Znalosti dítěte při zápisu do školky. Musí mít?

apfele
26. zář 2010

Ahoj, příští rok na jaře jdeme k zápisu do školky, a tak by mě zajímalo, zda dítě je z něčeho zkoušeno např. barvy atd. Co musí umět nebo jen se opravdu jedná jen o zápis? Díky za odpovědi.

samik2008
26. zář 2010

ahoj,nevím jak jinde,ale u nás sme pouze donesli vyplněný formulář co sme dostali ve školce a potvrzený list od dr.a dali u zápisu a to bylo vše,na nic se nás neptali.

haninka1987
26. zář 2010

Z ničeho se nezkouší, neboj. U nás to probíhá tak, že si děti pohrajou, rodiče odevzdají tu žádost a pak přijde vyrozumění poštou. Některé školky ale pořádají i jakýsi kroužek pro děti cca od dvou let, že si můžou přijít i s rodičema na hodinku pohrát, je to bezva, děti si líp zvyknou 😉 Dcera tam chodila a zezačátku jsme pak chodily s brekem ZE školky 😀 (než pochopila, že se tam zas vrátí)

romana29
26. zář 2010

Vůbec z ničeho, ani je nezajímalo, jestli nosí nebo nenosí plínky. Prostě jen jak píše samik vyplníš formulář a je to 🙂

niki2
26. zář 2010

Nemusi umet nic, ani tam jit nemusi, kdyz jsme zapisovali prvniho do skolky, tak tam sla babicka, protoze ja musela jako cerstve znovu tehotna lezet 😉
Jedna se jen o vyplneni prihlasky.

radka.m.
27. zář 2010

u nás při zápisu upozornují na to,že dítě nemůže mít pleny,dudlík,musí um ět pít z hrnečku,ne z lahve a musí jakž takž se umět najíst a ustrojit

andelka
27. zář 2010

Tak u nás učitelky zjišťují, jak dítě komunikuje, jestli se moc nebojí cizích lidí, jestli ví jak se jmenuje, nemělo by mít plíny, mělo by se umět najíst aspoň lžičkou, s oblečením se pomáhá, ale mělo by si umět trochu poznat svoje věci (jinak musí rodiče všechno podepisovat).

med
27. zář 2010

U nás k zápisu ani dítko chodit nemusí... stačí, když ho přijde zapsat jeden z rodičů. Jinak nesmí mít pleny, dudlík a musí vědět, že kalhoty patří na nohy a tričko se strká přes hlavu... s tím jídlem si je tam celkem vycepujou... my chodíme teď měsíc do školky a dělá pokroky jak v jídle, tak v oblékání.
My teda musíme mít vše podepsané, od čepice až po ponožky, protože ty děti si to stejně nepamatujou... a máme v šatně kouzelnou krabici na nepodepsaný věci 😉 😀
Chce se to ale asi zeptat ve školce, kam se jdete zapsat...