icon

Proč tříletá dcera odmítá spát u babičky?

luna03
19. čer 2025

Ahojky, nechci psát že mám problém ale spíš takove zvláštní období svoji 3 leté dcerky. Naše holčičky mají celkem 4 babičky, z toho dvě prabáby. Mladsi nikde ještě nespala (je jí 7m), a starší hrozně ráda vždycky spavala u babiček. Ale teď poslední půlrok nikde spát nechce. Vždycky řekne že bude a chce spát u babičky ale večer babičky volají že dcera chce domů a nehne s ní nikdo. Myslíte že by to mohlo být tou mladší? Že prostě sna ní buď žárlí a nebo nechce nikde spát bez ní? Dává mi smysl to i to. Díky za diskuzi 🙂

gbp
19. čer 2025

@luna03 myslím, že jo. u nás se děly různé věci po příchodu sourozence. jakýsi regres v chování nebo tom, co už umí, je normální. to si zas sedne 👍

koordinatorka_odboje
19. čer 2025

Jeste je mala. Klidne muze prichazet stesk po domove ruzne. Videla jsem deti, ktere se znicehonic sekly uplne bez duvodu a chtely domu k mamce, i kdyz pred tim normalne v cizim prostredi dlouhodobe fungovaly.

fifinka2020
19. čer 2025

@luna03 dcera má 3,5 a poslední 2 týdny prochází velkou změnou ve vývoji... má to víc signálu, ale třeba se i z ničeho nic začala panicky bát létajícího hmyzu a daleko víc mě vyhledávat. Takže to klidně může být období...

luna03
autor
19. čer 2025
@fifinka2020

@luna03 dcera má 3,5 a poslední 2 týdny prochází velkou změnou ve vývoji... má to víc signálu, ale třeba se i z ničeho nic začala panicky bát létajícího hmyzu a daleko víc mě vyhledávat. Takže to klidně může být období...

@fifinka2020 je pravda že je to momentálně takový malý puberťák no, když něco nechce tak prostě nechce 🤷 asi nám nezbyde nic jiného než to přijmout a babičky vydržet a užít si vnouče jen přes den 😂

ajja87
19. čer 2025

@luna03 hele nase to začala dělat kolem 5 roku(ve 4,5 se ji narodil sourozenec)do te doby fungovala a spala na jedničku,dnes je jí téměř 9 a spát beze me stale nikde nechce🤦

jan_hah
20. čer 2025

@luna03 já si pamatauju že neteřka takhle nechtěla spinkat u babičky, ale časem jí to přešlo. A jasně může to být tím že chce být s mladší ségrou to je pochopitelné 🙂

drtatko4
20. čer 2025

Malé děti jsou na takové změny a novinky fakt citlivé. Když se narodí mladší sourozenec, může to vyvolat žárlivost nebo nejistotu, a tak se snaží být víc u rodičů, kde se cítí bezpečně. Možná teď potřebuje víc ujištění a pozornosti, proto nechce spát jinde.

patypresdevaty
20. čer 2025

Ano, může to být sourozencem a taky to prostě může období, které přišlo a zase odejde. Obě moje děti měly dost náročné období "nechci nikde spát" i kolem šestého roku.