Dobří lidé nevymřeli. Děkuji za dnešní kávu!
Dobří lidé nevymřeli ❤️
Dnes ráno jsem šla nakoupit. Normálně chodím až po práci, ale dnes to nějak vyšlo jinak. Po cestě jsem dostala chuť na kávu, tak jsem si ji objednala. Viděla jsem terminál, takže jsem počítala s tím, že zaplatím kartou. Jenže hotovost u sebe nula, měla jsem jinou kabelku než obvykle. A platba přes QR kód nešla. Výpadek banky. Prostě nic.
Navrhla jsem, že částku převedu na účet, ale to prý bohužel neumožňují. Bylo mi to strašně trapné. Káva už byla hotová a já ji neměla jak zaplatit. Už jsem chtěla říct, že doběhnu domů pro hotovost a aspoň ji zaplatím, i když bych si ji už nevzala, protože by mezitím vystydla.A v tu chvíli se ozvala mladá slečna za mnou: Paní, já vám tu kávu vezmu.
Úplně mě to zaskočilo. Nejdřív jsem odmítala, že to určitě ne, že si dojdu pro hotovost. Ale ona trvala na svém. Řekla mi, že se jí něco podobného s platbou už několikrát stalo a vždycky ji někdo „pozval“. Tak že teď zase pozve ona mě. Stála jsem tam skoro bez slov a jen děkovala.
V hlavě mi hned běželo, že skočím vedle do obchodu pro čokoládu a dám jí ji aspoň jako malé poděkování. Jenže slečna si vzala kávu s sebou a než jsem se vzpamatovala, byla pryč.
A tak jsem pak pila svou kávu a bylo mi hrozně hezky u srdce. Že jsou mezi námi lidé, kteří jsou nejen dobří, ale to dobro dokážou takhle nenápadně posílat dál.
Dnes jsem díky jedné neznámé slečně měla opravdu krásné ráno.
A pokud si to tady někdy přečte, ještě jednou děkuji. Jste skvělá a dobrosrdečná ❤️
Stalo se Vám někdy něco podobného, že Vás takto někdo noname na něco pozval nebo za Vás prostě něco zaplatil?
Když čtu v různých diskuzích, jak na sebe umí být lidi hnusný, tak tohle je úplně balzám 🙂 Mě se to tedy nestalo. Ale zrovna dnes je to už třetí podobný příběh, na který jsem narazila. Tak víc takových hezkých příspěvků 🙂
@maciceksta úplně Ti rozumím. Přesně proto jsem to tady dala. Stalo se to tedy v Bratislavě, tady žiju, ale musela jsem to dát i sem. Je to fakt moc milé, že se toto děje 🙂
Z principu se snazim pomoci vzdy kdyz vidim nekoho v nesnazich a nemusi jit jen o placeni.
@jennyska Uz parkrat jsem za nekoho neco platila a vzdy kdyz nejde o fakt velikou sumu se nabidnu. Naposledy jsem nejakemu diteti /u deti je to jeste trochu jine/ platila kolace v pekarne, taky mu nefungovala karta. Verim, ze kava ti chutnala jeste vice ❤
@petlep vlastně ano, chutnala opravdu o něco lépe, než kdykoli jindy 🙂 Ta slečna mi ještě řekla: Užijte si svou ranní kávičku, na zdravíčko! 🙂
To je jako když jsem poslala chlapečka na nakup a jemu nešlo zaplatit kartou, asi me prekroceny limit nebo nevim proc a on prisel s nkupem a rikal ze mu ho nemusim platit protože mu ho zaplatila nejaka pani 😯 Taky ji pry rikal ze to nemusí, že dojde domu pro peníze. Bylo to par věcí, ale i tak...
Já to říkám pořád, že to zlo, které proudí z lidí na sockách, v reálném životě nepozoruji. Naopak potkávám dost lidí, kteří neváhají pomoct druhým v nesnázích. Sama bych ti to kafe také zaplatila, nebyla bys první ani poslední. Tyhle typy pomoci považuji za projev lidskosti a vyvažuji tím misky vah za období, kdy naopak ostatní pomáhali mně, když jsem byla v DD, když jsem se pak osamostatňovala, atd.
Mně se stala asi před půlrokem hodně trapná situace při placení. Kupovala jsem asi za 520 Kč, plno drobných sladkostí (asi 50 různých kusů, do školky na oslavu), do toho nějaké pečivo a pár věcí. V 95 % platím kartou a obvykle ani nevím, kolik mám hotovost 😀. Tak jsem chtěla opět zaplatit, ale uvědomila jsem si, že mám novou kartu, která není ještě aktivovaná. Z nějakého důvodu to zaplatit tou kartou nešlo (ani když to projela, samozřejmě s heslem). Tak jsem vytáhla další kartu, kterou nepoužívám, ale PIN byl prý špatný. U stravenkové karty jsem si PIN pro změnu nepamatovala (nad 500 Kč to chce). V prodejně byl bankomat, tak jsem zkoušela vybrat peníze (ze 2 karet) a zaplatit hotově - taky to nešlo. Hotově jsem měla jen cca 400 Kč, děti mi mezitím celý nákup úhledně složily do svých dvou batohů mezi učení 😀 Tak jsem se chystala, že jim ty batohy holt vysypu a vrátím to nejdražší. Ale mladší paní za mnou se nabídla, že ten rozdíl (asi 120 Kč) zaplatí.
Chtěla jsem jí potom hned poslat peníze na účet, přes internetové bankovnictví v mobilu, ale s úsměvem odmítla, tak jsem jí děkovala horem dolem 😀
Pak (po hodině) jsem si uvědomila, že jsem mohla vlastně část zaplatit hotově a část stravenkovou kartou, to by PIN nechtělo. Karta banky, kterou víceméně nepoužívám, byla už prošlá, takže nebylo divu, že platba neprošla, i když PIN jsem asi trefila.
Do toho obchodu jsem radši potom 3 měsíce ani nepáchla 😀 A paní snad bude mít za svou dobrotu v životě štěstí 🙂

Když čtu v různých diskuzích, jak na sebe umí být lidi hnusný, tak tohle je úplně balzám 🙂 Mě se to tedy nestalo. Ale zrovna dnes je to už třetí podobný příběh, na který jsem narazila. Tak víc takových hezkých příspěvků 🙂