icon

Hlasité a těžké polykání u batolat. Čím to je?

sisstin
5. kvě 2009

čau holky,malý už od narození občas jakoby hlasitě polykal...ale v posledním půl roce je to teda na denním pořádku, strašně jakoby těžce a hlasitě několikrát za sebou polkne a pak si odfukuje, jako kdyby nemohl dýchat 😔 podezřívám z toho zuby, že má pořád plnou pusu slin a nestíhá to polykat...nebo nevím..dřív to dělal jenom po koupání...a dneska už to dělá od rána... 🙄 při jídle to nedělá, to se mi zdá, že polyká naprosto normálně..nežblunká to tak..ani se nedusí, i když teda kousky nedává ani omylem...fakt nevím, co to je 😕 s Dr. se mi to řešit nechce 🙄

eppik.m
5. kvě 2009

ahoj, nevím zda to dělá Michal stejně jak píšeš, ale je to vždy při jídle když třeba mu jídlo zaskočí, nebo polkne hlasitě veliký kousek ... takže neporadím 😨 já bych se klidně dr. zeptala ...

sisstin
autor
5. kvě 2009

eppik.m: no on to právě při jídle nedělá..fakt mi přijde, že má plnou pusu slin, teče mu to jak vodopád..a nestíhá to polykat 😕 dokud nevyměnim Dr., tak se mi na nic ptát nechce 🙄 ..jinak ho to nebolí nic...ještě ho podezřívám, jestli to nedělá schválně 😝 bo např. holčička kamarádky se dost věrohodně dávila vždycky..a pak se začla smát 😝

eppik.m
5. kvě 2009

siss: taky mně to napadlo, že se tím může bavit, Michal třeba schválně kašle, pak se rozkašle doopravdy až se malém poblinká a pak se směje ...

sisstin
autor
5. kvě 2009

eppik: on měl taky nedávno rýmu vodovou, nic mu neteklo z nosu..ale byl plnej hlenů..takže furt kašlal a občas ty hleny i vyzvracel..a od tý doby mi přijde, že to polykání je nějaký častý... 😝 to je fakt furt něco u nás v poslední době 🙄

eppik.m
5. kvě 2009

hm, možná to bude s tou rýmou souviset ... toho se právě obávám jak píšeš, že po očkování je furt něco .... Michal do dnešního dne nebyl ani jednou nemocný (pouze 1 x soplíky cca týden) a já taky jsem se nechala zaočkovat v práci proti chřipce (je to už cca 7 let) a pak jsem stonala měsíc ! neštovice jsem taky proděla v 16 takže vím co to je, ale když budu chtít tak předsi ho můžu v ranním věku jakoby dát spolu s dítkem co je zrovná má aby je prodělal taky ne ... to očkování je povinny v 15 m., nebo se může posunout a na kdy? (promin že to píšu do tvého téma 😅 )

sisstin
autor
5. kvě 2009

eppik.m: těch 15m je dolní hranice..čím dýl se naočkuje, tím je riziko té reakce a špatných následků menší 😉 jenže to chce mít vstřícného a informovaného pediatra 😒 jako samozřejmě nutit tě do toho nemůžou, otázka je, jestli pak nebude Dr. prudit 😒

jabber
5. kvě 2009

eppik - ale neštovice povinné nejsou, nám je třeba naše dětská rozmluvila 😉

sisstin - a zkoušela ses mu podívat do pusy? Nemá třeba aftu? Nebo nateklé mandle?

sisstin
autor
5. kvě 2009

jabber: on už to dělá od narození, když po koupání ležel..ale ted to dělá nějak často moc..asi jsou to ty sliny 😕

sisstin
autor
5. kvě 2009

tak dneska to dělal i u jídla poprvý 😒 já s ním nechci k Dr., ještě mu budou strkat něco do krku..on hned ze všeho šavluje..a pak už nebude chtít jíst nic..takhle aspon nějakou tu tekutou srajdu s menšíma kouskama sní 😖

danu
5. kvě 2009

my to este aj teraz obcas mame ze nahlas preglga, Ella ma uz len slaby reflux, nam povedali ze to je z toho

sisstin
autor
5. kvě 2009

danu: no to mě taky napadlo, jestli to není reflux..i když nikdy jsme ho zjištěnej neměli 😕