Školka. Jak to bylo u vás a jak jste to řešili?

lucaaaaaaqa
31. srp 2021

Ahoj holky chci se zeptat můj syn jde do školky byl tam už minuly rok jenže jsem pořad byla na mateřské takže byl jen parkrat aby si zvyknul a byl s dětmi myslela sem to pro nej dobre jenže každý den řev doma jak se zbudil večer ze nejde a dokonce i ve školce každý den 🙄 teď má jít už normálně a zase to samé řev večer ze nepůjde 💁‍♀️ Měli jste to některá taky? A co jste dělali? Prý si zvykne ale zatím teda vůbec i když byl jen parkrat a já jsem z toho víc v háji než on je mi ho šílené líto když brečí Maminko vezmi mě sebou já tu byt nechci 😭 jenže já už jdu do práce vím ze mu nic jiného nezbyde ale aspoň něco aby se mu tam líbilo 😇 dekuji

dashyyy
31. srp 2021

@lucaaaaaaqa ve chvíli, kdy jsem řekla, že jdu do práce a že prostě musím, že to jinak nejde, tak obrat během jediného dne o 100%, šla jsem ze dne na den.. jak věděla, že musí, tak to bylo v klidu..moc ti přeju to samé 😉

ee.liska
31. srp 2021

Prostě musí a hotovo, no. Ale líbí se mi ta věc s namalovaný srdíčkem na ruce. Ráno si to oba namalujete a když je smutno, přes den to stiskne a ty to poznáš 🙂

sylvka
31. srp 2021

@lucaaaaaaqa neodpoustet,musí prostě chodit denně . On si zvykne,neboj.parkrat uvidí,že si nepolevila a přestane.

rickym
31. srp 2021

U nás tyto scény dělala dcera v první školce.. teda chodila tam jen 3 dny. Měla nějaký konflikt s ředitelkou a od té doby se ji proste bála, bála se tam jít.. rozbrecela se, jen když ji viděla na fotce. Předstoupila tedy na jinou skolku a tam učitelky milovala. Pak Covid, já HO a navíc těhotná, tak byla víc doma než ve školce..teď se jí změnila třída i učitelky, tak se moc netěší. Ale já, i když na mateřské, chci aby chodila. Podle mě pomůže jak bude chodit pravidelne, zkamarádi se a bude se tesit na děti..

martt
31. srp 2021

U nás dělal scény mladší syn. Kdyz jsem ho vedla do školky brečel držel se mne za nohu , že tam chodit nebude. Ja jsem vždy chodila ze školky , úplně rozhozena a dokonce jsem to i několikrát obrecela , jak jsem "hrozná " máma ze ho tam dávám. Na jednou měl vest manzel syna do školky a je mu scénu neudělal. Tak to zkusil další den a také bez scény. Takže vodí do skolky syna manzel. Ja jsem ho vedla asi po třech měsících a opět mi scénu udělal. Takže jsem usoudila, ze to na mne jenom zkouší co vydržím 😃. Jinak podle učitelek ve školce byl pak v pohodě.

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@martt to je i u nás úplně to samé jenže přítel malého ještě nevedl říkala sem ze to zkusíme ale nevím no tak uvidíme snad to hude pak v pohodě 🙄

lenickakl
31. srp 2021

Syn prvni rok ve skolce rval az do vanoc. Pak se to otocilo. A nedavala bych ho teda jen obcas, ale nak pravidelne, at proste vi, ze do skolky se chodi.

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@lenickakl teď už pravé musí predtim jsem byla ještě doma teď už nebudu 🙄🙈

netopejr
31. srp 2021

Je tam nekaly problem?
Pokud ne a ucitelky jsou ok, tak PRAVIDELNOST. Tj.zed kazdy den po obědě, pak si nejspis mekdy bude prat spat, a tak si to zkusi a pak rekne, jestli spat bude nebo mo,.to se pak muzete domlouvat.
Ted kazdy den a po obede, at to neni dlouhé. Pro děti muze byt významné, a většinou pominou rychle doskuse, kdyz je to kazdy den stejně komplet - napr.tata jde do prace, vy vyzvednete. Nebo prostě vodite vy. Zadny střídání nekdy táta nekdy mama, pak vymejslej a licitujou.

Nekdy učitelky delaji vojenský rezim, řvou na deti za blbosti, sikanujou odlišné nebo pomalejší nebo mene průbojne deti, neresi sikanu a ublizovani, zbytecne a prehnane nuti do jidla. Zkuste si o tom promluvit.

netopejr
31. srp 2021

PS: nekdy dela scény jen jednomu z rodičů- at vodi ten, komu je nedela.
A nekdy řvou jen, dokud tam jste, kdyz odejdete, strih, dite je v pohode.
Ale taky může řvat dve hodiny, to uz ok neni. Zeptejte se ucitelky.

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@netopejr ze začátku se mi chování paní učitelky nelíbilo což je pravda ale teď mi přijde ze dobrý jen když náhodou je tam ta jedna tak děla ze ho neslyší 💁‍♀️ Ale to je prý normální než ho litovat nevím
Bude chodit každý den po obědě domu mám to tak ze mám práci na 4 hodiny denně a on tím pádem muže pořad chodit po obědě a vodím pravé jen já přítel to nestíhá.

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@netopejr učitelka tvrdí ze pak už dobrý ze 5 min co odejdu a uklidní se pak když přijdu je to v pohodě 🙄💁‍♀️ Takže vůbec nevím doufám ze by mi to rekli ale nechce tam jíst za celou dobu si nevzal nic ani neochutnal prý to tam papat nebude a učitelka chce ať papa ze jinak pro nej nepřijde maminka

sylvka
31. srp 2021

@lucaaaaaaqa u nás ve školním řádu je,že dítě musí aspoň něco sníst,jinak může být vyloučeno. Což je logické...

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@sylvka to nevím proč teda? Když nechce tak nechce přijdeme ve 12 domu a hned jde papat 💁‍♀️ Ještě ho nutit jist když tam pomalu ani nechce chodit já si to platím tak či tak můj problém už je ze to vyhazují.

zuzi82
31. srp 2021

@lucaaaaaaqa Jak psaly holky výše, chce to pravidelnost a nenechávat doma jen proto, že chce. To je pak kolotoč, ze kterého není cesta ven. Ráno předat učitelce a rychle odejít. Nezdržovat se více, než je to nutné. Sama učím v MŠ a loni jsem měla chlapečka, který dva týdny ve školce nejedl, téměř nepil a jen plakal. Už se mi o něm i zdálo. Bylo mi ho líto a pak se to najednou zlomilo a vše bylo v pohodě. V červnu patřil k nejspokojenějším dětem (a dokonce i jedlíkům) ve školce. Taky je důležité sama se nastavit tak, že to bude fajn, kamarádi, nové aktivity, režim, zážitky. Pak to cítí z maminky i dítě. Mnohdy je ve stresu maminka víc než dítko a přenese to na něho. 😉
Držím palce, ať brzy chodí spokojený.

galatea_a
31. srp 2021

"učitelka chce ať papa ze jinak pro nej nepřijde maminka" To musí být hrozný pro to dítě.

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@zuzi82 moc dekuju. Doufám ze to bude i nás případ já jsem z toho opravdu víc hotova než on :/

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@galatea_a no pravé také jsem ji řekla ze když nechce ať proste nejí ze Chudak tam vůbec musí byt než si zvykne a pak mu řeknou ještě tohle.

janina228
31. srp 2021

@lucaaaaaaqa No s tím jídlem..vyhrožovat,že maminka nepřijde...To se fakt ještě v téhle době dělá?! Napadlo mě, jestli by nemohl mít svačinu třeba od tebe - kdyby měl nějakou alergii,tak by taky nejedl to co ostatní..

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@janina228 tak on si tam svacinku i dá třeba jen zeleninu ale hlavní jídlo proste ani neochutna ze to prý tam mu nechutna 🙄 takže nevím 💁‍♀️ Jestli by mohl

zelenaesmolda
31. srp 2021

Rict memu diteti,ze pro nej maminka neprijde tak na danou ucitelku podavam pisemnou stiznost reditelce MS a budu chtit vyvodit dusledky protoze to je neco co ucitelka nesmi vypustit z pusy!

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@zelenaesmolda tak mě to říkal syn ze mu tohle paní učitelka řekla pak už do školky zase nešel takže jsem si říkala nooo tak to třeba jen placnul nebo si to mysli ale včera mi to bohužel říkal znovu je dost chytrý na to kolik mu je a fakt si pamatuje hodně takže věřím ze to tak bylo..

zelenaesmolda
31. srp 2021

@lucaaaaaaqa
A budes to nejak resit?

lucaaaaaaqa
autor
31. srp 2021

@zelenaesmolda no chci jen nevím jak 👀

zelenaesmolda
31. srp 2021

@lucaaaaaaqa
poridila bych si dukaz,treba nahrat na chytre hodinky?

netopejr
31. srp 2021

@janina228 delaj se i horsi věci

janina228
1. zář 2021

@netopejr třeba co? Mě zastrašování dítěte učitelkou, že pokud nebude jíst,tak pro něj maminka nepřijde, připadá docela přes čáru.. jsem si myslela,že tyhle praktiky z předešlé doby jsou už za námi.

sebinka123
1. zář 2021

@sylvka tak na takový školní řád bych si stěžovala. Loni jsme zkusili dát syna do školky, nebudu zde rozepisovat ostatní katastrofy ze strany učitelek, ale mezi jednu z nich patřilo, že mu nutili jídlo. A výsledek? Už rok nejí pečivo, z pomazánek se mu navaluje, stejně tak z omáček a jídlo celkově je od té doby peklo. Způsobili mu fakt super blok.

A vydírat dítě tím, že pokud nebude jíst, tak maminka nepřijde, tak teda taky dobrý 👏👏👏

Jako fakt některý učitelky by patřilo dát jinam a rozhodně ne k dětem.

sebinka123
1. zář 2021

Dával prosím dnes někdo do školky dítě s aspergerovym syndromem nebo vývojovou disfszii? Jak se takové dítě zaclenilo do kolektivu a za jak dlouho si zvyklo? Děkuji
Pokud vadí pripichnuti k této diskusi, vše smažu a předem se omlouvám.

netopejr
1. zář 2021

@janina228 to je samozřejmě pres čáru, naprosto, tim jsem to nechtěla zlehcit. Jenom ze některý ucitekky jsou jeste o 2 levely horší, jak šikana na ucnaku a maly dote to ani nedovede dobre popsat. Míněno tak, ze dítě tazatelky může mit opravdovy a vzn duvod nechtir v te skolce byt - zkusit zjistit a řešit, zkusit jinou třídu treba. Nebo rozdíl ranp, odle toho, kzera uc.tam je. Rozepisovat nase story tu nebudu.