Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Jizni Morava. Mate tipy na dnesni odpoledne, kam zajit s detmi? 🙂 Bud nejaka akce nekde anebo zamek, zajimavost. Lednice, Valtice, Milotice jsme videli a bazeny nb aquaparky neplanujeme. Dekuji

    💙 Rozdáváme SRDÍČKA 💙

    Za každé hodnocení (pozitivní, negativní), které vložíte do Centra Recenzí na Modrém koníku https://www.modrykonik.cz/recenze/recenze/ od nás dostanete 1 srdíčko s poděkováním.

    Čím více hodnocení k produktům napíšete, tím více srdíček k Vám doletí 🤗

    S čím tedy máte zkušenost? Co jako první ohodnotíte?

    Děkujeme a přejeme Vám jen krásné dny! 🙂

    jennyska
    17. čer 2021    Čtené 443x
    Opalovací krém BADGER SPF30 clear zinc bez vůně

    Jaký opalovací krém pro dítě koupit?

    Na trhu je opalovacích krémů už opravdu hodně a výběr je široký. Já se dnes rozhodla zaměřit se na ty, které jsou složením podle mě TOP, obsahují bezpečné minerální filtry bez nano částit a přitom kvalitně ochrání před slunečními paprsky i tu nejcitlivější pokožku našich nejmenších. Takže pokud se ptáte jaký opalovací krém vybrat pro miminko, dítě, k moři, na hory, na problematickou pleť anebo pro ekzematiky, ani jedním z těchto krémů nešlápnete vedle! Tak pojďme na to.


    Opalovací krém BADGER SPF30 clear zinc bez vůně

    Tento opalovák je v rámci netoxického výběru už takovou stálicí. Za mě je velkou výhodou to, že je bez vůně, ale sehnat se dá i "ovoněný", obsahuje oxid zinečnatý (18,75%), který zde působí jako nejbezpečnější minerální filtr proti UVA a UVB paprskům a byť je na kůži bílý, při roztírání ho vmasírujete tak, že nejde vidět a vpije se, ale musíte ho déle natírat. Plus někomu nemusí vyhovovat právě verze clear zinc, která je trošku odlišná od klasického zinku a může např. dráždit a přesušit ekzémová místa. Konzistence je hutnější a malinko zanechá i mastný film na kůži, tudíž je vhodný hlavně pro suchou a normální pleť a využijete jej taktéž pro atopickou/ekzematickou pokožku dětí.

    Na kůži se nanáší ideálně 15 minut před sluněním a po 2 hodinách je dobré dítě namazat znova. Krém je voděodolný, ale strávilo-li dítě nějaký čas ve vodě, nečekáme a namažeme jej ihned poté.

    Nevýhodou může být pro někoho cena a delší roztírání .

    Orientační cena v době publikace článku: 87ml za 469Kč.
    Ve variantách s vůněmi (heřmánek-měsíček, mandarinka-vanilka) je cena stejná.

    null

    WOODEN SPOON opalovací krém SPF 50

    Když hledáte SPF 50 pro dětskou kůžičku malinkých dětí, tak toto je určitě dobrá volba. Svým složením, které je bez veškerých dráždičů a alergenů Vás nezklame. Má přesně to, co má opalovák mít + neobsahuje, jako žádný z uvedených opalováků nano částice. Efektivně ochrání před sluníčkem u vody i během lehké aktivity. Za mě je velkou výhodou právě jeho složení z rostlinných másel a vysoký podíl oxidu zinečnatého (až 30%) a také to, že jeho lehká textura zajistí daleko lepší/kratší roztírání po obličeji a tělíčku než je tomu například u výše uvedeného Badgeru clear zinc. Nezanechává po sobě mastný film, takže se hodí pro normální, smíšenou až mastnou pokožku.

    Krém je voděodolný a aplikovat se musí vždy aspoň 15-20 minut před vystavením se na sluníčku. Aplikaci je nutné opakovat, aby nedošlo k postupnému smytí opalováku vodou, apod.

    Orientační cena v době publikace článku: 50ml za 469Kč a 100ml za 702Kč.

    null

    BUTTERBEAN simple krém na opalování s pumpičkou SPF 30

    Máte-li rádi kokosový olej a bambucké máslo, toto je ten opalovák! Vyloženě mě nadchl svým jednoduchým složením: minerální filtr oxid zinku, bambucké máslo v BIO kvalitě a kokosový olej v BIO kvalitě, ale také tím, že opět neosahuje žádné nano částice. Nic víc, nic míň a přitom 100% ochrana před UVA a UVB paprsky. Jeho krémová konzistence se na pokožce skvěle roztírá, a to i na větších plochách, takže se ani tady nemusíte obávat bilých filmů a fleků. Vhodný je pro sušší až normální pokožku a díky složení hlavně pro miminka a alergiky. Jeho další plus je voděodolnost až 80 minut. Sehnat se dá i bez pumpičky jako krém v malém kelímku.

    Aplikace je opět vhodná před začátkem slunění aspoň 15 minut. Další aplikace je závislá buď na pobytu ve vodě anebo mimo ní.

    Orientační cena v době publikace článku: 118ml za 679Kč.

    null

    AYAN opalovací mléko SPF 35 100 ML

    Bambucké a kakaové máslo, slunečnicový a kokosový olej, včelí vosk, vitamín E a oxid zinečnatý. To je složení tohoto skvělého opalováku, jenž opět neobsahuje žádné nano částice. Vysoký podíl zinku (20%) efektivně ochrání před sluníčkem u vody, na výletech městem či přírodou. Jako výhodu vidím hlavně jeho cenu, která je při 100ml zcela jinde jako u výše zmíněných opalováků a taky snadné roztírání. Nehrozí, že by zatuhl anebo zanechal bílé šmouhy a filmy po těle.

    Tento opalovák je dostupný i ve variantě SPF 50.

    Krém na pokožce vytvoří voděodolný film, který dlouho drží, ale například ručníkem jej můžete setřít, takže je určitě vhodné aplikovat ho po koupaní anebo delší době slunění znovu.

    Orientační cena v době publikace článku: 100ml za 445Kč.

    null

    ODYLIQUE opalovací krém SPF30

    Dá se říct, že to nejlepší (složením) na konec, protože to má Odylique opravdu luxusní - minerální látky a 9 BIO antioxidantů botanického původu pro jedinečnou trojitou ochranu celého těla včetně tváře. V praxi to znamená, že kůži (jak vaši, tak dítěte/miminka) 100% ochrání a vyživí. Je ideálním opalovákem pro ekzematiky a atopiky. Na pozoru by ale měli být alergici a nejdříve si ho vyzkoušet na malé části těla - některé látky ve složení jim nemusí vyhovovat.

    Jeho hlavní výhodu vidím i v tom, že ho nepostřebujete na 1 namazání moc, tj. 2 až 3 "hrášky" na tělo a 3 na trup. A potom také to, že vydrží poměrně dlouho na těle a i přes hutnější konzistenci se výborně roztírá a nezanechává na těle mastný film. Když se ale koupete anebo se utřete ručníkem, je potřebné se namazat znovu.

    Orientační cena v době publikace článku: 50ml za 475Kč.

    null

    Pro mě je klíčová roztíratelnost a nedráždivé složení, které vyhovuje ekzematické pokožce dětí. Čili mými favority jsou Butterbean a Odylique. Tyto letos nahradily Badger, který jsem roky kupovala.

    Jestli jste si nenašli svého favorita v mé TOP 5, na trhu existují určitě ještě i další netoxické a neškodlivé opalováky. Cena je u netoxických produktů vždy vyšší, na to je třeba se připravit, ale v porovnání s běžnými opalováky si můžete být jisti, že v tomto směru volíte tu nejlepší variantu směrem ke zdraví. Minerální filtry jsou totiž v porovnání s těmi chemickými výrazně bezpečnější.

    Při výběru nezapomínejte ani na složení a certifikace, které opalovací krém má, např.

    • EcoCert Organic Cosmetic
    • COSMOS Organic
    • BHDI
    • NaTrue
    • CPK či CPK bio

    Šťastnou ruku při výběru a příjemný pobyt na sluníčku!

    Kdy začíná a kdy končí rodičovská?
    Jak a kde se vyřizuje?
    Dá se prodloužit/zkrátit?
    Je možné na rodičovské pracovat?

    Na tyto a další otázky odpověla a pozvání k videu přijala JUDr. Eva Daniela Cvik.

    Již nyní video dostupné, veřejné, zdarma.

    https://www.youtube.com/watch?v=DU6gLv-eKV8
    jennyska
    Zpráva byla změněna    11. kvě 2021    

    Pohlídejte si svou mateřskou a dávky, na které během ní máte nárok.
    Přehled a jednotlivé případy, kdy žena má/nemá nárok (i OSVČ) na peněžitou pomoc najdete v novém videu s JUDr. Evou Danielou Cvik:

    https://www.youtube.com/watch?v=YwILBNVj4MA

    Pokud si nejste jisti, jak nosit své děťátko tak, abyste mu neubližovali (nevědomky) a přitom mu vlastně ještě pomáhali správnou manipulací, video je i na Seznamu https://www.televizeseznam.cz/video/s-odbornike... 🙂

    jennyska
    Zpráva byla změněna    26. dub 2021    

    Setkaly jste se s překvapivou informací při výběru autosedačky? Mýtem, faktem? S něčím, co vás překvapilo, zarazilo, naštvalo anebo naopak bylo přínosem se dozvědět?

    Chlapec s rodiči každý rok cestoval vlakem k babičce na letní prázdniny a rodiče se druhý den stejným vlakem vraceli domů.

    Pak jednoho dne chlapec řekl svým rodičům:
    ,,Už jsem dost velký, mohl bych jet tento rok k babičce sám?"
    Po krátké diskusi rodiče souhlasili.

    A tak stojí společně na nástupišti, loučí se s chlapcem a dávají mu poslední rady, zatímco chlapec opakuje: ,,Ano, vím, řekli jste mi to už stokrát...!"

    Vlak se chystá odjet a otec zašeptá: "Synu, pokud se budeš cítít špatně nebo se bát, toto je pro tebe!"
    A něco strčí chlapci do kapsy.

    Nyní je chlapec poprvé sám ve vlaku, bez svých rodičů...
    Dívá se na krajinu přes okno, i když tu cestu už dobře zná.
    Kolem něj chodí cizí lidé, jsou hluční, vcházejí a odcházejí z kupé, průvodce kroutí hlavou nad tím, že je sám.
    Chlapec se najednou cítí víc a víc nepříjemněji.
    A začíná se bát.
    Sklopí hlavu, schoulí se v koutě sedadla, slzy se mu tlačí do očí...
    A v té chvíli si vzpomene, že otec mu vložil něco do kapsy.
    S třesoucí se rukou vytáhne kousek papíru a čte: "Synu, jsme v posledním voze...".

    Takto to v životě bývá.
    Musíme nechat své děti jít, věřit jim.
    Ale vždy jsme připraveni být v posledním voze, aby se nebály.
    Zůstáváme blízko nich, dokud jsme naživu... ❤️

    Cit.web

    jennyska
    Zpráva byla změněna    10. bře 2021    

    Konečně DORAZILY! 🙂

    3 knihy o respektující výchově dětí s osobním věnováním autorky, o které si můžete zasoutěžit přímo na Koníku https://www.modrykonik.cz/contests/soutez-o-skv... a také na YouTube kanálu MK

    https://www.youtube.com/watch?v=K10iTBf-yB0

    A když soutěžit zrovna nemáte chuť, tak si aspoň pusťte yt video a naučte se jako rodič dítěti správně komunikovat "NE" a prožít tak s ním "odbobí vzdoru" v naprosté pohodě 🙂

    Krásný den všem!
    J.

    (2 fotky)

    Milá zajímavost 🙂

    Dnes je 21. den, 21.století a rok 2021

    Toto se v budoucnu nebude dlouuuuuho opakovat.
    Užijte si tento den!

    O co máte zájem na našem YT kanálu?

    Dejte nám vědět https://www.youtube.com/channel/UC9r1ke0IDok7Z0... - rádi budeme tvořit takový obsah, který Vás zajímá, pomáhá Vám anebo Vás baví <3

    Díky za každý Váš hlas, komentář a čas.

    Mléčné zoubky a nové video

    https://www.youtube.com/watch?v=lTPNy-ogxJk

    , ve kterém nám zubařka velmi pěkně a jednoznačně odpověděla na všechny otázky, které nás, rodiče, o dětských zubech zajímají 🙂

    Koukněte, zaposlouchejte se a zoubkům zdar!

    jennyska
    22. črc 2020    Čtené 1079x

    Moje první šestinedělí bylo jako TURBULENCE a špatný vtip...

    .... a já se v něm tak nějak brodila a ztrácela, doufala a zároveň i zoufala a strašně jsem si přála, aby to už skončilo. V dalším těhotenství už jsem věděla, že to celé bude jinak a vyškolena neúspěchy a pády z předešlé zkušenosti jsem si to další užila a chtěla doslova zastavit čas 💗 

    A tak jsem moc ráda, že právě dnes je ten den, kdy na Modrém koníku vznikla nová Poradna: O šestinedělí s duloukterou povede zkušená dula a maminka 5ti dětí paní Monika Suchánková Seidlová. 

    Nebojte se v Poradně obrátit na paní Moniku, jestliže: 

    • prožíváte právě šestinedělí a potřebujete poradit s péčí o miminko;
    • máte otázky týkající se péče o Vás, po porodu;
    • a nebo potřebujete radu, povzbuzení v rámci sžívání se rodiny s novým sourozencem.

    Všechny otázky jsou v Poradnách na Modrém koníku zdarma a jsou anonymní. 

    Přeji Vám krásné šestinedělí, plné lásky, pochopení a něhy.
    Jennyska
    Modrý koník team

    Pediatrička a maminka 5 dětí, MUDr. Lenka Emmerová, nám ve videu odpovídala na otázky CO SI S SEBOU PŘIBALIT DO LÉKÁRNIČKY NA VÝLETY 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=1VFbCs-j4p4

    Věřím, že se bude spoustě z Vás hodit.
    SEZNAM věcí najdete v popisu videa.

    Krásný den všem přeji! <3

    Koho na INSTAGRAMU sledujete?

    Pište mi sem, prosím, Vaše tipy, koho na IG sledujete, kdo Vás inspiruje, koho životní cesta, přístup Vás baví, naplňuje, posiluje?

    Hledáme maminky i (ne)maminky, které na IG působí, inspirují své fanoušky, diváky a možná jsou i z našich řad, "koníkovek" 😉

    Díky za Vaše tipy, komenty a přeji fajn den ❤️

    SAVO - Co se Vám vybaví jako první, když se řekne SAVO?
    Mě strašný smrad a když jsem náhodou omylem něco pofrskala, bílý flek byl na světě :X

    Díky za Vaše komenty. Opět se chystáme něco tvořit, točit a zajímá nás, jaké vzpomínky, postřehy se honí hlavou i Vám.

    ** Co všechno máte v lednici, když ji otevřete? **

    Napište mi, co vše máte téměř vždy v chladničce (🥗🍣🥕🍏...) a my podle Vašich "surovin" v nových dílech Vaření s Lubošem ( https://i.modrykonik.cz/2X6Dklg ) uvaříme aka "CO MŮJ DŮM DAL" 🙂

    Inspirujeme se Vámi a Vaší chladničkou! Tak s chutí do toho! Co tam máte?

    Výtečná a zdravá DOMÁCÍ ZMRZLINA!

    https://www.youtube.com/watch?v=x3kpcF5suxI

    Tuhle fakt zkuste! Je to TOPka ❤️

    Video trvá přesně minutku - miluji tyto krátké série a hacky 😍

    Kokosové mléko...

    Doma jsem párkrát dělala ovesné, ale jinak jsem kokosové i rýžové, či mandlové vždy kupovala. No toto kokosové je extrémně rychle vyrobitelné. Kuk minutové videjko 😉

    https://www.youtube.com/watch?v=wgAnDqZWjxU

    Co Vás nejvíce rozpálí, nebo z čeho vybouchnete, když Vám řekne nebo udělá Váš partner?

    Díky za sdílení, toto nás opravdu zajímá 😉

    ZDRAVÉ a CHUTNÉ svačinky nejen pro děti

    Toto natáčení jsem si fakt užila, protože jsem si z něj odnesla hned 3 recepty, které dnes dělám dětem na svačinku doma a milují je 🙂

    Určitě koukněte a nechte se inspirovat, nejen děti je budou milovat!

    https://www.youtube.com/watch?v=1SgMHRT0VNI

    Matúško po mě něco podědil myslím 😀

    Sám si odprezentoval své nové Lego Minecraft My world a představil ho celé svým vlastním, připraveným vyprávěním.

    Obsah je vhodný pro děti, které mají rádi Lego, rádi si s ním tvoří různé vlastní příběhy a ještě radši si ho skládají 🙂 Tak třeba bude bavit i Vaše děti.

    https://www.youtube.com/watch?v=ifq725Klehg

    Pozn. redakce, je to bez střihu, celé to dal na jednu šupu.

    !!! COVID19 A MALÉ DĚTI !!!
    Velmi dobré informace zazněly z úst paní doktorky Emmerové, pediatričky.
    Sledujte náš YT kanál dnes v 18.00, kdy toto video vyjde! 🙂

    https://www.youtube.com/channel/UC9r1ke0IDok7Z0...

    VYHRAJTE KOČÍK ZA 1100EUR!!!

    Stačí na svém Instagramu zveřejnit příspěvek, který označíte #modrykonikpomaha a automaticky se zařadíte do slosování o kočárek. Je potřebné mít VEŘEJNÝ ÚČET, abychom Váš příspěvek viděli.

    Více zde: https://www.modrykonik.sk/blog/redakcia/article...

    PS: Když dokážeme sdílet fotky z dětství na sociálních sítích, proč nesdílet to, jak pomáháme druhým? ❤️

    Těhotná alkoholička 😀 😀

    Natahovací prostěradla... Jaká koupit?

    Máte někdo 100% bavlna, gramáž 150g/m2? Jak dlouho Vám vydrží, než se prodřou?
    My máme asi 7 let 2 prostěradla a začala se protrhávat minidírkama až teď... jenže, už jsou všechny info lístky tak seprané, že nevím, jaká gramáž to byla 🙄 S jakými máte zkušenost? Díky i za případné odkazy ❤️

    jennyska
    Zpráva byla změněna    26. bře 2020    

    Tato polevka je genialni!! Jeden den hraskova, druhy kvetakova, dalsi brokolicova ci cockova atd.

    https://www.youtube.com/watch?v=IvUgUanqfdE

    Proste musite ji vyzkouset!! Nevahejte 🥰
    #varimevkarantene #varimezezasob

    V nouzovém stavu fungujeme jinak. Nemůžeme do ulic a za Vámi, maminkami a natáčet s Vámi videa o Vás, o životě s dětmi a rodinou atd. A tak jsme se rozhodli, že budeme natáčet jednoduché otázky a odpovědi přes počítač, na dálku, jako videohovor s Vámi. Ten sestříháme a vytvoříme něco jako ANKETY 🙂

    Zajímá nás, jak trávíte čas doma, s dětmi, co Vám chybí a přebývá, co Vás to naučilo, co Vám to dalo, ale i vzalo atd.. Budeme se navzájem učit, ale i inspirovat.

    Kdo by měl chuť s námi do toho takto "na dálku" jít? Těšíme se na vás! <3

    Díky za sdílení zprávy 🙂
    J.

    ** Chystáme VIDEO ROZHOVOR s porodní asistentkou Pavlou Kasparkovou **

    Paní Pavla je porodní asistentkou už několik let a připravuje a doprovází těhotné ženy na cestě za úspěšným porodem. Situace v českých porodnicích se kvůli stavu nouze změnila a cítíme, že maminky mohou mít spoustu otázek právě na fungování porodnic, průběh porodu, porod bez doprovodu, porod v karanténě atd. Proto, máte-li jakékoli otázky o porodu v porodnicích v současné době, pište nám je do komentářů a my je v rozhovoru velmi rádi Pavle položíme.

    Držíme Vám palce a přejeme Vám jen krásné dny! <3

    ** Chystáme VIDEO ROZHOVOR s psycholožkou **

    Martina Wäldl je odborník, rodinná a dětská psycholožka, které se ve videorozhovoru budeme ptát i na otázky, jenž Vás v souvislosti s koronavirem a momentální situací doléhající na psychickou stránku rodičů, či dětí zajímají.

    Pište nám tedy své dotazy na paní psycholožku, pokud vás něco zajímá. Pro lepší informace nabízíme i náš nový wiki článek na téma Jak mluvit s dětmi o koronaviru? https://www.modrykonik.cz/zdravi/jak-mluvit-s-detmi-o-koronaviru/

    Děkuji Vám a přeji fajn den <3