icon

Růst zoubků u miminka. Jak zvládáte změny v režimu?

gabrielka2408
17. zář 2025

Dobrý den, chci se zeptat, zda je tu nějaká maminka co to má podobné jako ja? Před 3 týdnama cca uplne vse v pohode, rezim běžel jak jsme zvyklí. Momentálně to mame tak, ze je to vše jinak. V 20h Večerka a tak jak vydržel do 4h, nyní už v 1:30 cca krmení,av 6:00 jsme vzhuru. Do toho spatne jime a usínání pres den a večer ani nemluvím... dáváme homeopatika tyden camillie, prtz nas do toho zlobi asi růst zoubku.

martulka88
17. zář 2025

@gabrielka2408 Jestli se ptáš, zda je to možné, tak ano. Starší syn měl první zub v 5 měsících a v roce jich měl 16 zubů venku 😊 Ale co se týče toho, byl pohodář. Teď náš mladší , má 5,5 m4síce, už více jak měsíc a půl má nateklá dásna, ale žádný venku.

barulina
17. zář 2025

@gabrielka2408 zuby jsou možné kdykoli. Můj syn se se dvěma narodil 😀

malytlustyhroch
17. zář 2025

@gabrielka2408 jako jestli to ma nekdo tak, ze mu 4m dite spi 10h JEN s jednou prestavkou na jidlo? Jako je to narocne, kazde vstavani v noci je. A adaptovat se na to, ze clovek bydli s miminem atd. nechci to vubec zlehcovat. Ale dekuj vsemu, v co veris, ze tak hezky spinka, taky by mohl za tech 10 hodin vstavat na jidlo 10x a furt by to bylo "v norme" a nasla bys tu 5 dalsich, co to maji stejne.

gabrielka2408
autor
18. zář 2025

Jednalo se mi o to, zda se může rezim uplne převrátil u růstu zubu. Prtz i s tim krmením je problém, ze ted nechce jak predtim

malytlustyhroch
18. zář 2025
@gabrielka2408

Jednalo se mi o to, zda se může rezim uplne převrátil u růstu zubu. Prtz i s tim krmením je problém, ze ted nechce jak predtim

@gabrielka2408 jo, muze to byt divoky, muze nechtit jist, budit se, nahle z niceho nic narikat, byt cele dny mrzuty, slintat jako buldog, strkat si ruce az po zapesti do pusy... nektere deti snasi zuby spatne. Ale to spani a jidlo se muze zmenit ze dne na den i bez rustu zubu.

lauriak
18. zář 2025

Nemusia to byt zuby. Spankovy regres byva aj ked sa dieta nauci novu dovednost, napriklad pretacat sa. Mam 3,5 mesacnu doma a tiez posledne 2 tyzdne mame ovela horsie noci ako doteraz.

kakba
18. zář 2025

Muzou to byt zuby, nemusi. Mimino neni stroj, ktery nainstalujes jak by si chtela. Potreby a zmeny jsou kazdy mesic jine. A za me bych byla vdecna za takovy mimino a vstavat v 6 rano. Krasnej cas nahodou. Jen nevyzadana rada - jsi ty a miminko, nejste VY. Zni to opravdu hrozne.😉

malytlustyhroch
18. zář 2025
@kakba

Muzou to byt zuby, nemusi. Mimino neni stroj, ktery nainstalujes jak by si chtela. Potreby a zmeny jsou kazdy mesic jine. A za me bych byla vdecna za takovy mimino a vstavat v 6 rano. Krasnej cas nahodou. Jen nevyzadana rada - jsi ty a miminko, nejste VY. Zni to opravdu hrozne.😉

@kakba nevyzadana reakce: matersky plural v PRVNICH MESICICH zivota je normalni vec, ktera odrazi docasne setrene hranice mezi ditetem a matkou. Hrozne zni, kdyz nekdo z kdovijakych osobnich duvodu buzeruje ostatni, aby ho nepouzivali.

kakba
18. zář 2025
@malytlustyhroch

@kakba nevyzadana reakce: matersky plural v PRVNICH MESICICH zivota je normalni vec, ktera odrazi docasne setrene hranice mezi ditetem a matkou. Hrozne zni, kdyz nekdo z kdovijakych osobnich duvodu buzeruje ostatni, aby ho nepouzivali.

@malytlustyhroch clovek, co tohle pouziva od narození, tak jim to zustava, dokud mu to nekdo nerekne, ze to je uchylny.

hennrietta
18. zář 2025

Já teda nevím, ale řeč o nějakém víc pravidelném režimu byl u dcery až někdy po roce. Syn má 8,5 měsíce a je to taky jako na houpačce.
Vždyť jsou to malý děti, mají taky svoje problémy a bohužel nemůžou říct, co je trápí - ať už zuby, spurt, špatná nálada, bolesti břicha, spánková regrese, začínající nemoc, ... Nejsou to přeci stroje, aby bylo vždy vše stejné.
Syn měl první zub ve 4,5 měsících a dcera až v 8 nebo 9 měsících.

gabrielka2408
autor
18. zář 2025

Ja ale nejsem zase tak hloupá, abych nevedela, ze to nejsou stroje. Pouze jsem chtela nejakou spriznenou duši, která to má obdobně. Prtz mi maličký dost pláče pres den a ja uz kolikrat nevim, co dělám a nedelam spatne treba. Proto jsem vynesla pro některé asi blbý dotaz.

martivit92
18. zář 2025

@gabrielka2408 ahoj, malý ma 5,5 měsíců.. míváme to asi takhle kolem 19-19:30 chodí spát, budí se ve 21h, pak kolem 22:30-23:30, pak kolem 1-2h, pak třeba ve 4h a v 5:45 do 7:30 nespí, pak usne a spí do 10:30, ve 12h usne a potáhne i do 15h 🙈 .. pak usne kolem 16:30 do 17:30 max. a tak to je každý den imrvere 5,5m 🤦🏼‍♀️ . Jo a zub nemá ani jeden 😅🤣 . Takže hodně štěstí... PS: Malý je kojený a plačtivý, rád je u mě v náručí 🤭🙈

gabrielka2408
autor
18. zář 2025
@martivit92

@gabrielka2408 ahoj, malý ma 5,5 měsíců.. míváme to asi takhle kolem 19-19:30 chodí spát, budí se ve 21h, pak kolem 22:30-23:30, pak kolem 1-2h, pak třeba ve 4h a v 5:45 do 7:30 nespí, pak usne a spí do 10:30, ve 12h usne a potáhne i do 15h 🙈 .. pak usne kolem 16:30 do 17:30 max. a tak to je každý den imrvere 5,5m 🤦🏼‍♀️ . Jo a zub nemá ani jeden 😅🤣 . Takže hodně štěstí... PS: Malý je kojený a plačtivý, rád je u mě v náručí 🤭🙈

@martivit92 tak to máte samozřejmě daleko horší jako ja...o tom není pochyb a ja si to plně uvědomuji, že si vlastně nemám na co stěžovat. Je to i tím, že jsem dost precitlivela..porod mě tez ovládl, prtz nebyl nejlepsi...ale to vim, ze jsou na tom maminky některé obdobně.

martivit92
18. zář 2025
@gabrielka2408

@martivit92 tak to máte samozřejmě daleko horší jako ja...o tom není pochyb a ja si to plně uvědomuji, že si vlastně nemám na co stěžovat. Je to i tím, že jsem dost precitlivela..porod mě tez ovládl, prtz nebyl nejlepsi...ale to vim, ze jsou na tom maminky některé obdobně.

@gabrielka2408 já si myslím, že žádná maminka to nemá úplně lehké a navíc každé miminko je jiné. Taky jsem měla dny, kdy jsem byla už na pokraji svých sil a nevěděla jestli brečet, křičet, smát se nebo nedělat už vůbec nic... Vůbec se nedivím těm maminkám co mají poporodní deprese... U prvního syna jsem to neznala, ale teď druhý mi snad "vynahrazuje" vše co mě minulo. 🙈 .... Takže posílám mnoho sil a snad to období jednou přejde, taky budu doufat 🤣

kayty
19. zář 2025

Každé miminko je jiné. Můžou to být zoubky, může to být nepohodlí, něco se mění, růstový spurt ... Moje starší v podstatě od narození 4,5 měsíce prořvala. Bolení, nechtěla být v postýlce, šátek neexistoval ... Já, chodící zombie, ruky vytahané, kojení v podstatě furt. Pak jak když utne a byla milionová. Jen teda hůř spala.
Srovnám s mladší, protože fakt je každé dítě jiné, která se položila a spala. Kojila se v pravidelných intervalech a od 5 týdnů spala celou noc. Nic zásadního kolem. Žádné bolení, žádný problém. Jen teda u obou se zuby vždycky nějak vyskytly, což beru za parádní.

Ono bude líp. Pak zase hůř a zase líp. Přijdou jiné, fajnovější období a furt dokola.