Rekonstrukce koupelny 3 x 2,5 m. Kolik to dnes stojí?
Ahoj.
Rekonstruovali jste někdo v poslední době koupelnu? Myslím úplnou rekonstrukci - nové obklady, novou sanitu, baterie, radiátor, nějaké skříňky a poličky atd.? Na kolik vás to prosím vyšlo a co vše jste v ceně měli?
Aktuálně řeším náklady na rekonstrukci koupelny 3 x 2.5 m. Pračka a sušička se měnit nebude, stejně tak ani žádné rozvody vody nebo topení.
Děkuji
Hodně záleží na tom, zda budou nové obklady lepit na ty stávající nebo zda původní vybourají. Zda bude nová vana, sprchový kout vyzděný nebo se musí koupit vanička a skleněné dveře, podomítkové baterie, pokud bylo původní wc na zemi (kombinované) a teď bude závěsné atd. To vše ti o hodně zvedne rozpočet.
@jennyska
Ahoj, my teď .
Čekáme jen na termín, kdy začnou .
Nás to vyjde na 310 tis.
@dominika963852 co vse budete predelavat, prosim?
Hodně záleží na tom, zda budou nové obklady lepit na ty stávající nebo zda původní vybourají. Zda bude nová vana, sprchový kout vyzděný nebo se musí koupit vanička a skleněné dveře, podomítkové baterie, pokud bylo původní wc na zemi (kombinované) a teď bude závěsné atd. To vše ti o hodně zvedne rozpočet.
@1pomnenka stare chceme dat dolu, sanita cela nova - sprcha, toaleta a taktéž nové baterie.
Počítej 150K a to nebude žádnej luxus. Práce je nejdražší položka a to ještě nevíš, kdy může firma začít. Čekačka může taky být dlouhá.
Strašně záleží na materiálu. Mě rekonstrukce vyšla cca na 160 tisíc. Je v tom vyzdění jádra, obklady, komplet vybavení (bez pračky) - sprcháč, sanita. Rozvody vody. Elektřinu mi dělal taťka, takže jen materiál.
Měla jsem jednoho dělníka, který dělal stavební práce a obklady a pak vodáka.
@dominika963852 co vse budete predelavat, prosim?
@jennyska
Stejně jak vy. Nové obklady,dlažba,baterie,sprcháč , WC , skříňka pod umyvadlo, zrcadlo , jeden topný žebřík.
Vše budou dělat oni . My nic .
@jennyska Pokud se nerozšoupneš a budeš se držet při zemi, nebudeš si vybírat to nejdražší, počítej min. 220.000,- i s prací.
@1pomnenka no právě uvažuji i nad tím, že bychom šli do takové té koupelny s vyspádovaným sprchovým koutem. a tam se teda bude muset upravit i podlaha, odtoky atd. čili trošku náročnější práce... a za ně příplatek, samozřejmě.
@jennyska
Stejně jak vy. Nové obklady,dlažba,baterie,sprcháč , WC , skříňka pod umyvadlo, zrcadlo , jeden topný žebřík.
Vše budou dělat oni . My nic .
@dominika963852 ten koupelnový nábytek budete mít na míru nebo hotovy nekde z obchodů? Namísto obkladů ještě uvažujeme i nad variantou mikrocementu - je to dražší než obklady, ale zase může jít na staré obklady a nebudou se muset sekat.... nad tím jste nepřemýšleli náhodou taky?
Strašně záleží na materiálu. Mě rekonstrukce vyšla cca na 160 tisíc. Je v tom vyzdění jádra, obklady, komplet vybavení (bez pračky) - sprcháč, sanita. Rozvody vody. Elektřinu mi dělal taťka, takže jen materiál.
Měla jsem jednoho dělníka, který dělal stavební práce a obklady a pak vodáka.
@anonym_8ca7bb celé to musíme někomu zadat, takže DIY moc nevyjde. Nicméně, materiálově budeme někde zlatý střed - ikdyž, nábytek, který je častokrát náchylný na vlhkost, bychom chtěli vyšší třídy, možná i na míru.
@dominika963852 ten koupelnový nábytek budete mít na míru nebo hotovy nekde z obchodů? Namísto obkladů ještě uvažujeme i nad variantou mikrocementu - je to dražší než obklady, ale zase může jít na staré obklady a nebudou se muset sekat.... nad tím jste nepřemýšleli náhodou taky?
@jennyska Tak jestli chceš dělat vyspádovaný sprchový kout, stejně půjde původní dlažba pryč... My k tomu dělali i elektřinu a rozvody, stavěla se nová příčka místo umakartu a nová kuchyňská linka. Vše spíš obyčejné, základ, vyplázli jsme půl milionu a byl velký problém sehnat firmu, která do tak malé zakázky půjde☹️
@jennyska Tak jestli chceš dělat vyspádovaný sprchový kout, stejně půjde původní dlažba pryč... My k tomu dělali i elektřinu a rozvody, stavěla se nová příčka místo umakartu a nová kuchyňská linka. Vše spíš obyčejné, základ, vyplázli jsme půl milionu a byl velký problém sehnat firmu, která do tak malé zakázky půjde☹️
@zuzkasim půl milonu a pro někoho malé? Fiha :/ tak toto jsem nečekala.... Zatím máme vše jen v otaznících co by se dalo a jak - představy jsou, i různé alternativy, a samozřejmě víme, že i to nacenění různými firmami bude "divočina" :X ale teda 500K mě šokuje!
@zuzkasim půl milonu a pro někoho malé? Fiha :/ tak toto jsem nečekala.... Zatím máme vše jen v otaznících co by se dalo a jak - představy jsou, i různé alternativy, a samozřejmě víme, že i to nacenění různými firmami bude "divočina" :X ale teda 500K mě šokuje!
@jennyska Já byla taky v šoku, hlavně z kvality práce a jednání. Špatná zkušenost taky zkušenost. Ale jak píšu, bylo v tom víc než plánujete vy, i kuchyně, byť jednoduchá. Každopádně bych měla připravených 200tis, být váma.
@jennyska
Vybrali jsme skříňku s umyvadlem přímo ze stránek Sika . Drželi jsme se tak nějak pri zemi a stejně pálka.
Chtěla jsem koupelnu max do 200-250tis, tak jsem se mýlila no 😁 . Ale šli jsme do toho,jelikož čekat tak to bude zase dražší.
Naši dávali před dvěma lety s vyzděným jádra v paneláku + vybavení 420tis . ,takže mě tady ty částky co píšou holky překvapují 😁 🤷🏻♀️ .
Vlastně v březnu jsme to nějak doladili a v létě by se na měli vrhnout, trvat by jim to mělo 20-30 dní 🤦🏻♀️ což je teprve horor .

@jennyska
Ahoj, my teď .
Čekáme jen na termín, kdy začnou .
Nás to vyjde na 310 tis.