icon

Růst druhých zubů v 5 letech. Je to možné?

peho90
24. bře 2025

Dobry den, setkal jste se, prosím, někdo s tím, že by druhé zuby rostly dítěti dříve jak v šesti letech?
Syn měl mléčné zuby od dvou měsíců. V pul roce měl plnou pusu zubů a jak narostly, tak rychle taky mizely... Vrchní patro má celé špatné až na pětky...( Syn bude mít v květnu 3 roky) Zoubky byly ošetřováne stříbrem, aby mu vydržely do výměny, ale teď jsme tři zuby byli trhat, protože se mu udělal zánět. Jelikož jsou vrchní zuby ve špatném stavu a měly by jít pryč, tak by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenost, že by stále zuby narostly už třeba v pěti letech.
Děkuji za odpovědi.

tridvajedna
24. bře 2025

@peho90 Dceři první vyrostly brzy, asi ve 3m. V roce měla pusu plnou zubů. Druhé zuby začaly růst ve 4 letech, teď je jí čerstvě 5 a má 8 nových zubů.

peho90
autor
24. bře 2025

@tridvajedna jeee, tak to jste mě uklidnila, že je to možné. Moc děkuji 😊

oveckaluky
24. bře 2025

Dvojčatům je šest let a oba už mají druhé - syn 4 a dcera dokonce už 5 druhých. První stálé narostly krátce po vypadnutí těch prvních, tedy v necelých 5 letech. 🙂

marketa1218
24. bře 2025

@peho90 Mám pětiletou, dva zuby už má druhé a další dva už se jí kývou 👌. Je to individuální.

peho90
autor
24. bře 2025

@marketa1218 ještě jsem se s tím právě nesetkala, tak jsem ráda, že jsou i případy, kdy rostou dříve a mám naději, že to tak třeba bude i u nás 😊 děkuji za odpověď 🙃

daasqua
24. bře 2025

Dceři první zuby rostly celkem pozdě (asi před 12m věku), ale první zub ji vypadl už v 4,5 letech. V cca 5,5 letech měla 7 zubů vypadlých. Mně začaly padat až tak v 6 letech, manželovi asi taky tak.