jennyska
17. čer 2021
459 

Jaký opalovací krém pro dítě koupit?

Na trhu je opalovacích krémů už opravdu hodně a výběr je široký. Já se dnes rozhodla zaměřit se na ty, které jsou složením podle mě TOP, obsahují bezpečné minerální filtry bez nano částit a přitom kvalitně ochrání před slunečními paprsky i tu nejcitlivější pokožku našich nejmenších. Takže pokud se ptáte jaký opalovací krém vybrat pro miminko, dítě, k moři, na hory, na problematickou pleť anebo pro ekzematiky, ani jedním z těchto krémů nešlápnete vedle! Tak pojďme na to.


Opalovací krém BADGER SPF30 clear zinc bez vůně

Tento opalovák je v rámci netoxického výběru už takovou stálicí. Za mě je velkou výhodou to, že je bez vůně, ale sehnat se dá i "ovoněný", obsahuje oxid zinečnatý (18,75%), který zde působí jako nejbezpečnější minerální filtr proti UVA a UVB paprskům a byť je na kůži bílý, při roztírání ho vmasírujete tak, že nejde vidět a vpije se, ale musíte ho déle natírat. Plus někomu nemusí vyhovovat právě verze clear zinc, která je trošku odlišná od klasického zinku a může např. dráždit a přesušit ekzémová místa. Konzistence je hutnější a malinko zanechá i mastný film na kůži, tudíž je vhodný hlavně pro suchou a normální pleť a využijete jej taktéž pro atopickou/ekzematickou pokožku dětí.

Na kůži se nanáší ideálně 15 minut před sluněním a po 2 hodinách je dobré dítě namazat znova. Krém je voděodolný, ale strávilo-li dítě nějaký čas ve vodě, nečekáme a namažeme jej ihned poté.

Opalovací krém BADGER SPF30 clear zinc bez vůně

Nevýhodou může být pro někoho cena a delší roztírání .

Orientační cena v době publikace článku: 87ml za 469Kč.
Ve variantách s vůněmi (heřmánek-měsíček, mandarinka-vanilka) je cena stejná.

Opalovací krém BADGER pro děti SPF30 Clear Zinc bez vůně

100% přírodní opalovací krém BADGER pro děti SPF30 Clear Zinc bez vůně a nano částic, účinně ochrání pokožku dítěte, ale i tu vaši, před UVA a UVB slunečními paprsky na pláži, při koupání i lehčích aktivitách. Díky jeho hypoalergennímu složení je vhodný i pro tu nejcitlivější pokožku. Jeho bílá barva se při roztírání do pokožky plně vsákne, a tak není na pokožce vůbec vidět.


WOODEN SPOON opalovací krém SPF 50

Když hledáte SPF 50 pro dětskou kůžičku malinkých dětí, tak toto je určitě dobrá volba. Svým složením, které je bez veškerých dráždičů a alergenů Vás nezklame. Má přesně to, co má opalovák mít + neobsahuje, jako žádný z uvedených opalováků nano částice. Efektivně ochrání před sluníčkem u vody i během lehké aktivity. Za mě je velkou výhodou právě jeho složení z rostlinných másel a vysoký podíl oxidu zinečnatého (až 30%) a také to, že jeho lehká textura zajistí daleko lepší/kratší roztírání po obličeji a tělíčku než je tomu například u výše uvedeného Badgeru clear zinc. Nezanechává po sobě mastný film, takže se hodí pro normální, smíšenou až mastnou pokožku.

Krém je voděodolný a aplikovat se musí vždy aspoň 15-20 minut před vystavením se na sluníčku. Aplikaci je nutné opakovat, aby nedošlo k postupnému smytí opalováku vodou, apod.

WOODEN SPOON opalovací krém SPF 50

Orientační cena v době publikace článku: 50ml za 469Kč a 100ml za 702Kč.

WOODEN SPOON opalovcí krém SPF 50

Tento opalovací krém je vyroben z jednoduchých a bezpečných přísad, což znamená, že si rodiče mohou být jisti, že je vhodný i pro skutečně citlivou pokožku. Svým složením bez nano částic zabezpečuje kvalitní ochranu proti slunečním paprskům nejen dětem, ale celé rodině. Rostlinná másla s mírným UV faktorem zabezpečí pokožce i potřebnou výživu. Wooden Spoon je voděodolný, ve vodě se tak nesmyje, ale po mechanickém narušení (například ručníkem) je nutné aplikovat krém znova.


BUTTERBEAN simple krém na opalování s pumpičkou SPF 30

Máte-li rádi kokosový olej a bambucké máslo, toto je ten opalovák! Vyloženě mě nadchl svým jednoduchým složením: minerální filtr oxid zinku, bambucké máslo v BIO kvalitě a kokosový olej v BIO kvalitě, ale také tím, že opět neosahuje žádné nano částice. Nic víc, nic míň a přitom 100% ochrana před UVA a UVB paprsky. Jeho krémová konzistence se na pokožce skvěle roztírá, a to i na větších plochách, takže se ani tady nemusíte obávat bilých filmů a fleků. Vhodný je pro sušší až normální pokožku a díky složení hlavně pro miminka a alergiky. Jeho další plus je voděodolnost až 80 minut. Sehnat se dá i bez pumpičky jako krém v malém kelímku.

Aplikace je opět vhodná před začátkem slunění aspoň 15 minut. Další aplikace je závislá buď na pobytu ve vodě anebo mimo ní.

BUTTERBEAN simple krém na opalování s pumpičkou SPF 30

Orientační cena v době publikace článku: 118ml za 679Kč.

BUTTERBEAN SIMPLE krém na opalování s pumpičkou SPF 30

100% přírodní BIO opalovací krém, který obsahuje vysoký podíl kokosového oleje a bambuckého másla se díky své krémovité konzistenci dobře roztírá a nezanechává na pokožce bílé šmouhy, fleky, film. Vůně je zabezpečena jen díky panenským olejům a máslům. Minerální filtr oxidu zinku pokožku účinně ochrání před UVA i UVB paprsky.


AYAN opalovací mléko SPF 35 100 ML

Bambucké a kakaové máslo, slunečnicový a kokosový olej, včelí vosk, vitamín E a oxid zinečnatý. To je složení tohoto skvělého opalováku, jenž opět neobsahuje žádné nano částice. Vysoký podíl zinku (20%) efektivně ochrání před sluníčkem u vody, na výletech městem či přírodou. Jako výhodu vidím hlavně jeho cenu, která je při 100ml zcela jinde jako u výše zmíněných opalováků a taky snadné roztírání. Nehrozí, že by zatuhl anebo zanechal bílé šmouhy a filmy po těle.

Tento opalovák je dostupný i ve variantě SPF 50.

Krém na pokožce vytvoří voděodolný film, který dlouho drží, ale například ručníkem jej můžete setřít, takže je určitě vhodné aplikovat ho po koupaní anebo delší době slunění znovu.

AYAN opalovací mléko SPF 35 100 ML

Orientační cena v době publikace článku: 100ml za 445Kč.

AYAN opalovací mléko SPF 35 100 ML

AYAN opalovací mléko efektivně ochrání před sluníčkem u vody, na výletech městem či přírodou jak miminka, děti, tak i rodiče. Neobsahuje nano částice a pyšní se vysokým podílem zinku (20%). Konzistence mléka je příjemná, lehce roztíratelná a mléko tak nezanechává na pokožce bílé šmouhy ani filmy.


ODYLIQUE opalovací krém SPF30

Dá se říct, že to nejlepší (složením) na konec, protože to má Odylique opravdu luxusní - minerální látky a 9 BIO antioxidantů botanického původu pro jedinečnou trojitou ochranu celého těla včetně tváře. V praxi to znamená, že kůži (jak vaši, tak dítěte/miminka) 100% ochrání a vyživí. Je ideálním opalovákem pro ekzematiky a atopiky. Na pozoru by ale měli být alergici a nejdříve si ho vyzkoušet na malé části těla - některé látky ve složení jim nemusí vyhovovat.

Jeho hlavní výhodu vidím i v tom, že ho nepostřebujete na 1 namazání moc, tj. 2 až 3 "hrášky" na tělo a 3 na trup. A potom také to, že vydrží poměrně dlouho na těle a i přes hutnější konzistenci se výborně roztírá a nezanechává na těle mastný film. Když se ale koupete anebo se utřete ručníkem, je potřebné se namazat znovu.

ODYLIQUE opalovací krém SPF30

Orientační cena v době publikace článku: 50ml za 475Kč.

ODYLIQUE opalovací krém SPF 30

ODYLIQUE opalovací krém SPF 30 je krémem s lehkou roztíratelností, vysokou účinností proti slunečním paprskům, neobsahující syntetické filtry, konzervační látky, silikony, či barviva anebo vůně. Bezpečně tak blokuje škodlivé UVA a UVB paprsky slunečního záření a je bezpečný a vhodný i pro tu nejcitlivější pleť.


Pro mě je klíčová roztíratelnost a nedráždivé složení, které vyhovuje ekzematické pokožce dětí. Čili mými favority jsou Butterbean a Odylique. Tyto letos nahradily Badger, který jsem roky kupovala.

Jestli jste si nenašli svého favorita v mé TOP 5, na trhu existují určitě ještě i další netoxické a neškodlivé opalováky. Cena je u netoxických produktů vždy vyšší, na to je třeba se připravit, ale v porovnání s běžnými opalováky si můžete být jisti, že v tomto směru volíte tu nejlepší variantu směrem ke zdraví. Minerální filtry jsou totiž v porovnání s těmi chemickými výrazně bezpečnější.

Při výběru nezapomínejte ani na složení a certifikace, které opalovací krém má, např.

  • EcoCert Organic Cosmetic
  • COSMOS Organic
  • BHDI
  • NaTrue
  • CPK či CPK bio

Šťastnou ruku při výběru a příjemný pobyt na sluníčku!

Začni psát komentář...

Odešli