Rostou nám zuby. Pomůžete?
Ahoj mamky, nevím, zda tohle téma někde je, ale rostou nám zuby, první už máme za sebou, ale teď se nám prořezávají další a malá nechce jíst a od úterý má průjmík, dnes kakala 4x, nejí, jen jogurtík, v noci teda hajá, i dopoledne. Zdá se mi, že i zhubla - ale to nevím, jestli to nevidím jen já tím, že vím že má průjem.
Bojím se, u prvních zoubků jsme tohle neměli, tak jestli je to normální. Jo ještě má tu stolici takovou béžovou,spíš do barvy světlé kávy - dávala jsem jí v neděli - pondělí bobíka, ale i borůvkový jogurt a kaká pořád světle.........nezlobte se, možná vám to přijde pitomé, ale nevím, zda je to normoš nebo jít k MUDr. Díky za rady.
Bojím se, u prvních zoubků jsme tohle neměli, tak jestli je to normální. Jo ještě má tu stolici takovou béžovou,spíš do barvy světlé kávy - dávala jsem jí v neděli - pondělí bobíka, ale i borůvkový jogurt a kaká pořád světle.........nezlobte se, možná vám to přijde pitomé, ale nevím, zda je to normoš nebo jít k MUDr. Díky za rady.
holky tak u nás je to teď taky síla 😞 o víkendě měl dva dny teplotu a klid, ale furt mrčí a mrčí a srandí a srandí a zoubek žádný neleze ani nevidím, že by nějaký měl vylézt, má to takový naběhlý všechno :-| a všimla jsem si na večer,že má červený dásíňka nahoře , ale tam má už 4 zoubky :-| myslíte, že to může mít červený i z toho, že polezou zoubky jinde :-| dnes mě známá postrašila zánětem dásní 😞 tak ráno uvidím a asi půjdu k zubařce
Ahojda holky,tak nám taky rostou zoubky(řezáky)a vypadá to i na další.Před tím to bylo bez problémů,jen trochu zvýšená teplota,za to teď si to užíváme.Nejí,moc nespí a pláče a pláče.Dávám mu Nurofen na bolest.Na chvilku zabere,ale pak stejně je mrzutý a brečí.A taky má průjem.Dřív pěkně hamal,ale teď do sebe dostane jen mlíko a sem,tam i něco navíc.Dnes ráno se mu z horkosti udělaly na horní dásni opary,v puse má afty.Když mu ty afty chci namazat fialovou vodičkou,má hysterické záchvaty,jako by mu chtěl člověk ublížit a přitom mu chci pomoct.Malému je 19 měsíců,ale je narozený o 2 měsíce dřív.Jsem zvědavá,kdy se to zlepší.Přeju nám všem pevné nervy s našema drobečkama a dětem,ať ta bolest brzy přejde a můžou se vesele smát a hrát 🙂
janulinek - teda tak my to máme jako vy 😞 taky mu dávám sem tam od bolesti sirupek Nurofen a taky se mu udělaly afty na horním rtu zevnitř a na spodním má jeden z venku 😞 no a 2x jsem si všimla, že mu trošku na hoře dásíňka krvácela, ale málo 😞 taky dávám tu fialovou vodičku a dnes jsem si na tom Cal gelu co mu mažu dásně přečetla, že je i na afty, tak jsem mu už odpoledne i na večer namázla vše tím gelem :-S no už ať mají ty dětičky klid, je to síla, vypadá to, že fakt polezou špičáky, má to úplně bílý, ale furt nic
My si se zuby taky příšerně užijeme, teď lezou špičáky a je to nejhorší, horší než stoličky. Taky dávám Nurofen jinak by se asi zbláznil. Holky myslíte, že od zubů může být i vyrážka na bříšku? Už jsme s ní byli u Dr. a ta nám dala Zodac na alergickou reakci a nic a dnes jsem na nějaké diskuzi četla, že holčička měla taky vyrážku a na nic se nepřišlo a že jim Dr. řekl, že to asi bude nakonec k zubům. A nám to časově souhlasí, už 14 dní je mrzutý a teď je to čím dál horší a vyrážka taky horší, tak nevím. Neměli jste to někdo?
Tak se přidáváme do klubu.. 😞 Taky nám lezou stoličky, ty celkem jdou,ještě nám chybí jedna, ale dnes jsem si všimla, že se klube řezák. Chudinka Kristýnka, je mrzutá, vzteklá, protivná, chvíli si hraje, zabaví se a najednou začne plakat.. :-S Dáváme Panadol a mám gel na zoubky Kamistad, ale nenechá si to vůbec namazat. Doufám, že se nepřidají i ty afty. 😢
Zkusila jsem tím gelem namazat dudlík, neb se tam dozadu též nedostanu, a připadá mi, že se to tam nějak dostane a zabírá to 🙂
ahojky mamky 🙂 tak jak to u vás vypadá 😉 u nás afty zmizely, i průjem se lepší ale sem tam mu krvácí trošku dásíňka a zub žádný :-| a už je i klidný a nemrčí :-| volala jsem doktorce, jestli mám přijít nebo ne, jak to vypadá a řekla, že by ty dásně mohli klidně i krvácet, z růstu dalších zoubků, ale taky by mohl být zánět :-| ale prý by to bylo hodně naběhlý,vodnatý :-| a bolelo by ho to, ale jak je klidnější tak počkám a když tak se máme přijít ukázat a jukne
Ahoj many, já jsem dávala pořád Panadol a dnes jsme zkusily Nurofen a nevím, jestli je to náhoda, ale řekla bych, že to bylo lepší, že víc a dřív zabral, tak nevím, možná je to fakt náhoda. Onten Panadol obsahuje paraceramol(jako je Paralen) a Norufen ibuprofen (Ibalgin), takže je možná trochu silnější? Nevím, no, nejsem doktor. :-x Ale jinak díky, many! x-)
ahoj baris, tak já myslím, že by to problém být neměl, vzít štětičku a vymazat pusu, naše malá měla 6 týdnů když měla soor a měli jsme mazat, dle rady dr. po každém kojení, no a to je víckrát denně,
no ale stejně to moc nepomohlo, pomohly až tablety na předpis,
jo a taky mám zkušenost, že těch violetí je víc druhů, nás se v lékárně ptala na stáří dítěte...
pokud si chceš být úplně jistá měla bys zavolat své dr.
no ale stejně to moc nepomohlo, pomohly až tablety na předpis,
jo a taky mám zkušenost, že těch violetí je víc druhů, nás se v lékárně ptala na stáří dítěte...
pokud si chceš být úplně jistá měla bys zavolat své dr.
Holky s těma aftama se asi roztrhl pytel, páč u nás to má snad každé druhé dítko či co =-) . Ale jen chci ještě poradit, co nám pomohlo na afty. Homeopatika Borax 5. Na radu doktorky jsme měly 3x denně 5 kuliček rozpustit v troše vody. Nekecám, do dvou dnů jsme měly pokoj!!!! U toho měl i horečky teda no hrozný. Nedám na ty homeo dopustit, je to poprvé co jsem je zkusila.
Jo a k těm zubům. Když se klubaly horní zoubky, neměly vaše dítka jakoby "odtrženou" kůžičku v místě růstu zoubku?? Dnes jsem mazala s naším zase k mudře, horečkuje a má tu kůžičku na dásni a doktorka si myslí, že tam roste zub, já si myslím že se škrábl, tak se uvidí :-|
Jo a k těm zubům. Když se klubaly horní zoubky, neměly vaše dítka jakoby "odtrženou" kůžičku v místě růstu zoubku?? Dnes jsem mazala s naším zase k mudře, horečkuje a má tu kůžičku na dásni a doktorka si myslí, že tam roste zub, já si myslím že se škrábl, tak se uvidí :-|
Začni psát odpověď...

Odešli
My též asi bojujeme se zubama, asi řezáky, páč základní už máme. Mamky, myslíte, že může se zubama souviset jakoby nachlazení? Neměli jsme s tím dříve problém. Pár dní malý pokašlával, teď už nekašle, ale když se probudí, chrčí to v něm a je zahleněný. Rýmu nemá, nechápu, nekašle. Náš MUDr. je na dovči, vedle je taková divná MUDr.a, se mi k ní moc nechce. Máte s tím zkušenosti?