Už nemůžu z mého 6ti letého syna - je sprostý, drzý, nezvladatelný
Ahoj holky už fakt nemůžu z mého 6ti letého syna ☹
Michal byl klidné dítě,hodné,chytré,pomáhal jak se dalo,ale nastal čas prázdnin a od té doby se zhoršil a to hodně moc ☹
začal mluvit sprostě,i k tátovi si to dovolí,že mu nadává aj ☹
před chvíli mi řekl,že mě dobije,křičí na nás,prostě už se nedá zvládnout,říkám si kde mám to svoje milované děťátko,které bylo hodné,mazlivé,pomáhalo nám,ve školce z něj měli radost ☹
vztáhnout na něj ruku nemůžu,protože můj manžel mi to nedovolí a říká mi je otevřené okno,nedělej ostudu ☹
no,ale já si po sobě od něj nenechám řvát a ani aby mi říkal,že mě dobije aj ☹
už fakt nevím co s ním dělat,jsem bezradná ☹
můžete mi prosím poradit co s ním dál ☹ jak z něj udělat zase toho hodného chlapečka?
oni mě tady zničí jak manžel tak malý Michálek ☹
Michal ještě dnes i na jeho nejmladšího brášku natahoval pěstičky a chtěl ho i kopnout ☹ rád mu ubližuje tak i rád ubližuje svému staršímu bráchovi ☹ který se ho bojí ☹
nechápu jak se mohl za ty 2 měsíce takto změnit,nevím co jsem udělala špatně,že se takto začal chovat,nevím proč mi manžel nedovolí mu dát po dupě,myslím si,že by to eventuálně zabrat mohlo ☹
tatínek se mi už zdá jako paranoik ☹
omlouvám se za sloh,ale potřebovala jsem to ze sebe dostat a poradit od Vás,které jste toto zažily co s ním dělat aby nás jednou třebas nezabil ☹
děkuji moc miluji moje syny strašně moc,ale už mě to jeho chování strašně moc bolí a nezvládám to ☹ ☹
prosím rýpalky typu,že si za to můžu sama aj tak tady nekomunikujte píšu si jen o radu a vypisuji se,protože to už nezvládám ☹ ☹
@anazuzzuzana je to můj názor. A je mi úplně jedno co si ostatní myslí. Každý ať si vychovává své dítě jak chce 😊
@lalusheee samozrejme,ale pak se nedivte,az se vam to jednou vrati
@lalusheee co ho tím naučí, že mu dá pár faceK? napiš, co mu tím ukáže, prosím...to, že se konflikt řeší násilím? to, že se má bát, seat latinu a když ne, bude bit? co si z toho vezme?
Víš?
@berenika39 prosila bych jednu věc. My se známe? Že si nevzpomínám... Tykání jsem Vám nenabízela. A jak jsem již psala.. Je to každého věc jak své dítě výchová, buď to bude slušné dítě, které je vychované, nebo to bude jen rozmazlený parchant co s rodiči cvičí a má záchvaty vzteku..
Na shledanou
@lalusheee aha,takze podle tebe plati rovnice nebite dite-rozmazleny smrad?zajimave
a uz ti nekdo rekl,ze zachvaty vzteku jsou normalni soucast vyvoje?
@juliemichal Evidentně jste někde selhali, bohužel. Nebyl někde na prázdninách, např. s většími dětmi? Tady a teď musíš nastavit pravidla, copak ty, oba dva, i manžel! Důslednost, přísnost, změnit postoj... Protože za chvíli se vám to vymkne z rukou úplně. A dostat přes prdel? Nevidím na tom nic zvlášního, když ho nebudete mlátit od rána do večera 🙂
@zelenaesmolda ale třeba náš syn nikdy žádný záchvat vzteku neměl a má už 7 let, asi neměl důvod se vyhraňovat ☺️
@klea81 tak ne kazde dite to dela,my s brachou jsme to pry taky nedelali ale to jeste neznamena,ze je to neco za co je treba trestat.
nema to s vyhranovanim nic spolecneho.dite je v dany moment frustrovane a neumi to dat jinak najevo.
@zelenaesmolda ano, vím proč se to děje, ale že to není nutné k vývoji jsem chtěla naznačit ;o)
Dobrý den, @lalusheee . kopírují z FAQ:
Tykání je součástí Modrého koníka. Víme, že ne všem musí vyhovovat. Tykání je ale součástí koníka už od jeho vzniku. Tykáme si tady všichni, a to bez ohledu na věk či situaci.
Tykání není projevem neúcty a neopravňuje tak nikoho k úrážkám a vulgarismům.
Omlouvám se, jestli tykání vadí, to mě však neodrazuje zeptat se znovu stejně, jako v minulém příspěvku - nýbž a jelikož bez tykání🙂
co ho tím naučí, že mu dá pár faceK? co mu tím ukáže...to, že se konflikt řeší násilím? to, že se má bát, seat latinu a když ne, bude bit? co si z toho vezme?
@berenika39 Mě by zajímalo, jak by jsi to řešila ty, když by k tobě bylo tvé dítě najednou sprosté a vyhrožovalo ti násilím.. Tady v té rodině to bude asi dlouhodobější problém, ne jednorázový. Myslíš, že domluva postačí? Tohle dítě tě nebude ani poslouchat, když už o tobě má takové mínění, že ti nadává. Jak tohle vyřešit? Evidentně by mu jedna přes zadek neuškodila. Tady nebyly hranice od začátku a teď zjistil, že má volnost a může....
@mimiveru Těžko tahle situace nastala "najednou". Čemu si myslíš, že by jedna přes zadek prospěla? Dítě si sice třebas chvíli dá pozor na to, co říká, ale vyřeší to problém toho dítěte? Nikoliv, na chvilečku to vyřeší problém rodiče. Ale problém toho dítěte bude dál hnít a projeví se později mnohem hůř. V podstatě tu radíš, aby rodiče dál výchovně selhávali.
@kajalka Nemyslím si, že by jedna přes zadek někomu uškodila a že bych teda já byla nějak psychicky nevyrovnaná z pár facek, když jsem byla drzá na rodiče 😉 To je ta dnešní moderní výchova. Víš co, ve společné domácnosti s nimi nežijeme, tak bych to asi ukončila. Ať si to udělají jak uznají za vhodné.
@zelenaesmolda
Ano, to bych také doporučila. Synek má evidentně ukázku v tatínkovi a dokud tak bude jejich rodina fungovat, nic moc se nezlepší.
@mimiveru muj nazor: nebo kluk taky zjistil, ze tata jen chlasta, chce mit klidek a prdi na nej, mama to sama nezvlada, navic je v podruci taty, neodejde s detmi, ac by mela, kluk by potreboval vic projevit zajem a lasku, vnima vztahy doma, a treba ma taky navic po mame autismus. Dat mu na zadek by tady podle mne nebylo dobre. To je beh na delsi trat a spolupraci cele rodiny s detskym psychologem nebo psychiatrem. Dat mu na zadek podle mne zpusobi, ze chvili bude klid, ale problem se v rodine nevyresi. Navic kluk nebude tusit, jak to psychicky pobrat, nefunkcni rodina bude dal a jen se to bude furt tocit v kruhu. Nasili plodi agresi, kluk se zabejci a bude s chovanim na tom jeste hur. A pokud se autismus potvrdi, tam nasili neni na miste vubec. Treba mu chybi i normalni rodinne vylety, chlapsky den s tatou (treba oprava kola/auta/rezani drivi/vystava aut/nejaky akcnak v kine, popcorn a pokec o "chlapskych" vecech), sportovni fyzicke vybiti, pocit sounalezitosi rodiny a duvery. A pak ma pocit sounalezitosti s prvnim grazlikem v okoli, co se s nim aspon pobavi. Z toho, co pise zakladatelka, citim spis nez rozmazlovani nezajem ze strany otce o celou rodinu. Sama pise, ze kdyz je tata pryc, decka jsou v pohode. Kluk podle mne trpi za to, co ma doma.
Vy, co tady obhajujete nevýchodu, domlouvání apod. tak si uvědomte, že paní, co to všechno vymyslela, nemá vlastní děti.
Nečetla jsem všechny příspěvky, možná to už zaznělo... Na Tvém místě bych v první řadě našla terapeuta pro Tebe. Mám pocit, že manžel se k Tobě nechová pěkně, syna v chování vlastně i podporuje, nedá si říct. Odborník Ti poradí líp, než my tady na Koníkovi. Někdy stačí i pár sezení a dostane se Ti jiného pohledu na věc. Člověk sám se na svůj problém nedokáže podívat zvenčí.
@mimiveru
Dítě vnímá atmosféru mezi rodič,v rodině, prostředí, ve kterém žije. A i když si myslíme, že to před ním hrajeme dobře, vycítí to. U rodiny autorky je to problém dlouhodobý, to jak rodiče jednají spolu, to je vzor, kterého se ten malý drží. Když naněj máma nastoupí a táta ji zadrží, fyzicky, tak to prostě není ok.
Já nevím, jak bych to řešila u sebe, ale tím, že žijeme jinak, syn mi nevyhoržuje násilím a není na nás sprostý. Vůbec, stejně tak jako se my rodiče chováme hezky, normálně, slušně a ohleduplně. Takový je potom i on. I mezi dětmi, v partě, sportu, mezi jinými lidmi.
To platí obecně, nechci tu číst, jak mám dokonalé dítě - Petr umí prudit, umí se vzteknout a urazit, umí remcat, ale všechno je to prostě slušně - klidně řekne , co si myslí, ale není to drzost, hrubost, vyhrožování.
Tím chci říct, že rodina a vztahy v ní jsou základ.
POkud už dítě je v prostředí, kde se mu tohle všechnopředvádí, a rodiče si to naštěstí uvědomují, to je moc dobře, pak je tu pomoc zvenčí, která je objektivní, pomůže nastavit nějaká pravidla a pokud se toho chytnou, nemusí být nic ztracený....
@astyna ale ti rodice,kterym to funguje deti maji a neni jich malo 🙂
@zelenaesmolda ocekavam klasicky argument,ze pokud ti funguje Nevychova tak mas doma jen hodne a poslusne dite😄
@luckylee ja uz se nedivim nicemu,cesky styl vychovy je serezat dite a hlavne nehledat pricinu nebo nedejboze chybu u sebe a nerezane dite-spratek.my se furt chceme srovnavat se zbytkem zapadni Evropy ale mentalitou jsme jeste nevylezli z jeskyne.
@zelenaesmolda souhlasim.Tahle "zabednenost" je ve vice sferach,nejen ve vychove.Jsem rada,ze uz je cim dal vic rodicu kteri nad tim trochu uvazuji.
@luckylee stravila jsem par let na zapade takze trosku vidim ceskou mentalitu s odstupem.bohuzel pro vetsinu Cechu kdyz neco takoveho reknes tak jsi akorat za blbecka protoze si jedou to svoje na co jsou zvykli poslednich 30 let a kdyz maji neco zmenit tak mlci,zato ve velkem remcaji na fb nebo v hospode
@klea81 Četla jsem jen velmi krátkou část diskuse, asi dost vytrženou z kontextu, ale nedá mi nereagovat. Taky jsem měla na základě chování staršího pocit, že to asi dělám dobře (plác plác po rameni), když se mi nevzteká. Na všem jsme se domluvili, stačilo vysvětlování, pohoda. Pak se narodil mladší a ten mě naučil, co jsou záchvaty vzteku. Přitom s ním jednám pořád na stejném principu jako se starším, ale má zkrátka jinou povahu. Úplně. Docela rychle jsem se to naučila brát tak, že prostě jen tímto způsobem potřebuje vyventilovat svůj vztek nebo frustraci. Prostě nechám proběhnout tu jeho emoci a pak už je dobře. Moje ne pořád znamená ne (například). Postupem času se i on naučil, že to tak je, že co říkám, myslím vážně. Tím, že nepřijde žádný vztek nebo trest za vztekání z mojí strany, tak jen proběhne ta jeho vztekací reakce a pak už s ním mohu komunikovat a jednat podobně jako se starším... Jen jsem tím chtěla říct, že to, že vám se syn nevzteká, ještě neznamená, že všechny děti by měly stresové nebo frustrující situace (typu zákazy od rodičů) zvládat bez vzteku. A když ne, tak že je to nutně špatně. Mezi dospělými jsou přece také flegmatici, cholerici, kliďasi a prchlivci. Akorát oni už by měli být schopni, vzhledem ke zkušenostem se sebou samými, vztek zpracovat. Dítě se to teprve musí naučit.
Mimochodem, jak mladší roste (teď 2 roky), začínám si všímat, že on se vyvzteká a pak je úplně v pohodě, happy. Starší je jakoby citlivější, některé věci v něm zůstávají, kolikrát mě překvapí, po jak dlouhé době se k něčemu ještě vrací a řeší to. Těžko říct, kdo z nich to má "lepší", záleží na úhlu pohledu. Podle mě s tím stejně nejde nic dělat a je to dané čistě povahou.
… Zakladatelce se omlouvám za příspěvek off topic. 😉

@anazuzzuzana presne tak,mlacene dite poslechne ze strachu,nic vic v tom neni