icon

Úraz ve školce, jakým způsobem byste to řešili?

didinky
26. led 2016

Ahoj,
ráda bych znala váš názor či zkušenost, dnes jsem si musela dojít pro syna (4 a půl) do školky, jedna holčina do něj strčila na toaletách a on spadl na pisoár, měl dost hlubokou asi 3cm dlouhou tržnou ráno vedle oka, museli jsme jet na šití a má dva stehy... Zajímalo by mě, jakým způsobem byste to řešili? Ráda bych zašla do školky a mluvila i s rodiči té dívky, co vím od ostatních mamimek, tak je holčina zlá na děti, říká jim ošklivé věci, bouchá je a to i opakovaně, dnes jsme se o ní se synem bavili a říkal, že často zlobí a bouchá ostatní děti, věřím mu, v jeho věku by nedokázal tak lhát a vymýšlet si...
Další věc která mě napadla je odškodnění? Nejde mi apriori o peníze, ale napadlo mě, jestli je školka pojištěná na podobné případy..
Díky za zkušenost a názor

Strana
z2
mrskato
26. led 2016

Ono je to tezke...u nas ve skolce je taky jeden takovej "skodic". Neustale se to resi jak s ucitelkama,tak s reditelkou,ale z rodicu vypadlo,ze si problem s ditetem nepripusti.A dite ze skolky se asi vyloucit neda...a to ja si uz nekolikrat stezovala,ze tam to decko vodi nemocne (ne ryma,ale sileny kasel za posledni pulrok aspon 3x). Proste co k tomu dodat.

dezyre
26. led 2016

@mrskato dítě se ze školky vyloučit dá.. pro hrubé porušování školního řádu (nevím jestli se tomu tak říká i ve školce) ze strany rodičů.. Určitě i ve Vaší školce je vyvěšený školní řád..
Můj syn jen .. byl ... tak trochu taky takový škodič.. Jen my jeho "problémy" řešíme už od jeho dvou let a od té doby s ním celkem intenzivně pracujeme (týká se to všech dovedností, i sociální komunikace) .. má zdiagnostikované ADHD, první rok ve školce měl také určité problémy v kolektivu.. u něj dané tím, že měl horší porozumění a téměř nemluvil.. nedokázal se s dětmi domluvit, takže hned vybuchoval. Teď už je naprosto srovnaný, "pěsti" používá jen v případě pokud ho někdo napadne.. ale i tak letos do školky nastupoval s asistentkou pedagoga a nemůžu si stěžovat. Myslím, že vše je o tom uvědomit si problém, nemyslet si, že moje dítě je nejdokonalejší na světě a hlavně ho co nejdříve řešit.

mrskato
26. led 2016

@dezyre je pravda,ze skolni rad jsem necetla 😀 Myslim,ze by se k tomu nase reditelka ani neodhodlala,je tam nova a bez praxe (co se tyce reditelovani) ...kdyz se s ditetem spolupracuje a je vse na dobre ceste,je to idealni,ale kdyz se objevi rodice,kteri si nepripusti,ze jejich dite potrebuje pomoc,je to hotovo,kazdopadne jinak je chlapecek chytry a sikovny. Ja furt tak nejak doufam,ze se moji dceri vyhne,zakazovat ale dcerce,aby si s nim hrala,to nechci...

mrskato
26. led 2016

@dezyre prave ve skolce dela segra a rikala mi,ze ho vyrazit nemuzou,tak ted nevim jak to je,asi si ten skolni rad budu muset docist celej 😀

dezyre
26. led 2016

@mrskato je pravda, že to už musí být hodně vážné porušení, aby dítě vyloučily ze školky... ale tak minimálně pohrozit by tím mohli 🙂 Já si pamatuju jen jeden bod, pro který je možný vyloučení dítěte ze školky, a to je neplacení školkovného nebo stravného :D :D
Nejhorší je, že si sami rodiče zadělávají na obrovský problém do budoucna. Nebudou pro dítě absolutně žádná autorita, dítě bude bez zábran a v 15ti vyliská mámu i tátu a jim se pak možná rozsvítí .. (trochu nadsázka, ale co si budeme povídat i já sama se děsím toho jaký člověk z toho našeho malýho hyperaktiva vyroste).

mrskato
26. led 2016

@dezyre no jasne "prachy" - to by vylucovali hned😀 abych pravdu rekla,kdyz vidim dnesni deti,jak se snazi rychle dospet (nebo mozna uz tak brzy dospivaji?!?),tak si taky nejsem jista,jestli pubertu nasi princezny zvladnu😀 ...a to s ni zadne vetsi problemy nejsou😀 Jako matky budoucich pubertaku se musime fest obrnit,asi to budeme mit horsi,nez nase rodice😀

bassetlady
26. led 2016

Omlouvám se za blbý dotaz, ještě školky nenavštěvuji. Ale tam jsou společné záchody?

didinky
autor
26. led 2016

@japona stalo se to před obědem, nevím kde přesně byla ale do koupelny mají velké okno, takže asi viděla co se stalo...

didinky
autor
26. led 2016

@bassetlady v té naší ano, umyvadélka vedle sebe, pak pár pisoárů a toalet, ty mají mezi sebou zeď, jsou to takové komůrky aby měli děti soukromí...

majkoz
26. led 2016

@bassetlady Tak alespoň v té naší jsou, proč by ne....

didinky
autor
26. led 2016

@dezyre chci to řešit v rámci školky, nechci je nijak pranýřovat, ale ráda bych od nich slyšela, že to s ní alespoň probrali...

teeerez
26. led 2016

@didinky ja tedy take patrim k tem, co by to resili. Ani ne tak odskodneni, na to bych se vyprdla, ale na prosetreni situace. Pokud je holcicka problemova opakovane, chtela bych vedet, zda to skolka resi s rodici a jakym zpusobem. Nevidim jediny duvod, proc bych mela byt nervozni davat dite do skolky kvuli cizimu nevychovanemu spratkovi. Jestli rodice praktikuji volnou vychovu a nevadi jim, ze jejich dite ublizuje ostanim je to jejich volba, ale at ho pak maji doma.
(vychazim ze situace, kdy holcicka skutecne ublizuje cilene a opakovane a o problemu ucitelky vedi, ne z jednorazove nehody, ktera se samozrejme stane)

eviicka
26. led 2016

@mrskato za to nemůžou školky, to že někdo neplatí školkovné - to vidí zřizovatel hned a je to průkazné a jasné.
Za to když dítě nebo rodič "nějak zlobí", tak se dá hodně špatně dokázat, že je chudáček tak špatný, aby byl vyloučen. Když si rodiče najmou právníka a budou se odvolávat, je dítě hodně těžko vyloučitelné...

sarihy
Autor odpověď smazal
cheynee
27. led 2016

@didinky Ahoj, nečetla jsem předchozí diskuzi, ale odškodné určitě požadovat můžeš - i pokud školka pojištěná není. Předpokládám ale, že v dnešní době se to snad ani nemůže stát, aby neměli pojistku... Co se týká té holčičky, tak bych si s rodiči určitě promluvila, tohle přece není normální ☹ asi je to feministka už od narození 😀

luckavolosyn
27. led 2016

@didinky u nás nemají ani komůrky a vesele si trůní splečně na záchodě 😀
@bassetlady

cheynee
27. led 2016

@luckavolosyn To jsme měli u nás ve školce taky, mám z toho trauma do dnes 🤐 😀

kotty
27. led 2016

Ahoj, určitě řešit. Mě se to stalo před víc jak dvaceti lety. Tehdy mi spolužák ve školce v zimě na mokré podlaze podrazil nohy a já to vzala o skříňku. Jizva na čele ca 5 cm. Ještě mě tenkrát chtěly milé paní učitelky vézt do špitálu na bobech..naštěstí pak zavolaly rychlou, protože už to nebral ani ručník.. no to jen tak odbočka, každopádně dodnes mám schovaný v očkováku zápis o tom úrazu - já, viník, 2 učitelky jako svědci a určitě i nějaká pojistka byla.

luckavolosyn
27. led 2016

@cheynee zrovna včera vyprávěla učitelka, jak seděli 3 na záchodě, jedna holčička chtěla hodit toaleťák chlapečkovi, ten spadl do WC a ucpal se jim záchod takže asi tak. Já chodila do stejné třídy a školky jako dcera, a trauma nemáme, ale chápu že to někomu může vadit 🙂

luckavolosyn
27. led 2016

@didinky Jinak u dcery ve třídě byl taky jeden šílený agresor a po několika deliktech ho radši rodiče ze školky odhlásili natrvalo, protože si na něj stěžovali rodiče i učitelky a měl zakázáno chodit s dětmi na kuturní akce. Ale ta rodina byla hodně, jak to napsat, sociální případi, děti špinaví, nemytý a starší ve zvláštní škole. Každopádně dcera přišla ze školky a od dotyčného měla píchanec vidličkou na ruce a když jsem se ptala učitelky, tak řekla že to není možný, že si vymýšlí moje dcera!!!!

cheynee
27. led 2016

@luckavolosyn To trauma jsem možná trošku nadsadila, ale nerada na to vzpomínám 😀 my jsme tam vždycky seděli 4 vedle sebe a pátý záchůdek byl jakoby za stěnou, asi pro VIP 😀 museli jsme chodit několikrát denně čůrat povinně 😀

luckavolosyn
27. led 2016

@cheynee to já posílám moje dítě povinně čůrat taky, protože pak se jí chce v nejméně vhodnou chvíli a ona je madam a na trávu se vyčurá, ani kdybych jí držela.

didinky
autor
27. led 2016

Díky za odpovědi, dneska jdu za paní ředitelkou, chci si promluvit s rodiči té holčiny a aby u toho byla i učitelka, má k tomu co říct, očekávám, že jí minimálně řeknou, že se to nedělá a jestli si uvědomuje co udělala a omluví se, dnes nepřišla do školky, asi náhoda? 🙄 Společné toalety mi nevadí, je to fajn 😉 To odškodnění řešit asi nebudu, ale jizvu bude mít teda pěknou, uvidím co řekne doktor na vyndavání stehů...

Strana
z2