Růst zoubků u miminka. Jak zvládáte změny v režimu?
Dobrý den, chci se zeptat, zda je tu nějaká maminka co to má podobné jako ja? Před 3 týdnama cca uplne vse v pohode, rezim běžel jak jsme zvyklí. Momentálně to mame tak, ze je to vše jinak. V 20h Večerka a tak jak vydržel do 4h, nyní už v 1:30 cca krmení,av 6:00 jsme vzhuru. Do toho spatne jime a usínání pres den a večer ani nemluvím... dáváme homeopatika tyden camillie, prtz nas do toho zlobi asi růst zoubku.
@gabrielka2408 zuby jsou možné kdykoli. Můj syn se se dvěma narodil 😀
@gabrielka2408 jako jestli to ma nekdo tak, ze mu 4m dite spi 10h JEN s jednou prestavkou na jidlo? Jako je to narocne, kazde vstavani v noci je. A adaptovat se na to, ze clovek bydli s miminem atd. nechci to vubec zlehcovat. Ale dekuj vsemu, v co veris, ze tak hezky spinka, taky by mohl za tech 10 hodin vstavat na jidlo 10x a furt by to bylo "v norme" a nasla bys tu 5 dalsich, co to maji stejne.
Jednalo se mi o to, zda se může rezim uplne převrátil u růstu zubu. Prtz i s tim krmením je problém, ze ted nechce jak predtim
Jednalo se mi o to, zda se může rezim uplne převrátil u růstu zubu. Prtz i s tim krmením je problém, ze ted nechce jak predtim
@gabrielka2408 jo, muze to byt divoky, muze nechtit jist, budit se, nahle z niceho nic narikat, byt cele dny mrzuty, slintat jako buldog, strkat si ruce az po zapesti do pusy... nektere deti snasi zuby spatne. Ale to spani a jidlo se muze zmenit ze dne na den i bez rustu zubu.
Nemusia to byt zuby. Spankovy regres byva aj ked sa dieta nauci novu dovednost, napriklad pretacat sa. Mam 3,5 mesacnu doma a tiez posledne 2 tyzdne mame ovela horsie noci ako doteraz.
Muzou to byt zuby, nemusi. Mimino neni stroj, ktery nainstalujes jak by si chtela. Potreby a zmeny jsou kazdy mesic jine. A za me bych byla vdecna za takovy mimino a vstavat v 6 rano. Krasnej cas nahodou. Jen nevyzadana rada - jsi ty a miminko, nejste VY. Zni to opravdu hrozne.😉
Muzou to byt zuby, nemusi. Mimino neni stroj, ktery nainstalujes jak by si chtela. Potreby a zmeny jsou kazdy mesic jine. A za me bych byla vdecna za takovy mimino a vstavat v 6 rano. Krasnej cas nahodou. Jen nevyzadana rada - jsi ty a miminko, nejste VY. Zni to opravdu hrozne.😉
@kakba nevyzadana reakce: matersky plural v PRVNICH MESICICH zivota je normalni vec, ktera odrazi docasne setrene hranice mezi ditetem a matkou. Hrozne zni, kdyz nekdo z kdovijakych osobnich duvodu buzeruje ostatni, aby ho nepouzivali.
@kakba nevyzadana reakce: matersky plural v PRVNICH MESICICH zivota je normalni vec, ktera odrazi docasne setrene hranice mezi ditetem a matkou. Hrozne zni, kdyz nekdo z kdovijakych osobnich duvodu buzeruje ostatni, aby ho nepouzivali.
@malytlustyhroch clovek, co tohle pouziva od narození, tak jim to zustava, dokud mu to nekdo nerekne, ze to je uchylny.
Já teda nevím, ale řeč o nějakém víc pravidelném režimu byl u dcery až někdy po roce. Syn má 8,5 měsíce a je to taky jako na houpačce.
Vždyť jsou to malý děti, mají taky svoje problémy a bohužel nemůžou říct, co je trápí - ať už zuby, spurt, špatná nálada, bolesti břicha, spánková regrese, začínající nemoc, ... Nejsou to přeci stroje, aby bylo vždy vše stejné.
Syn měl první zub ve 4,5 měsících a dcera až v 8 nebo 9 měsících.
Ja ale nejsem zase tak hloupá, abych nevedela, ze to nejsou stroje. Pouze jsem chtela nejakou spriznenou duši, která to má obdobně. Prtz mi maličký dost pláče pres den a ja uz kolikrat nevim, co dělám a nedelam spatne treba. Proto jsem vynesla pro některé asi blbý dotaz.
@gabrielka2408 ahoj, malý ma 5,5 měsíců.. míváme to asi takhle kolem 19-19:30 chodí spát, budí se ve 21h, pak kolem 22:30-23:30, pak kolem 1-2h, pak třeba ve 4h a v 5:45 do 7:30 nespí, pak usne a spí do 10:30, ve 12h usne a potáhne i do 15h 🙈 .. pak usne kolem 16:30 do 17:30 max. a tak to je každý den imrvere 5,5m 🤦🏼♀️ . Jo a zub nemá ani jeden 😅🤣 . Takže hodně štěstí... PS: Malý je kojený a plačtivý, rád je u mě v náručí 🤭🙈
@gabrielka2408 ahoj, malý ma 5,5 měsíců.. míváme to asi takhle kolem 19-19:30 chodí spát, budí se ve 21h, pak kolem 22:30-23:30, pak kolem 1-2h, pak třeba ve 4h a v 5:45 do 7:30 nespí, pak usne a spí do 10:30, ve 12h usne a potáhne i do 15h 🙈 .. pak usne kolem 16:30 do 17:30 max. a tak to je každý den imrvere 5,5m 🤦🏼♀️ . Jo a zub nemá ani jeden 😅🤣 . Takže hodně štěstí... PS: Malý je kojený a plačtivý, rád je u mě v náručí 🤭🙈
@martivit92 tak to máte samozřejmě daleko horší jako ja...o tom není pochyb a ja si to plně uvědomuji, že si vlastně nemám na co stěžovat. Je to i tím, že jsem dost precitlivela..porod mě tez ovládl, prtz nebyl nejlepsi...ale to vim, ze jsou na tom maminky některé obdobně.
@martivit92 tak to máte samozřejmě daleko horší jako ja...o tom není pochyb a ja si to plně uvědomuji, že si vlastně nemám na co stěžovat. Je to i tím, že jsem dost precitlivela..porod mě tez ovládl, prtz nebyl nejlepsi...ale to vim, ze jsou na tom maminky některé obdobně.
@gabrielka2408 já si myslím, že žádná maminka to nemá úplně lehké a navíc každé miminko je jiné. Taky jsem měla dny, kdy jsem byla už na pokraji svých sil a nevěděla jestli brečet, křičet, smát se nebo nedělat už vůbec nic... Vůbec se nedivím těm maminkám co mají poporodní deprese... U prvního syna jsem to neznala, ale teď druhý mi snad "vynahrazuje" vše co mě minulo. 🙈 .... Takže posílám mnoho sil a snad to období jednou přejde, taky budu doufat 🤣
Každé miminko je jiné. Můžou to být zoubky, může to být nepohodlí, něco se mění, růstový spurt ... Moje starší v podstatě od narození 4,5 měsíce prořvala. Bolení, nechtěla být v postýlce, šátek neexistoval ... Já, chodící zombie, ruky vytahané, kojení v podstatě furt. Pak jak když utne a byla milionová. Jen teda hůř spala.
Srovnám s mladší, protože fakt je každé dítě jiné, která se položila a spala. Kojila se v pravidelných intervalech a od 5 týdnů spala celou noc. Nic zásadního kolem. Žádné bolení, žádný problém. Jen teda u obou se zuby vždycky nějak vyskytly, což beru za parádní.
Ono bude líp. Pak zase hůř a zase líp. Přijdou jiné, fajnovější období a furt dokola.

@gabrielka2408 Jestli se ptáš, zda je to možné, tak ano. Starší syn měl první zub v 5 měsících a v roce jich měl 16 zubů venku 😊 Ale co se týče toho, byl pohodář. Teď náš mladší , má 5,5 m4síce, už více jak měsíc a půl má nateklá dásna, ale žádný venku.