icon

Řešil někdo aktovku do školy pro malé dítě? Naše malá má teď 105 cm.

rexulka
5. bře 2021
mandala
5. bře 2021

Ano, řešila jsem, při malé výšce je každá aktovka větší, než by měla být, my jsme nakonec vybrali značku belmil... Belmilhttps://www.belmil.cz/p/skolni-aktovka-belmil-l...
Patří mezi nejmenší a nejlehčí, přičemž je uvnitř docela prostorná. Sedí pěkně, jenom sjíždí že zad, to jsem vyřešila zapínacím páskem přes prsa.
Zasílám foto z podzimu v první třídě, tehdy měl syn zhruba těch 110 cm...

bara88
5. bře 2021

Taky měl syn belmil

konidana
5. bře 2021

My měli malou aktovku Herlitz, a dost lidí si chválí batohy Boll ( s dětmi jsme prověřili jejich turistické batohy, a ty jsou fakt super)

korin
5. bře 2021

My jsme koupili Emipo. Turistické batohy Boll jsou super, ale na ty školní si známí stěžovali, že nepojmou to, co od nich očekávali. Litry asi seděly, ale použitelného místa byl nedostatek.

janaaanna
6. bře 2021

My jsme meli take Belmill, dcera byla hodne drobna (ale teda o neco vyssi nez vase, spis hubena, slaba), sedela ji nejlip, ostatni vyhody presne jak pise pani prede mnou. Hlavne je lehka

rexulka
autor
6. bře 2021

Dekuju holky, teď tašku nikde nevyzkoušíme a chceme ji dát malé k narozeninám. Tak se ptám...

prostenika85
7. bře 2021

Belmil aktovky sedí moc pěkně, batoh na takovou výšku bude těžko sedět od jakéhokoliv výrobce.

pincola
17. srp 2022

Holky, myslíte, že tahle aktovka je vhodná pro hodně drobné díte? https://www.sevt.cz/produkt/skolni-aktovka-herl...

Nebo zvažuji zdrvybatoh.cz... prosím maminky s hodně malými a hubenými dětmi. Syn navíc bude do školy dojíždět. Počítám samozřejmě, že mu budu pomáhat, ale minimálně ze začátku si bude chtít aktovku nést.

Ještě kouknu na Belmil.

bara88
17. srp 2022

@pincola belmil je fakt malá, my ji kupovali protože syn byl taky hubenour. Do druhé sme kupovali už větší

pincola
17. srp 2022

@bara88 Já mám taky právě hubeňoura. Do druhé se mu už do Belmil nevešly věci?

pincola
17. srp 2022

@bara88 Jakou máte do druhé?

pincola
17. srp 2022
mandala
17. srp 2022

@pincola já když to tehdy řešila, tak jsem přihleédla i k tomu, že Herlitz je sice malá, ale opravdu hodně malá, i objemově, Belmil objemově taky nic moc, ale pořád prostornější, než tato...

bara88
17. srp 2022

@pincola batoh bagl

krisstina93
17. srp 2022

My měli oxybag, mají řadu pro drobnější děti, ale syn měl 116cm. Ale ono stejně sem prvnakovi tu aktovku nosila já, on ji donesl akorát od vchodu školy pár metrů do třídy, takže zpětně už bych to tolik neřešila.

betelgeuzz
17. srp 2022

Holky měly taky belmil, seděla pěkně, jen jsme přikoupili hrudní pásek. Ve druhé třídě ještě stačila, novou jsme kupovali do 3, to už porostly a mohly mít školní batoh.

pincola
17. srp 2022

@mandala Herlitz je ještě menší, než Belmil?

mandala
17. srp 2022

@pincola teď nevím rozměrově, ale objemem ano, ale radši mrkni, mohlo se to změnit...

pincola
17. srp 2022

@mandala Já mám hodně malinkého školáka. Ještě jsem našla Stil. Tam píší, že je od 110cm-to je přesně pro nás. Ta Belmil by nám asi byla velká. V nejhorším mu koupím pak druhou, až trochu povyroste.

veronicka89
17. srp 2022

@mandala mame herlitz a mala mi neprijde. A je to nejlehci aktovka na trhu

queenp
17. srp 2022

Syn má cca 115 cm a doporučeno nám bylo toto. Sice ji bude mít max. do druhé třídy,ale na těle seděla skvěle.
https://www.detskyeshop.cz/skolni-aktovka-stil-...

mandala
17. srp 2022

@veronicka89 Je to možné, já to řešila tři roky zpátky a tehdy ta nejmenší Herlitz měla asi jen 14l l, a někde v diskuzi si maminky stěžovaly, že se tam nic nevejde. Teď už mají asi jiné modely...

veronicka89
17. srp 2022

@mandala maji porad stejne...pokud by to nestacilo pro 1. neco by bylo spatne 🙂 a resila bych to tim ze by mo neprislo v poradku aby prvnak toho tolik nosil

pincola
29. srp 2022

Holky, tak mi byla doporučená Hama, pro malé děti, nějaká speciální, ale je celkem drahá. No zkusíme.