icon

Trvalé bydliště vs. školka: Jak postupovat, když chybí přepis?

tlstakova90
12. kvě 2023

Dobrý den prosím Vás nevím co dělat syn má 5 let má povinnou školkovou docházku ale do školky mi ho nevzala s důvodu že má trvalý pobyt v ostravě a žijeme v Plzňi majitel bytu zemřel kde bydlíme a nestihl nám prodloužit smlouvu takže nemůžeme udělat přepis trvalého pobytu jak mám postupovat co mám dělat nevíte někdo jsem úplně bezradná děkuji za každou pomoc.

krisstina93
12. kvě 2023

A nemáte ve smlouvě dodatek, ze se prodlužuje automaticky? Případně to řešit s dědicem, někdo ten byt přece musí vlastnit ne? Nebo zkusit jiné školky, já řešila nepřijetí zas kvůli věku, taky v Plzni, při zápisech se nedostal, ale radnice pak rozhodila přihlášky dětí, co se z nějakého důvodu nedostaly po okolních školkách, kde místa byla a v lete mi volala ředitelka jiné školky, než kam sem se hlásila, ze mají místa a dostala se ji do ruky naše přihláška.

tanaku
12. kvě 2023

Když se domluvís s ředitelem,tak stačí pouze čestné prohlášení, že na uvedené adrese bydlíte. Ale to jsi měla řešit před zápisem. Jako predskolaka by ho museli 100% vzít.

lencaa11
12. kvě 2023

@tlstakova90 odvolat se jelikoz předškolní je ze zákona povinná dostává i přesnost před dětmi z okolí třeba

j.a.n.i
12. kvě 2023

@lencaa11 No, ale jen ve spádové školce, takže ano v Ostravě by ho přijmout museli...

j.a.n.i
12. kvě 2023

@tlstakova90 A to zemřel přesně v den, kdy končila smlouva?

kloky1
12. kvě 2023

@lencaa11 to sice máte pravdu, musí dokonce vzít od 3let všechny . Ale podmínkou je trvalý pobyt a spádovost

lencaa11
12. kvě 2023

@kloky1 taky záleží na řediteli když chce tak to jde aspoň co jsem zažila u nás ve školce / škole

tanaku
12. kvě 2023

@kloky1 Říkám,u nás stačí čestné prohlášení. Ale všichni se tu znají,tak ví, že tu bydlí

j.a.n.i
12. kvě 2023

@lencaa11 A proc by se mel ředitel přetrhnout kvůli někomu, pro koho bylo zatěžko věnovat 10 minut času na změnu TP.

bara88
12. kvě 2023

@lencaa11 tak hlavně rodič věděl že tohle bude řešit tak to měl řešit před zápisem a né že když se chce tak to jde, proč by měl ředitel věnovat tomuto čas?