icon

Rekonstrukce koupelny 3 x 2,5 m. Kolik to dnes stojí?

jennyska
Dnes v 11:05

Ahoj.

Rekonstruovali jste někdo v poslední době koupelnu? Myslím úplnou rekonstrukci - nové obklady, novou sanitu, baterie, radiátor, nějaké skříňky a poličky atd.? Na kolik vás to prosím vyšlo a co vše jste v ceně měli?

Aktuálně řeším náklady na rekonstrukci koupelny 3 x 2.5 m. Pračka a sušička se měnit nebude, stejně tak ani žádné rozvody vody nebo topení.

Děkuji

dominika963852
Dnes v 11:09

@jennyska
Ahoj, my teď .
Čekáme jen na termín, kdy začnou .
Nás to vyjde na 310 tis.

kakba
Dnes v 11:11

Sami nebo firma ?

1pomnenka
Dnes v 11:18

Hodně záleží na tom, zda budou nové obklady lepit na ty stávající nebo zda původní vybourají. Zda bude nová vana, sprchový kout vyzděný nebo se musí koupit vanička a skleněné dveře, podomítkové baterie, pokud bylo původní wc na zemi (kombinované) a teď bude závěsné atd. To vše ti o hodně zvedne rozpočet.

jennyska
autor
Dnes v 11:23
@dominika963852

@jennyska
Ahoj, my teď .
Čekáme jen na termín, kdy začnou .
Nás to vyjde na 310 tis.

@dominika963852 co vse budete predelavat, prosim?

jennyska
autor
Dnes v 11:24
@kakba

Sami nebo firma ?

@kakba sami urcite ne, chceme firmy.

jennyska
autor
Dnes v 11:25
@1pomnenka

Hodně záleží na tom, zda budou nové obklady lepit na ty stávající nebo zda původní vybourají. Zda bude nová vana, sprchový kout vyzděný nebo se musí koupit vanička a skleněné dveře, podomítkové baterie, pokud bylo původní wc na zemi (kombinované) a teď bude závěsné atd. To vše ti o hodně zvedne rozpočet.

@1pomnenka stare chceme dat dolu, sanita cela nova - sprcha, toaleta a taktéž nové baterie.

1pomnenka
Dnes v 11:28
@jennyska

@1pomnenka stare chceme dat dolu, sanita cela nova - sprcha, toaleta a taktéž nové baterie.

@jennyska Pokud se nerozšoupneš a budeš se držet při zemi, nebudeš si vybírat to nejdražší, počítej min. 220.000,- i s prací.

kakba
Dnes v 11:29

Počítej 150K a to nebude žádnej luxus. Práce je nejdražší položka a to ještě nevíš, kdy může firma začít. Čekačka může taky být dlouhá.

anonym_8ca7bb
Dnes v 11:30

Strašně záleží na materiálu. Mě rekonstrukce vyšla cca na 160 tisíc. Je v tom vyzdění jádra, obklady, komplet vybavení (bez pračky) - sprcháč, sanita. Rozvody vody. Elektřinu mi dělal taťka, takže jen materiál.
Měla jsem jednoho dělníka, který dělal stavební práce a obklady a pak vodáka.

dominika963852
Dnes ve 12:47
@jennyska

@dominika963852 co vse budete predelavat, prosim?

@jennyska
Stejně jak vy. Nové obklady,dlažba,baterie,sprcháč , WC , skříňka pod umyvadlo, zrcadlo , jeden topný žebřík.
Vše budou dělat oni . My nic .

jennyska
autor
Dnes ve 14:47
@1pomnenka

@jennyska Pokud se nerozšoupneš a budeš se držet při zemi, nebudeš si vybírat to nejdražší, počítej min. 220.000,- i s prací.

@1pomnenka no právě uvažuji i nad tím, že bychom šli do takové té koupelny s vyspádovaným sprchovým koutem. a tam se teda bude muset upravit i podlaha, odtoky atd. čili trošku náročnější práce... a za ně příplatek, samozřejmě.

jennyska
autor
Dnes ve 14:52
@dominika963852

@jennyska
Stejně jak vy. Nové obklady,dlažba,baterie,sprcháč , WC , skříňka pod umyvadlo, zrcadlo , jeden topný žebřík.
Vše budou dělat oni . My nic .

@dominika963852 ten koupelnový nábytek budete mít na míru nebo hotovy nekde z obchodů? Namísto obkladů ještě uvažujeme i nad variantou mikrocementu - je to dražší než obklady, ale zase může jít na staré obklady a nebudou se muset sekat.... nad tím jste nepřemýšleli náhodou taky?

jennyska
autor
Dnes ve 14:53
@anonym_8ca7bb

Strašně záleží na materiálu. Mě rekonstrukce vyšla cca na 160 tisíc. Je v tom vyzdění jádra, obklady, komplet vybavení (bez pračky) - sprcháč, sanita. Rozvody vody. Elektřinu mi dělal taťka, takže jen materiál.
Měla jsem jednoho dělníka, který dělal stavební práce a obklady a pak vodáka.

@anonym_8ca7bb celé to musíme někomu zadat, takže DIY moc nevyjde. Nicméně, materiálově budeme někde zlatý střed - ikdyž, nábytek, který je častokrát náchylný na vlhkost, bychom chtěli vyšší třídy, možná i na míru.

zuzkasim
Dnes ve 14:55
@jennyska

@dominika963852 ten koupelnový nábytek budete mít na míru nebo hotovy nekde z obchodů? Namísto obkladů ještě uvažujeme i nad variantou mikrocementu - je to dražší než obklady, ale zase může jít na staré obklady a nebudou se muset sekat.... nad tím jste nepřemýšleli náhodou taky?

@jennyska Tak jestli chceš dělat vyspádovaný sprchový kout, stejně půjde původní dlažba pryč... My k tomu dělali i elektřinu a rozvody, stavěla se nová příčka místo umakartu a nová kuchyňská linka. Vše spíš obyčejné, základ, vyplázli jsme půl milionu a byl velký problém sehnat firmu, která do tak malé zakázky půjde☹️

jennyska
autor
Dnes v 15:32
@zuzkasim

@jennyska Tak jestli chceš dělat vyspádovaný sprchový kout, stejně půjde původní dlažba pryč... My k tomu dělali i elektřinu a rozvody, stavěla se nová příčka místo umakartu a nová kuchyňská linka. Vše spíš obyčejné, základ, vyplázli jsme půl milionu a byl velký problém sehnat firmu, která do tak malé zakázky půjde☹️

@zuzkasim půl milonu a pro někoho malé? Fiha :/ tak toto jsem nečekala.... Zatím máme vše jen v otaznících co by se dalo a jak - představy jsou, i různé alternativy, a samozřejmě víme, že i to nacenění různými firmami bude "divočina" :X ale teda 500K mě šokuje!

zuzkasim
Dnes v 15:46
@jennyska

@zuzkasim půl milonu a pro někoho malé? Fiha :/ tak toto jsem nečekala.... Zatím máme vše jen v otaznících co by se dalo a jak - představy jsou, i různé alternativy, a samozřejmě víme, že i to nacenění různými firmami bude "divočina" :X ale teda 500K mě šokuje!

@jennyska Já byla taky v šoku, hlavně z kvality práce a jednání. Špatná zkušenost taky zkušenost. Ale jak píšu, bylo v tom víc než plánujete vy, i kuchyně, byť jednoduchá. Každopádně bych měla připravených 200tis, být váma.

dominika963852
Dnes v 16:23
@jennyska

@jennyska
Vybrali jsme skříňku s umyvadlem přímo ze stránek Sika . Drželi jsme se tak nějak pri zemi a stejně pálka.
Chtěla jsem koupelnu max do 200-250tis, tak jsem se mýlila no 😁 . Ale šli jsme do toho,jelikož čekat tak to bude zase dražší.
Naši dávali před dvěma lety s vyzděným jádra v paneláku + vybavení 420tis . ,takže mě tady ty částky co píšou holky překvapují 😁 🤷🏻‍♀️ .
Vlastně v březnu jsme to nějak doladili a v létě by se na měli vrhnout, trvat by jim to mělo 20-30 dní 🤦🏻‍♀️ což je teprve horor .