12letá dcera se chce holit, jaká by byla vaše reakce?
Ahoj. Me dceri je ji 12,5 a vcera se me zeptala jestli se nemuze holit (hraje zavodne florbal, telocvik atd.) Nejak jsem ji odbyla. Premyslim zda ji to dovolit. Jsem rozhodnuta ze podpazi ano ale dale nevim. Dit je to jeste moje "mala". Vypada tak na 14. (170 cm). Docela blbe mi prijde (dostala menstruaci.... 🙂) 😖 uz jaksi roste :(. Kdyz si vzpomenu na sebe do 15 jsem to neresila podprdu az na stredni druhaku 😀. Ale zase vsinam si kdyz vidim jeji spoluzacky na trenincich nebo kdyz uz jdu pro ni do satny a prevlikaji se..... tak z 12 holek uz se docela dost (postavou jak ona, maji tam i 3 holky s 140 cm.) Se holi. Ale kdyz ji to nedovolim aby z toho nemela trauma. Podpazi jo. Ale ty nohy no nevim, ma jich docela dost a trochu tmavsi (ma spinavou blond barvu vlasu). Jak jste pristupovali k dceram takto vy? V kolikati jste jim to dovolily a co?
Dovolit, ja zacala take na tajnacku....
Já se taky začala holit ve 12. Měla jsem chlupaté nohy a už jsem se za to styděla. Kor když to nebyly světle chloupky. Normálně jsem šla si vybrat náčiní dokonce s taťkou a pak hned se pochlubit babičce
Nevidim důvod proč by se neměla začít holit,pokud chce 😉
urcite dovolit, kazdy dospivame jindy a pokud se neoholena neciti dobre, tak ji chapu. Ja sama zacala kolem 13.roku ale natajnacku, moje maminka se neholila, tak to nechapala.
Dovol jí to prosím - já jsem se holila na tajňačku v šesté třídě. Navíc pokud je tmavovlasá jako já, tak se jí ani nedivím. 😉
Já jako tmavovlasá si holila nohy od 11, ruce od 12. Předtím jsem si od ostatních užila...za mě holit!!!
Dovolila bych ji to 🙂 A asi bych ji vzala do drogerky a koupila ji její vlastni žiletky a poucila ji, ze se nepujcuji. Vis co lepší než aby si to holky půjčovaly mezi sebou. Udělá ji to radost a prohloubí se ji důvěra k tobě 🙂
@margarithka měla jsem to stejně - díky bohu za žiletky 🙂
@dancamich To jo, ale kolikrát jsem si říkala, než holit, rychlejší podříznout ty blbce okolo :D
Urcite ji to dovol a jdete spolu do drogerky neco vybrat, nebo ji na to dej prasule pokud ji to bude neprijemne. V tomhle veku je to normalni, proste nechces aby ti lezl bobr z tricka kdyz vsichni okolo jsou hladci jako prdelka
@margarithka S tím mohu pouze souhlasit 😀 Taky jsem snila o koupeli, kde se jen ponořím a všechny chlupy kromě vlasů ta koupel odstraní. 🙂
Moje holky se v tom věku taky holily. Nijak jsem tomu nebránila,takové věci moc neřeším.
@florbalkadneska se už malé slečny holí - nevidím v tom problém při dodržování veškeré hygieny při tom.Vím o maminkách,které už s tak malými slečnami chodí na manikůru a pedikůru./ o kadeřnicích nemluvě/ 😵
Proč bys jí to vůbec měla dovolovat?? WTF?! Co jí nedovolíš příště? Stříhat si nehty?
se spíš divím, že se ptá 😀 moje dcera si nohy holí asi rok, to měla 13... nepamatuji si, že by se mě ptala, ale kdyby jo, tak nejspíš bych ji řekla maximálně to, ať se neřízne... 😉
@florbalka Já jsem se v té době taky začala holit a to všude, určitě bych nezakazovala, už je to velká holka a pokud má tmavší chloupky můžou se jí posmívat. Navíc pokud ji dovolíš podpaží, zbytek už budeš těžko kontrolovat ne?
@modrapa co myslis? Prsa nebo hrani? Pediatr ji videl? Predpokladam, ze chodite na preventivky. Ja mela prsa az ve 14.
@panickatlamicka dik to mě uklidnilo. 😅
Já se tady mamky neptala 😀 Prostě jsem vzala žiletku a oholila se 😀
nevim no, asi bych jí nabídla varianty...jakože i vosk...dyt bych jí tim vlastně prokázala službu, že by tak nerostly ne.
Dceři je 8 a má nohy chlupatý jak opička a taky si je chce holit, páč se za to stydí...zatim jí to zakazuju, ale časem, až to začne růst všude, když se bude cítit líp, pro mě za mě at si voholí i pipinu, hlavně, at se nepořeže.
Moje dcera se ani neptala, prostě jednou přišla a vypadlo z ní, že se u kamarádky holily nohy a podpaží....nenaděláte nic, dneska to mají ty děti úplně jinak...já bych taky nezakazovala...holt se smiřuji s tím, že mi dcerunka dospívá, roste, prsa už má taky, občas si postěžuje, že jí bolí, ale to k tomu patří. MS ještě nemá a to jí za pár dní bude 12, zatím to neřeším, dělá totiž Judo a nyní začala ještě atletiku, tak to připisuji to zpoždění těm sportům. Jo a pipinu si holí taky, teď už prostě zarostlá pipina není v módě jako za našeho dospívání. 🙂 přeji hodně sil, tolerance, ať to zvládneš.
Mě začali růst chloupky v 8 letech (měla jsem rakovinu)ale chloupky nechtěli přestat růst ale moje máma mi zakázala holit se a ve škole se mi všichni smáli😩a to několik let v 16 jsem se chtěla vyspat s mojim klukem tak jsem se oholila a měla jsem z toho na 2 měsíce zaracha. Teď jsem dospělá a mám 3 děti-2 kluky(12let)1holka (13let) a všichni se holí ANO I KLUCI a nevadí mi to.
Nějak nevím proč takovou věc vůbec zakazovat.. Já se taky holim a dceři bych to zakazovala, úplně zbytečně ;) dceři je 6 a přišla za mnou, že chce taky podprsenku, že už je velká, šly jsme a koupily sportovní.. No obě strany spokojený a bez zbytečného dusna... Pamatuji si na sebe, jak mi to máma důležite zakazovala a doteď jsem nepochopila proč se to dělá, aby matky mohly rozhodovat o každé kravine, aby měly navrch nebo nevím...
Já to měla do určitého věku u paže, jenže doba opět poskočila a co se za mě dělalo v 15ti,je teď dřív no
Na holení nic špatného nevidim, naopak si nedovedu představit, ze bych to nesmela udelat. Chápu, ze je to pro vas stale vase male miminko, ale bohužel uz dospívá. 😉 budte rada, ze se nezeptala, zda u vas muze spat jeji kluk 😂 bude hůř

Rozhodně holit, já musela začít tajně. 😀