Ahoj holky, jak uspavate když máte doma obě dvě děti? Mám dvě dcery tříletou a 7m , když jdu mladší uspávat , tak musím u prsa a v posteli, málo kdy se stane že usne na balkoně v kočárku. Jenže starší jak zjistí že jdu uspávat tak přijde a začne dělat naschvály. Křičet, brečet, nechce odejít z ložnice abych mohla uspat. Řeknu jí ať je potichu a ona si začne zpívat. Takže mi tam pak mladší řve , protože chce spát ale nemůže protože do toho hučí starší... Už nevím jak ji to mám vysvětlit. Natu chvilku ji vždycky nějak v pokojiku zkouším zaměstnat, ale marně vždycky přijde. Díky za rady.
@klokanka31 Myslim ze ji jde o denni spanek, ne vecer.
@luna03 pustila jsem starsi pohadku. Mozna to neni uplne nejspravnejsi, ale vedela jsem ze u pohadky vydrzi sedet, je v bezpeci a je to natolik zajimave, ze nebude behat za mnou.
Pak jeste albi tuzka ji hodne bavila, tak si vydrzela tupat do knizky i 20-30 minut. Chce to proste nejakou aktivitu, ktera dite hodne bavi a nevyzaduje primy dohled. Cetla jsem i doporuceni, mit nejake vyclenene hracky, ktere jsou dostupne jenom po dobu uspavani, aby byly pro dite zajimave. Takze mas treba jednu “uspavaci krabici” kde je par top zajimavych hracek, ktere dite hodne bavi, a davas mu ji jen na ten cas kdy uspavas.
@mysh_me Tak pokud denní spánek, tak je nejjednodušší vzít obě děti ven...
@klokanka31 vsak pise, ze potrebuje uspat kojenim v posteli, ne v kocarku. To jsou rady od nekoho kdo dve deti nema 🙄 me treba vzit obe deti ven na spani nikdy nefungovalo - starsi chce zabavu, na hriste apod, tam mladsi akorat vzbudej protoze deti krici, behaj. Nebo muzes jit na prochazku, jenze to dopadne tak ze dve hodiny vozis kocar, aby mladsi spalo, v rychlym tempu, aby to starsi bavilo, a vysledek je ze dite se vzbudi odpocinute a fresh a mama je uhnana a zrala na odpocinek 😅 kdyz spi mladsi doma, tak se muzu v tom case venovat starsi, treba nejake aktivite ktera nejde s mladsim vytahnout, nebo si udelat relativne v klidu nejake domaci prace, nebo si nedejboze odpocinout (-1 dite = dovolena) 😀
@mysh_me Tak pokud každý hluk mimčo vzbudí, tak hřiště není to pravé no. Já nikdy nebyla taková že malá musí mít úplné ticho, protože pak se ty děti hned budí. Usínala při normálním hluku, a nikdy jí neprobudil ani zvonek, ani štěkající pes.
Uspávala jsem tak, že mladší jsem kojila, staršímu četla pohádku. Starší buď usnul nebo ne, ale aspoň byl chvíli v klidu. Rozhodně nefungovalo, nechat staršího někde vedle a jít uspávat. To jedině na chvilku s TV, ale ani tam dlouho nevydržel.
@klokanka31 nezlob se, ale ty máš dvě děti ?
@alice180 Nemám, ale přijde mi úsměvný, že by si neuměly ženský poradit...
Ja mam deti 2,5 roku od sebe,takze dost podobny vekovy rozestup. Starsi moc u pohadky sedet nevydrzel a ani by nevydrzel byt sam treba v jine mistnosti,ale nastesti chodily spat po obede oba. Takze jsem oboum cetla pohadku,kojila,starsi lezel a kolikrat usnul driv nez mimino. Vlastne mi to vzdy fungovalo naopak,nejdriv se "zbavit" starsiho a pak se postarat o mladsi. Ale samozrejme to zalezi na rezimu deti a jestli ti starsi spi po obede. A mladsi nebyla citliva na hluk.
@klokanka31 Usmevny? Tohle je jako se vsim. Kdo nezazije nepochopi. Ono to opravdu kolikrat neni vubec jednoduche. Kor,pokud jedno z deti,nedejboze obe,jsou narocnejsi. U nas byl narocnejsi starsi a mala byla zlata. A i tak to byl nekdy orisek vse skloubit a vymyslet. Samozrejme,ze si clovek poradi,ale proc se neoptat na jiny napady a zkusenosti. Cloveka nemusi napadnout vse.
@klokanka31 ??? Nějak nechápu dotaz 😀 já myslela že z toho popisu jde poznat že je to přes den, večer mladší v kočárku neuspavam teda 😀 takže přes den 🙂 jinak večer uspavam obě dvě naráz spolu, ale přes den mi starší v 9 spát nepůjde, tak mě zajímalo jak to dělají ostatní aby se nachvili zabavilo starší a já uspala mladší 🙂 samozřejmě si vždycky nějak poradím ale s nervama😀
@klokanka31 bohužel takhle to nefunguje. Ale lehko se to chápe když nemáš dvě děti 😉 naprosto tomu rozumím ,taky sem s jednou myslela že sem sežrala salamounovou hovno 😀 ale když jdu ven s oběma a musím nějaký způsobem uspat tu mladší, tak nemůžu někde jen tak nechat běhat tu starší a nevšímát si ji 😀 a už vůbec ne na hřiště, musím starší pořád aspoň trochu hlídat a to s uspavanim nejde kolikrát moc spojit 🙂
@klokanka31 tak ses pobavila a teď to asi nech na těch, který ty dvě děti mají. Upřímně to zas taková pr.. není. A to, že si svoje dítě učila spát při kraválu, ok, ale pravděpodobně ti prostě spalo. Mne první taky spalo bez problémů, s tím druhým to tak bezproblémový nebylo a jestli mu máš zařídit ticho, aby se vyspalo tak mu ho prostě zařídiš.
@klokanka31 možná ti teď řeknu velkou novinku, ale každý dítě je jiný. Wow, to koukáš že? A to, že tvoje spalo kdekoliv a kdykoliv fakt neznamená, že jsi ho to naučila ty. Prostě to tak mělo.
Starší dítě spalo napřed v kočárku dobře, ale někdy kolem 7-8 měsíce se to zlomilo a od té doby neusnul nikdy. Pokud nepočítám když měl v sobě ještě oblbovák po rezonanci. A mohla jsem se na hlavu stavět.
Mladší dítě nespalo nikdy a nikde, to bylo jednodušší. Ta jenom rvala. 😀 naštěstí se to po prvním roce změnilo.🙂
Autorko, radu nemám, ale pochopení. Já mám děti jen o rok a čtvrt. První rok spali přes den na přeskáčku, takže jsem nemohla skoro ven. (V kočárku nespali už vůbec) A pak jsme tu mladší narvala na jeden spanek a bylo to cajk. Ale když už má tři roky a už spát nepotřebuje, tak ji prostě zapni TV a hotovo.
@me_druhe_ja pochopení mi bohatě stačí ♥️
Když jsme doma, tak starší holt pustím pohádku a nebo mladší v nosítku.😊
Mladšímu stačí, aby se dcera kolem něj mohla a už po ní čučí.😄
@luna03 Albi tužka se sluchátky (nebo pohádka), případně kreslicí tabulka, a být ve stejné místnosti, ať tě starší vidí a sníží se pobíhání, dupání… jo, taky jsem to s jedním nechápala, ale je to úplně věda někdy.😅 jak se uspává se třemi či více dětmi je mi záhadou.
@hennrietta no právě, oni na ně ty mladší na starší mají snad čuch 😀
Co nosítko?mam deti o dva roky a dost mi to pomáhalo..zkoušela jsem v něm i uspat kojením a chce to trošku cvik,ale jde to
Je seděla u staršího,hladila ho a přitom kojila dceru....Bylo to náročné,ale nějak to šlo. Ve dne jsem staršímu potichu četla nebo prostě pustila pohádku. Ale každé dítě je jiné,některé potřebuje naproste ticho,některé usne kdekoliv, kdykoliv🤔 Držte se
Zapla jsem pohadku v televizi a brzy se naucil (pak uz oba kdyz bylo treti), ze bud bude potichu koukat/hrat si, nebo lezi s nami a je uplne potichu. Nekdy chtel nejstarsi lezet, tak se mazlil a byl ticho 🙂 Nekdy se to nevyvede- protoze proste se ti starsi hadaji, nebo neco potrebuji. Nekdy jsem uspavala v nositku i doma, zatimco jsem varila.
@luna03 Pak jedině nosítko nebo šátek u nás funguje. Ale nelámu to přes koleno. Když je už jako fest unavený, tak usne už jen s menší pomocí. Syn má 6 měsíců a včera byl vzhůru od 12:30 do večera než usnul na noční spánek v 18:00. 🤷♀️ Neudělám s tím nic.
Není to moc výchovné,ale zapnout pohádku a jít uspávat, vysvětlit ať se dívá a nechodí teď do pokoje,že jdeš uspávat,ano moje děti to pochopili rychle i v těch třech letech,to chápali,že nesmí do pokoje ,když uspávám mladší
@luna03 radu, kterou chceš slyšet,nemám. Mám dvě, dnes už dospělé děti, 2 roky a 7měsíců od sebe. Byla jsem na ně sama, plus doma práce a zvířectvo ( bydlíme na vsi v RD). Neuspávala jsem, ve smyslu si s dětmi lehat do postele. Starší dcera jako mimčo pohoupat v kočárku a vydržela spát denně přes poledne tři hodiny na balkoně, nenaučila jsem drncat,takže spala v klidu. Ono na malé vsi nemáš s kočárem ani kam jet. Když ji přešel rok, naučila se spinkat v postýlce. Takže najíst, napít čajíku, zatemnit roletu a spala do těch 2,5 let sama po obědě, pak už ne. Večer usínala sama, pohladit, přečíst pohádku, pusinku a mamka odchází. No a syn stejně, jako mimčo šup na balkon, s dcerkou jsme třeba kreslily nebo podobně, býval to její a můj čas🙃. Dá se to všechno zorganizovat, ale musíš chtít. Říká se,jaký si to uděláš, takový to máš. Měla jsem kamarádky,co nedělaly nic jiného, než ležely s dětmi v posteli. A večer uspával jedno dítě muž a druhé manželka🥴.
Dcerka ti dělá naschvály, vyžaduje pozornost. Je to v tomto věku normální. Možná bych jí nenutila už po obědě spát......přeji pevné nervy,hodně sil🍀🍀
Ja Ti nevim, byla jsem od začátku na oba sama, manzel v práci a do uspavani se nezapojoval, ani kdyz doma byl. Tak byly deti od počátku zvyklé, ze je tam mam obe a proste si to samo prirozene sedlo.
Nějak jsem to s ohledem na obě deti a jejich potřeby vymyslela. Mladšího jsem kojila a starší jsem u toho četla, nebo jsem mela mladšího v nosítka, chodila s nim po místnosti a povídala si u toho se starší....
Ty znáš svoje deti a víš, co které potřebuje, tak to chce se zamyslet, jak jejich potreby skloubit dohromady, aby starší nezarlila. Očividně ma pocit, ze ji odstrkujes kvůli miminu, kdyz pri uspavani vola o pozornost
@patypresdevaty už sem tady dala na rady ostatních maminek a přes den při uspávání mladší pustím na mobilu pohádku starší a je klid😉 malá jak usne, tak ji odpojím z prsa a jdeme se starší do pokojíčku ..
@luna03 A proč neuspáváš starší, že bys jí vyprávěla pohádky, a u toho uspávat i mladší?