Může růst zubů ovlivnit reflux u dítěte?
Ahoj. Půl roku máme parlamentně nespokojené miminko, prvně měl koliku, pak dr říkala, že má reflux. Syn pořád knoural nebo plakal, nebo úpěl, za půl roku nebyl den, kdy by byl aspon pár hodin v kuse spokojený. Obešli jsme několik doktorů, ale nic nám neřekli. Pak jsem byla na dietě (nejedla jsem nic mléčného) a po 3 týdnech přesně na den, na jednou úplně jiné dítě, veselý, stastný, neplakal, reflux zmizel (ten by do té doby hrozně silný), taky přestal na břiše dělat letadlo ve kterém úpěl, naopak pořád se snažil jít na kolínka. Toto zlepšení trvalo týden. Ze dne na den zase řev, knourání, reflux a na břiše jde opět jen do letadla, ve kterém úpí. Nemyslím, že jsem dietu nějak porušila, navíc je to už pár dní bez zlepšení (přestože jsem si dietu ještě víc zpřísnila). Nicméně začaly mu růst dva spodní zuby. Když jsem to dnes říkala dr, tak řekla, že to zhoršení je právě zuby.. je to tak, že zuby zhozší reflux, dítě je zaťatý?.. a čím tento stav byl teda před zubama?? Moc se mi nechce věřit, že za to můžou jen zuby. Půl roku jsme žili opravdu ve věčným řevu a knourání a když byl týden skvělý, tak to byl pro nás pomalu zázrak. Chci přijít na to čím to může být.
Dobrý den, jak jste dopadli s chlapečkem? Náš syn 7M má už skoro tři měsíce úplně stejný průběh, jak píšete vy😞. Úpění v letadle, věčná nespokojenost, reflux a teď ty zuby. Přemýšlela jsem o vyzkoušení umělého mléka, které se dává při abkm. Děkuju za odpověď.

Ten pul roku revu k refluxu znam. Je to vycerpavajici. U nas se to zlepsovalo a zhorsovalo ve vlnach jak rostl, ale postupne se prodluzovala ty obdobi, kdy byl v pohode a zkracovala ta, kdy ho reflux zlobil.
Jestli jsou to u vas ted zuby ti nereknu, muze byt, zvlast jestli si uz strka rucicky do pusy, tak se mu z toho muze navalovat. U nas byl problem krome skokoveho rustu, taky pri kazdem nadymani (na to asi muze dobre fungovat ta dieta) a pak prikrmy 🙈 Vetsina lidi ma zkusenost, ze se reflux s prikrmama lepsi, u nas peklo, pritom hrozne chtel jist, ale cokoli s kasovitou strukturou mu delalo zle, takze jsem pak skoncili u vyvaru s malymi kousky. Prvni kasi mel snad az v roce. Moc preju, at to u vas brzy prejde.