Zábava pro děti během šestinedělí. Máte tip?
Blíží se nám termín porodu a v době šestinedělí budeme všichni společně doma. Nestojím v tomto období o školkové nemoce, už jsme si jich letos užili až až. Napadá vás nějaká zábava pro děti ve věku 3 a 6 let? Něco, co jim zadám než nakojím, najím se, uspím miminko. Holky rády modelují, starší zvládá i obrázky lepené z kamínků.
Mám 2,5, ale stálice je navlékání korálků, písničk z Albi tužky, vláčkodráha, spostu doplňků pro panenky, luštící časopisy, omalovánky a stříhání. U toho vydrží opravdu dlouho. Ale nevím jak s šestiletou.
@krisstina93 ochutnávání už naštěstí nedělá. 🙂 Ten kinetický písek by asi úspěch mít mohl. Vážně z toho pak není všude bordel? Slyšela jsem o něm většinou chválu. Já už se ale takhle nechala nachytat se zábavou typu třpytky nebo prstové barvy. Holky se sice zabavily na dlouho, ale já jsem málem omdlela, když jsem to uklízela. Třpytky jsem nacházela 2 týdny úplně všude a barvy škoda mluvit. 😃
U nás pomáhaly Albi tužka, kreslení, omalovánky, knížky, puzzle, kostky 🙂
já měla v době šestinedělí (září, říjen) 2 a 4 roky děti a starší chodil do školky, mladší chodí od ledna :D (bez školky bych chcípla :D), jinak u nás funguje vždy albi tužka :D a u kojení jsem četla knížky, mimčo na prsu a každý z jedné strany a četla jsem (sotva jsem pak už mluvila, protože jsem kojila skoro pořád :D), nebo jsem s nima hrála různé hry, skládala puzzle (skoro na vše stačí jedna ruka :D), jinak si hráli spolu naštěstí....ale mimčo mělo/má imrvere rýmu no, ale podle mne je to obdobím do kterého se narodilo ....jestli tě porod čeká, tak si myslím, že to bude dobré, protože už je po sezoně nemocí 🙂 a hlavně můžete být hodně venku, stejně jakmile jsou starší sourozenci, tak to přitáhnou odevšad :D, ale chápu tě :D..jinak nikdy jsem si s dětma nehrála tolik jako v prvních dvou měsících života mimina :D, teď už je to horší jak se chce pořád nosit (a to opravdu nosítkuju) a vše se líbí a nelíbí :D..a také jsem s příchodem třetího dítěte dost ustoupila ohledně televize, do té doby jsme ji neměli :D, takže společnosti disney a pixar vděčím za zachování duševního zdraví :D
Zbytky písku pak v pohodě vysaju. Dávám to dceři na plech a zem a i sama si to v rámci možností postoje uklidí a já pak jen vysaju.😄 Má 3,5 roku. Jinak jak psaly ostatní u nás taky frčí Albi tužka, puzzle, lepení a pak by spolu mohly zvládnout třeba nějaké deskovky - naši baví Little Match (zjednodušené prší), Smolíček Pacholíček nebo Příšerky ze skříně. 🙂
Jo a mimochodem. U nás to dopadlo se školkou tak, že týden předtím než měla nastoupit v březnu (syn necelé 2 měsíce) tak onemocněla a malej schytal antibiotika na zánět průdušek. Potom, co už byli oba týden zdraví, tak dcera odchodila 3 dny a zase rýma a kašel.. malej má už 2 týdny rýmu a dcera je zdravá. Takže 3 dny ve školce a my zase zasekaní na 3 týdny doma. 😂 A tím pádem budeme a odsouváme očkování.
@sikkacirek Albi tužku máme a Disney plus účet taky. 😆 Já bych asi zas chcípla s tou školkou, protože dělám krabičky do školky. 😵💫 Nadělat krabičky na každý den a každé ráno vstát a vypravit 3 děti do školky. Počítám, že v noci toho zase moc nenaspím, ale naštěstí starší děti nejsou ranní ptáčata, takže mi přijde přijatelnější nakoupit čokoládu na nervy a přežít to s nima doma a na zahradě. 😂 Ale ty puzzle jsou taky fajn nápad. Nakoupím takové ty mini puzzle, to můžou obě. Mladší s pomocí a starší těch 50 dílků zvládá sama. 🙂
@hennrietta a jaká značka se vám třeba osvědčila a jaké množství je tak akorát u toho písku? 🙂 500 g krabička bude asi málo? Stolní hry máme a se starší hrajeme často. Ty příšerky že skříně milovala a už od 2 let a ji pořád něco hrajeme, ale mladší to nebaví vůbec. Ta u každé hry akorát prudí. 🙄
@hennrietta *s ní pořád něco hrajeme.
U nás teď dost frčí PlayMais - kluci z toho lepí různě auta, domky, lidi - bordel z toho není. Plus plastelína PlayDoh, omalovánky “Maluj vodou,” samolepkové sešity a nebo pak odvážnější - zamrazit zvířata do ledu a pak je vysekávat kladívkem, šroubovákem, nebo vodní perly a nebo umýváni špinavých zvířátek. Kinetický písek taky pak vysaju - ale uznávám, to je docela past. 😅 i když ne tak jako třpytky.
Já brala něco na Allegru. Bylo to na zkoušku a máme to přes rok a stále drží.
Autorka: je z toho bordel, téměř na úrovni třpytek, nesnáším to
Za mě je super výlet do Action 🙂. Mají tam na tyhle chvilky super věci za pár korun. Třeba kinetak velkou pikslu za 49 a je super...schovam do toho nějaké figurky, dám to do velkého tacu (lze koupit třeba velký podnos na květináč v Hornbachu) a dcera hledá a děla bábovky.
Nebo pak takové ty "sensory play", kde se do toho tacu vždy udělá nějaké "tema" a děti to různé třídí,prehrabuji,pracuji s vodou...dají se koupit různé kapatka, sitka...v Action mají třeba ještěrky,které při styku s vodou změní barvu a podobně. Mrkni kdyztak na internet na nějakou inspiraci,ale dá se toho vymyslet fakt hodně (pěna,voda...).
Jinak tříletá má ráda i magnetickou stavebnici, vystřihovánky, takové to "maluj vodou" nebo začíná už i hry, třeba Ubongo junior už spolu hrají 3 léta i 7 lety (ten už tu větší verzi), nějaké hry zvládnou už sami

Omalovánky, samolepky, pracovní sešity, nasi tříletou treba bavi hodne vodovky, jinak u něčeho málokdy vydrzi: nebo tabule na malování s křídami. Kyneticky písek, malování na neco neobvyklého, třeba nalepím na dveře větší formát papíru, nebo je nechám pomalovat velkou krabici, videla sem třeba i domeček z kartonu k vymalování. Hodně jede i modelína, ale třeba naše tříletá by ji ještě ochutnávala, tak potřebuje dozor :D razítka jsou taky fajn. Ale jestli můžu poradit, mě se u třetího dítěte strašně osvědčilo nosítko nebo šátek, dítě bylo v tom, kojila sem v tom, spalo v tom, protože mám děti hrozně kontaktní a prakticky se nedaly odložit a s tím šátkem sem měla aspoň volné ruce a mohla sem dělat něco doma a asistovat starším dětem.