Vrtání zubů u tříletého dítěte

maks
20. lis 2018

Ačkoliv jsem dítěti zoubky čistila od prvního zoubků, stalo se nám to, že ve dvou letech se jí zkazily čtyři spodní stoličky. K zubaři chodila od prvního roku, vše tedy bylo pod dohledem. Zubařka mi tvrdí, že s tím nejde nic dělat, jelikož nevydrží s otevřenou pusou natož vrtání. Chci se zeptat, nevíte o zubaři střední Čechy či Praha nebo Pardubice, kde se věnují dětské stomatologii a jestli máte někdo zkušenost s vrtáním při analgosedaci? Nechci aby byla bez zubů. Děkuji moc

jennyska
29. lis 2018

Ahoj @maks Už nějakou dobu máme na koníkovi Odborné online poradny - nyní se tedy můžeš optat i zubařky v naší poradně https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...

Všechny otázky jsou u nás v poradnách zdarma a anonymní a každý z odborníků odpovídá téměr denně 🙂 Navíc, Tvoje otázka pomůže i dalším, kteří něco podobného řeší také.

Věřím, že Ti paní zubařka Magda poradí a pomůže.
Hezký den přeji! 🙂
Jennyska
Modrý koník team

prokopa
2. bře 2019

Píšu trochu s křížkem po funuse, ale třeba to pomůže. Dcera měla špatnou čtyřku nahoře vpravo, od té doby co jí vylezla měla fisuru ve sklovině, od začátku zubař upozorňoval že z toho bude kaz a že musíme chodit na kontroly po 3 měsících. Pak zkonstatoval, že kaz už to je, ale že vrtat to nebude. No tak jsem vzala dceru na soukromou kliniku v Metropoli Zličín, vyvrtali jí to bez analgosedace, vrtání trvalo cca 15 vteřin, pak jí tam plácla plombu a tu "zapékala" přiložením takového přístroje asi půl minuty? Jako dceři se to nelíbilo, ale normálně jsme jí já a sestřička podržely a jak to dodělali tak byla v pohodě a ještě jim mávala na rozloučenou. Stálo mě to 650,- Kč.

maks
autor
3. bře 2019

@prokopa to je hezké a super jak dopadlo, no my s tím pořád bojujeme. Dcera prostě pusu neotevře když ví, kde je. Zkoušeli jsme podání oblbováku ale vůbec na ní nefungoval takže jsme odjeli bez jakéhokoliv pokusu. Takže jsme to odložili a uvidime jestli bude ještě co vrtat bohužel.

editkaromana
29. bře 2019

Ja bych do toho vrtani nesla jeste v tak malem veku... lepsi nechat vytrhnout a naroste ji stály zub. Nechala bych se objednat na nějaké oddělení kde by ji uspali a vytrhli zub, nebude o ničem vědět, bude to bezbolestné, a predejdete vznikajícímu kazu na stály zub.