Mléčné/nemléčné kaše, zkoumaly jste obsah cukru?
Maminky, dala jste si některá tu práci a zkoumala obsah cukru v jednotlivých dětských kaších? Jak která kaše obstála? Děkuji. Začínám se porozhlížet a mám v tom zmatek. Výrobce napíše, že kaše je bez přidaného cukru, ale pak ve složení vidím cukru spoustu.
@janazzz takové ty různé Sunarky a Hami jsou podle toho, co jsem četla na krabicích, cukrem dost oplývající... Jelikož se mi ne vždy chce vařit z výchozích surovin, kupuju taky kaše Nomina, které synovi (19 m, jí je tak od roka, předtím kaše vůbec nechtěl) dělám z plnotučného mléka a přidávám na ochucení ovoce (banán, jablko, jahody, maliny, borůvky, ...).
A taky stoji do 40kc, ne jak predrazeny ostatní znacky..nebo vločky ze zde.výživy, instantní kase, co poridis za 30-40kc.
Také doporučuji kaše Nomina (výrobce Nominal). Jsou dobré, levné a bez cukru. Dělám je malé s rýžovým mlékem. Doktorka doporučovala Sinlac od Nestlé, ale v tom je cukrtu dost.
v DM-jejich značka nebo Alnatura se taky dají koupit nedochucovaný kaše, kde je jen základní surovina .. jinak ty biokrámy/zdravý výživy mají kaší hromady .. nemají akorát popisek "pro děti"
Koukám se na ty kaše Nomina a ty nejsou mléčné. S čím je děláte pokud kojím a nechce se mi odstříkávat? Děláte je jen s vodou a např. s ovocem?
Dneska jsem koupila kaši Nomina, vyzkouším. Nejsou značené jako kaše pro děti od xměsíců, ale předpokládám, že je ve složení vyloženě jenom pšenice/jáhly atd., tak to 6-ti měsíční kojené mimčo může?
jako @hofka1 doporučuju kaše z DM drogerie, ale jsou o trošku dražší než NOmina, ale pro malé miminko (6měs.) asi vhodnější. Mají značky Babylove nebo Alnatura, jsou nemléčné, takže buď dělat jen z vody, nebo UM nebo případně MM. Slazené nejsou. Nebo Nomina kaše, jak se tu píše, kupuju je taky. Spotřebují ale víc vody, nechávám je déle stát namočené, a jsou hrubší, dávala jsem je synovi až od 1 roku věku.
@terezsafa kaše Nomina dávám od 7 měsíců, dělám je z rostlinného mléka (ovesného, rýžového, zkusím i ořechová mléka)...jen mě na nich štve, že některé obsahují větší díl kukuřice k té obilnině, podle které se jmenují (např. jáhlová)...používám ještě Countrylife nebo dělám z pohankové krupice, z vloček...

Nejlepší je si tu ryzí, pohanku, jáhly atd uvařit a vis, co v tom mas.. Nebo Nomina kaše.