přeci v šatně nezůstávalo jen tak se válet (často spíš nezajímavé věci bez obrázků:D)
Synovi jsou 4 a právě nemá nejmenší problém, tak jsem to brala jako běžnou věc, ale kluk, co s ním sdílí věšák na kapsář (podle učitelky předškolák), mu 2-3x do týdne vezme tepláky, vystěhuje náhradní oblečení, svoje oblečení dává k synovi do kapsáře. Kluk je ve školce už několikátý rok.
A jeho maminka je taky dárek, když najde naše oblečení u nich v kapáři kam ho dá její syn), tak ho stěhuje po šatně, a nemůžu ho dohledat. Pokud dá kluk své věci k nám, tak mu je dám zpátky, nebo do poličky.
Ano, syn ví, kde má skříňku a pozná si své věci. Nic cizího by na sebe neoblíknul.
Moje dcerka svoje veci pozna (1,5 roku), kdyz vyjdeme ze tridy, tak si sama vezme svoje botky a sunda bundu z vesaku. Ale kdyby ji nekdo "nutil" cizi obleceni, tak se branit nebude 😀