Ve školce si nehraje a přetrpí to tam, máte zkušenost?
Zdravím vás, potřebovala bych pár vašich zkušeností, zda vaše dítě chodilo také s takovým odporem do školky. Malej (4r.) tam odejde relativně bez řečí (zatím), ale už se mě večer před spaním ptal, jestli tam zítra nepůjde. Nehraje si, běhá za učitelkama. Větší kolektiv dětí mu nikdy neseděl....Učitelek se jen ptá, kdy přijde máma a že už chce oběd, protože ví, že po obědě přijdu. Prý to tam přežívá se slzičkama, ale neřve hystericky, jen pobrekává. Už jsem z toho hotová, trápí mě to, že on tam nechce, nelíbí se mu tam, nemá tam kámoše, prostě to tam přetrpí.....měl někdo podobnou zkušenost? Zlepší se to? ☹ Bojím se, že ne....
@romanakot se synem jsem měla to samé, neseděl mu velký kolektiv a pořád běhal za učitelkami - pak si zvykl, už nevím,jak dlouho to trvalo, ale nikdy nechodil rád do školky 😅 Navíc jsme to ráno měli i s brekem a ze začátku dokonce se zvracením ☹ Teď začala chodit do školky dcera, zatím tam pláče, tak doufám, že se jí tam brzy aspoň trochu zalíbí ☹

u nás to loni s dcerou bylo to samé, do školky došla, ale pak buď bloumala kolem dveří nebo si sedla v koutě, nekomunikovala, odmítala se zapojit..paní učitelky ji naštěstí do ničeho nenutily a časem se chytla (trvalo to téměř čtvrt roku), celou dobu jsem zvažovala jestli ji nestáhnout, ale nakonec pomohlo, když si našla první kamarádku. Letos šla do školky ráda, těšila se na kamarádky a úkoly (je už u předškoláků). Syn je teď ve školce 4. den a ráno předvedl neskutečnou hysterickou scénu, tak doufám, že to brzy přejde, beru je hned po obědě, na spaní nemám odvahu 🙂