icon

Rotovaný mlečný zub. Řešit hned se zubařem?

malytlustyhroch
26. kvě 2020

Nemate nekdo prosim zkusenost, jak se postupuje u mlecnych zubu kdyz rostou rotovane? Synovy (7m) vyrostla spondni jednicka jako prvni zub lajcky bych rekla, ze dobre, a ted druha spodni jednicka blbe, tak o 5-10° lajckym okem, myslim, ze ho pri rustu i vic boli. Mam to resit se zubarem hned? Nebo se stejne ceka?

korin
26. kvě 2020

Myslím si, že se to srovná samo. Dceři teď roste stálá jednička zrotovaná snad o 30 stupňů a podle zubařky mám být klidná. Prý se do správné polohy dostane díky pohybům jazyka. Mléčné zuby moje zubařka v tomto neřeší, navíc, co taky dělat s miminkem.

zavodnice
26. kvě 2020

První jednička dole vyrostla úplně křivě, otočená taky tak o 30 stupňů. Ostatní zuby vyrostly rovně a tento první zub se postupně srovnal. Teď jich má 8 a má je krásné. U zubaře jsem s tím nebyla.

betelgeuzz
26. kvě 2020

holkám všechny mléčné přední zuby rostly vytočené a postupně se srovnaly. I druhé zuby rostly křivě a rovnají se.

malytlustyhroch
autor
26. kvě 2020

@korin
@zavodnice
@betelgeuzz
Moc vam dekuju za uklidneni. To ze by se to mohlo srovnat samo, to jsem ani nedoufala.

leiladelly
27. kvě 2020

U mléčných zubů defekt polohy zubu není třeba řešit, nemá to vliv na polohu stálých zubů .

malytlustyhroch
autor
27. kvě 2020

@leiladelly Diky, kdyz to pises i ty, tak to uz budu uplne v klidu.

leiladelly
27. kvě 2020

@malytlustyhroch neni zac, bud v klidu.