Křivé mléčné zuby, řeší se to?

janazzz
30. črc 2015

Dvouletemu synovi prave roste spodni dvojka a roste dost nakrivo. Mam jit k zubari nebo to se u mlecnych zubu neresi?

andrrriiik
30. črc 2015

@janazzz Ahoj,neřeší.Dceři,když vylezl první zub,jednička dole,tak taky nakřivo 😉

mandala
30. črc 2015

Jj, neřeší, dcera měla spodní jedničky brutálně křivé od sebe, byla jsem ráda, když vypadaly. U druhých to bylo podobné, ale to už jsme dostaly rovnátka na noc. 😉

zo_ja
30. črc 2015

Neřeší, bud v klidu.
Něco se může srovnat, jak porostou zuby okolo a budou potřebovat místo. Nebo ne. To je jen estetitka, pokud to nějak zásadně nezavazí, nevadí... mlíčňáky se nechávají být.

janazzz
autor
31. črc 2015

Super, dekuji. Budu tedy doufat, ze druhe zuby narostou rovnejsi a nepujdou ve slepejich tech mlecnych ☹

akankeo
31. črc 2015

@janazzz dle nasi zubarky ne, starsi dcera ma krive spodni zuby, jeden tam ma otoceny na pric a musime pockat na permanentni zuby, pak se to teprve bude rovnat.

janazzz
autor
31. črc 2015

@akankeo a co rikala zubarka, je sance, ze druhe zuby narostou jinak nebo obvykle kopiruji zuby prvi?

akankeo
31. črc 2015

@janazzz ona rikala, ze sance na rovne zuby je tam vzdycky, ale ze vetsinou kdyz jsou krive jednou, budou i podruhe, kazdopadne v tuhle chvili by rovnani nemelo na vec zadny dopad, zatim to jsou jen teorie nepotvrzene vyzkumy, ze ano, takze je zbytecne dite trapit rovnatky, spis dbame na to cisteni, aby nemela kazy i v tech hur dostupnych mistech, dle dr se totiz kazy pak casto prenesou i na trvale zuby a to bych byla teda dost nerada. U nas ve skolce maji deti zkazene zuby poerne dost, tak me to desi...

hojda
31. črc 2015

dle zubařky je to tak ok, jak se tam ty zoubky nemůžou vejít a postpone se to srovná, jinak jsem narazila I na homeo, preventivně proti růstu křivých zůbů.