Výběr jídelní židličky, rostoucí židle, atd. Máte tipy?
Zaciname s prikrmy, meme 6 mesici, takze se nam to pomalu chyli s vyberem zidlicky. chtela bych asi drevenou, nejlip nejakou rostouci. Nasla jsem rostouci zidli Jitro, vypada moc dobre a prakticky. Nemate nektera s timhle typem zidlicek zkusenosti? Nakonec bych se klidne nebranila ani nejaky plastovce, pokud bude kvalitni...
Mate li dobre i spatne zkusenosti - sem s nimy!
Predem diky!
Rovnou odbehnu trochu od tematu, mame taky Antilop, ale nemame k ni ksirky. Byl by nekdo ochotny udelat jejich nacrtek s rozmery? 😕
jo, jinak ta Antilop ma sundvaci nozicky, takze se da v poho prevazet. je maximalne stabilni. proste je pro nas super 🙂
ene, tak ty ksirky tam taky nemame. asi jsme je sundali.
lauro, tvrdi, ze od sesti mesicu....
Zensky, me se taky Antilop zamlouvala -jsem takovej Ikea maniak🙂 V testech taky vysla ohledne bezpecnosti vyborne. Ma ale jednu zasadni chybu - nema nanoznik a to je zbytecna zatez pro prcka, takze proto nakonec hledam nekde jinde...
Ale ta pripominka s pucovanim dreva je asi fakt na miste - jsem uplnej ichtyl - to me nenapadlo...Mas recht Paolin, ten plastak asi bude fakt lepsi...
lauro: židličky se mohou používat až od okamžiku, kdy dítě začně samo sedět, do té doby se nemá posazovat. Je to většinou v té době, kdy dítě začíná lézt, u většiny miminek je to až po 6.měsíci věku. Do té doby doporučují krmit třeba v autosedačce, kde je mimko v klubíčku. Koukala jsem na Jitro a myslím, že to nebude žádná vyjímka. Jinak my si objednali taky rostoucí židličku, ale radši to sem nebudu ani psát jakou, protože to byla snad nejdražší varinata 😒 ale když jí bude mít až do dospělosti. Jinak na něch rostoucích židličkách je prý dobré to, že dítěti se polohuje i ta podložka pod nožičkama. Starší děti většinou sedí na normální židli na polštářku a nohy mají ve vzduchu. Ta podložka pod nožičkama (nevím, ja to jinak napsat, prostě taková ta trnož na nohy🙂 je prý lepší na vývoj páteře.
xsipm04, jakou jste si objednali??ikdyž máme ještě čas, začínám pomalu vybírat 🙂 a hledám inspiraci
dobrý výběr mají na ajuty.cz
jdem to tam zítra omrknout, taky chcem polohovací, docela dobrý jsou patron bohemia, ale ošklivý 😀 ty jsem si i osahala a fakt funkční, co mě zklamalo byla nurse
no, ja nanoznik nejak moc neresila. v krmici zidlicce sedime velmi kratce.. 🙂 a ze zacatku jsem davala Vitkovi pod nozicky krabici. u babicky mame drevenou s operkou na nozicky a ma je vsude jinde, nez tam 😀
laura: No, my mame z www.svetpostylek.cz, dostaneme jí od dědy k Vánocům, protože je to docela palba 😝
xsipm04: židlička je nádherná 🙂 taky o něčem takovém uvažujeme...výběr je docela velký, tak to chci vidět naživo 😉
my taky budem pořizovat z ikei - segra ji má u našich a jsme s ní max spokojeni. Doma má dřevěnou ještě po nás a říkala, že ta z ikei je fakt lepší
koupili jsme Fábulu od Babypointu a jsme spokojeni. Má to 2 pultíky, vrchní se dá velmi jednoduše oddělat a já ho teda sprchuju, protože co ten náš s kaší vyvádí to je mazec. Rozhodovala jsem se dlouho jestli dřevo nebo plast, ale pak mi tahle padla do oka, hlavně je polohovatelná a má to pásy, pokud máme pultík tak pásy nepoužíváme, ale jak příjde malej na to,ž e si tam může stoupnout, tak asi začneme 😀 , na pultíku má hračky a hraje si s nima a já ho cpu jídlem, občas něco upadne, pak to rozmatlá a je to super, že je vše omyvatelný. Takže já jsem max spokojená s plastem 😀
Ahoj, já mám taky před nákupem rostoucí židličky. přijde mi to, jako dobrá investice. Nakonec jsem vybrala rostoucí židličku Alpha od Haucku, tak snad bude dobrá ... mají ji např. tady http://www.babywelt.cz/cs/produkt/jidelni-zidli...
My máme vybranou tuto, myslím si, že budem určitě spokojeni🙂
Ahojky,
my máme tuhle je to taková obdoba té klasické dřevěné co jde rozložit na stoleček s židličkou a je úplně super nakonec nám přišla plastová praktičtější ikdyž jsme spíš pro dřevo a udělali jsme dobře stále ji otírám.
Tak nakonec jsme objednali tu rostouci zidli Jitro, vypada fakt paradne a vydrzi dlouho...Uvidim, jestli nebudeme litovat.-)
Nemáte někdo jídlení židličku Filou?
http://www.e-certik.cz/detail.php?zbozi=374502
Líbí se nám a chtěli bychom ji koupit. Jen by mě zajímalo, jak vysoko je pultík - jestli nám vyjde nad úroveň stolu nebo ne.
já měla židličku normálně z ikeii s pultíkem a vyhovovala mi, hlavně na cestování 🙂 to byla dobrá, tu jsem měla v itálii, no prostě všude do auta, byla a je skladná
My máme Geuther a je teda super 😉. Řekla bych, že je podobná té Filou... je bezva, že je rostoucí, může na ní sedět dítě jakéhokoliv věku i dospělý 😎
slevik: a jakou máte? Nemohla bys mi prosím změřit, jak vysoko máte ten pultík? Hledáme totiž takovou, která by ho měla v úrovni našeho stolu. Díky
Ahoj,měla bych dotaz.
Podle obrázku se mi zdá,že ta židlička z ikei je docela mala.Myslím tím na plochu sedáku.Je to tak,nebo to jen zkresluje obrázek??A jak velké dítě se tam ještě vleze??(6.měsíců-až je pevné v zádech-do??měs.)
Jinak další varianta je právě ta židlička Jitro.Má ji kamarádka a je s ní moc spokojená.Na údržbu normálka.Je to lakované dřevo a tak stačí vlhký hadřík..Díky
Evitek - je to geuther family 😉 např. tady:
http://www.detskesny.cz/Jidelni-zidlicky/730-Ge...
A pultík je 70cm od země 😉
Židličku z Ikeii jsem používala od 6 měsíců do asi 15 měsíců v pohodě.Když je dítě malinké, dá se do ní koupit i taková nafukovací opěrka, aby tam dítě dobře sedělo a nekinklalo se,já doporučuji.Určitě jsem na židličce nechtěla šetřit, řekla jsem, že pokud nebude vyhovovat dám ji k našim a nebylo to potřeba a opravdu jsme ji vozili všude po ČR a cizině na dovči.jinak tak v 15 měsících jsme koupili normální polohovací židli. A jak píše zanetka, ještě te´d se tam malej vejde a má 15kg
Slevik - díky moc. Ta je taky moc pěkná. Oni mají v podstatě všechny židličky hezké. Jen ten pultík je pro nás hodně nízko. Máme vyšší stůl, tak si to budu muset ještě rozmyslet.
Evitek - nemáš zač 😉. Ale nevím, nevím, jestli seženeš židličku s vyšším pultíkem, všechno to bude asi podobný. Spíš třeba vymyslet dát něco pod nohy 😅

my pouzivame plastovou zidlicku Antilop z Ikea + pultik. drevenou bych tedy nechtela po jidle pucovat..