icon

Zasedla si učitelka ve školce na vaše dítě?

krisbob
20. lis 2017

Ahoj holky,máte někdo zkušenost s tím,že si ve školce učitelka zasedla na vaše dítě?Můj syn není žadný anděl,ale od začatku školniho roku si na něj stěžuje jedna učitelka.Přijde mi,že si na něm zasedla.Dnes ho byla vyzvednout babička a učitelka si ne zrovna přijemnym tónem stěžovala,že malej odmitl jist rybu,ikdyž mu ukrojila jen kousiček a on to odmitl jist.Že je to nefér vůči ostatním dětem...Bojim se ji něco říct,aby si na něj nezasedla ještě víc.

Strana
z2
gepe
21. lis 2017

@ariadna12 evidentně je to tříletak dle profilu, na začátku školky se většinou vypisují papíry, mj i zda jsou nějaké speciální požadavky či dítě má něco co třeba i neji nebo alergie aj.
Pokud to co mladej předvádí ve školce (nikdo z nás nevidí 🙂 ) není nestandardní jednání, např že nechce ochutnat rybu, tak prostě učitelka evidentně řekla že nechce rybu a že by měl aspoň ochutnat, jak vůbec chutná.
V naší to tak je, nejedno dítě neví z domu jak vypadá cizrna natoz aby ji jedno, nemluvě ó dalších jídlech. No tak když je třeba mj cizrnova kaše, či polívka tak holt všichni aspoň ochutnat. Mívají i ochutnávky ovoce a zeleniny v rámci tematických celků a výuky. No shrnu, paní učitelka dle toho co jsem výš četla hlásí a říká, je to špatně. Ostatní učitelky nic neříkají, tipují že jsou to učitelky z jiných tříd, které se vzájemně suplují při hlídání dětí např odpo po spinkání, než dojdou rodiče.

anelamates
21. lis 2017

@ariadna12 A jak to má vědět, co si která máma přeje? Pokud jí to dotyčná neřekne? To má mít nějakou věšteckou kouli? Prostě to tak je - pokud ji nepožádám, nemůže vědět nic. A skutečnost je taková, že může organizovat jak chce, když má u stolů 28 dětí, a mají se třeba za půl hodiny najíst, jak asi dlouho by se mohla každému z nich věnovat? Minutu, pokud dobře počítám. A navíc, ty děti prostě některé věci mají vědět a umět z domova. Kupříkladu - když se obědvá, tak se obědvá.

sisinka74
21. lis 2017

Já jsem ráda, když mi učitelka řekne, jestli malá jedla. Mně spíš vadí, že ona sama řekne, že to dneska nebylo moc dobré, že to nejedl skoro nikdo a pokud tak mluví s druhou učitelkou a ty děti to slyší, tak moje malá je třeba na to adept, že už pak nechce jíst. To jsem si všimla vícekrát, že takhle mluví o jídle. Já jen doufám, že ne před dětmi. I když, v šatě, když to líčí rodičům, tak ty děti tam jsou.

krisbob
autor
21. lis 2017

Tak pani učitelka spokojena,Malej sice nejedl,ale kousl si do rybi pomazanky,kterou maji min.1x týdně.Snažila jsem se s ni o tom mluvit,ale jely si svoji.Stacilo ji,že si kousnul.Do papiru se sicd neco psalo,ale nemyslím si,že si to pamatuji a zajimaji se.Syn nesmi vejce a distal testoviny s vejci.Stanr se.Stočilo se zo na jidlo,ale ons ma furt něco.maji pravidelně 2 učtitelky,stěžuje si jen jedns.ostatni učitrlky ho maji většinou na dpani chvili odpo nèkdy celý den.je fakt,ze z te jine třidy chodi mnohem spokojenějši☺

krisbob
autor
21. lis 2017

@gepe souhlasim.Nedělám ze svého syna chudáka,ale nechci,aby na školku zanevřel kvůli jedné učitelce.Kamarádky syn tam chodi,téměř nejí nic a to je v pořadku.Maji 2 učitelky a stěžuje si jen ta jedna. Snad si to sedne a když ne,najdeme jiné řešeni☺

Strana
z2