12letá dcera se vodí za ruku s otcem. Co si o tom myslíte?
Dobry den, idem si k Vam pre radu - skusenosti, konzultaciu....
S partnerom sme 1 rok. Kazdy zijeme vo svojej domacnosti so svojimi 2 dcerami, obaja mame k svojim aj detom toho druheho pekny vztah. Vrta mi v hlave dilema a neviem, ci len ja mam divne vnimanie, ktore by som mala prenastavit v sebe, aby som neohrozila vztah.
Partner je nadstandardne starostlivy a kontaktny. Ten typ, co da pusu aj pred odchodom na WC a aj po navrate z neho - proste pri kazdej prilezitosti objatie, pusa... Je krasne galantny a nenormalne starostlivy - nenecha zenu nic nosit, otvara dvere, proste nieco, co som nikdy nepoznala - aspon nie v tejto miere. Moc mi to imponuje, nikdy som tolko lasky nedostavala. Je uzasny partner a najlepsi otec, akeho som kedy videla. Svoje city neprejavuje slovne, ale takto - dotykmi a cinmi. Co by za to ktora matka a partnerka dala 🙂
Ale mam pocit, ze taketo kontaktne prejavy k 12r dcere su uz extremne (voci mne sa mi to moc paci 🙂 Dceru vodi na ulici za ruku, hladi a privoniava k nej na verejnosti (tak 5x za hodinu. proste bud drzi mna, alebo sa objima s detmi), v restauracii sa drzia za ruku na stole (ako partneri), objimaju sa neustale-pride mi to proste divne. Nie je to o ziarlivosti - ja dostavam od neho viac, ako by som si vedela predstavit, ale niekedy sa citim trapne, ked vidim, ja sa pusinkuje v restauracii s 12rocnou dcerou....Uz som mu povedala, ze to na verejnosti vyzera uchylne a nepaci sa mi to, ale pre neho je to normalne, dcery vlastne vychoval od narodenia (opecovaval, prebaloval - vstaval k nim na krmenie....) proste sprava sa k nim ako matka. Sam mi hovoril, ze toto vnnimala ako problem aj ich vlastna matka - ze na deti ziarlila, ze im dava viac prejavov, ako jej samej, ze to prehana. Ma deti ako absolutnu prioritu - nie je nic, co by pre ne neurobil, nekupil, nevybavil....jednoducho deti su zmysel zivota. Ja mam s mojim detmi tiez velmi blizky a kontaktny vztah, ale predsa len som "zena" a moje deti su mladsie (5r a 8r - tak mi to vodenie za ruku a objimanie sa s nimi nepride divne). Ja sa objimam aj s jeho dcerami - su fakt zlatucke. Ony same si to holky vyzaduju - chodia za tatinkom pre objatie - doma, vonku, v restauracii...vsade a nonstop.
Co si myslite vy? Je to bezne, aby 12rocna dcerka mala stale taku potrebu konktaktu s otcom? Ja si to u seba moc nepamatam - sama som voci svojim rodicom toto nemala.
Do akeho veku sa vase deti vodia za ruku a objimaju na verejnosti? Predpokladam, ze je to individualne, ale za zaujimaju ma skusenosti - mam cakat, ze sa bude vodit za ruku po meste s aj s 15r dcerou? (BTW, fakt to nie je o ziarlivosti - za jednu drzi mna a za druhu ruku dcerku) 🙂 🙂 🙂
A mate niekto partnera (pripadne ste otec takto kontaktny) - a je to nieco beznejsie? Potrebujem asi iba pocut, ze to maju aj ini takto - ze je to normalne a casom sa to zredukuje 🙂
@netopejr
S rim manipulatorem me to taky napadlo
V kombinaci s tim jak neustale ochmatava svoji dceru se mi to vubec nekibi a myslim,ze tenhle clovek neni psychicky v poradku
Tak já mám se svým otcem super vztah,ale nikdy v životě jsme se neobjímali,nelíbali a ani neřešili mou periodu 😶 promiň ale přijde mi to úchylný. To by je mohl za pár let třeba učit souložit ne?! Tohle není zdravý vztah otce a dcer
@brufinka2 taky mi to teda přijde divné. Ale popravdě mě by teda nejspíš i deptalo, že by mě můj partner takhle hodně obíral. Asi bych na to nebyla. A v pubertě jsem chodila s klukem, jeho matka měla jen ty děti, takže na ně byla hrozně upjatá. S její 14tibletou dcerou spala v posteli a vodila se občas za ruce, tulily se na gauči a jejího syna, už tou dobou dospělého normálně lechtala. Prede mnou, já to úplně nesnášela a přišlo mi to hrozně úchylné. Normálně nám třeba i vlezla do postele a začala ho lechtat. Nebo si k nám přišla lehnout, že se bude s námi dívat na film. Já pod dekou v kalhotkách jen ... Absolutně neznala hranice a děti ji to teda nikdy neřekli, ani jeden. Když jsem se jich na to ptala, jestli jim to náhodou nepřijde divné nebo nepříjemné, tak řekli, že v pohodě, že je ani nenapadlo nad tím přemýšlet.
@tintina23 já jsem z toho tenkrát začala mít i panické stavy. Přišla jsem k nim na návštěvu a zastavila jsem se u dveří a prostě nedokázala projít dovnitř při představě, že tam zas bude jeho úchylná matka. Ani se nebudu zmiňovat kam ta její opičí láska obě děti dovedla ... A jim to opravdu přišlo v pořádku to její chování. Kort v dnešní době mi to přijde nevhodné chování otce k dcerám, když je teďka díky sociálním sítím rozmach pedofilů a úchylů všeho druhu. To pak člověk neví na co se to vlastně v obchodě kouká.
@brufinka2 já se třeba s dcerou mazlím hodně a užívám si to, stejně tak ona. Ale od určitého věku by měl člověk pochopit, že dítě už vyrostlo a už je na čase zvolit jiný přístup. A moc bych se tomu nesmála, ten ex byl o 3 roky starší než já a když jsem nastupovala na VŠ, on teprve dodělával střední s odřenýma ušima a její dcera se na střední vykašlala úplně a utekla s prvním klukem, kterého potkala. Je to ale jen můj pohled. Já jsem jedna z těch, které to přijde divné, když vidím dítě v pubertě vedoucí se za ruku s rodiči.
Tezko rici. Ja mam se svym tatou uzasny vztah, on byl u toho, kdyz jsem poprve dostala mesicky, on mi bezel koupit vlozky a pak mi to vysvetloval. On se mnou resil a resi moje trapeni, zachranoval me od kluka debila a dokonce me pred rokem odrodil. Kdyz jsem byla mala, mazlili jsme se spolu, blbli spolu a tak. Jsem rada, ze byl a stale je takovy, i kdyz jak jsme dospeli, uz nejsme ani jeden tolik kontaktni. Rekla bych, ze se to zlomilo nekde kolem toho trinacteho roku. Takze za me je dobre, kdyz je tata funkcni a ma s dcerou pekny vztah. Myslim, ze az ji to bude neprijemne, da mu to najevo a fyzickeho kontaktu ubude.
@sudylichozrout no ty jo, to je fakt az neskutocne. To si ja so svojim otcom ani neviem predstavit, ale takto nejak to vidim aj u nich - to odrodenie mi tam tiez napadlo, ked som to v hlave hnala do extremu. Uprimne, jediny, komu je to "neprijemne", resp. nepochopitelne zatial som ja - oni obaja to maju uplne prirodzene.
@cherie24 no, ono to asi zalezi celkovo na pristupe a povahe a hlavne vychove. On je vysoko postaveny manazer, jeho deti su uspesne sportovkyne, premiantky v skole a drzky take, ze im patri cely svet. Bez zavahania mozem povedat, ze vychovali neskutocne samostatne a sebavedome holky. Ja za tym naozaj nechcem a nebudem hladat nic viac, ako nadstandardnu potrebu kontaktu
@brufinka2 Rodit me musel, byl u toho jako jediny 😀 Proste prekotny porod 😀
@sudylichozrout ja to vobec neodsudzujem. Som presvedcena, ze to su tie "vyssie nahody" vzdy mat poruke toho najblizsieho.
@sudylichozrout Ahoj, napisala som ti sukromnu spravu 🙂
@brufinka2 no ona je právě k zodpovědnosti a samostatnosti nevedla, protože se zjevně nechtěla vzdát představy, že děti jednou budou mít i své životy. Každý to má ale v sobě jinak nastavené. Někdo se s lidmi líbá na potkání a s každým se objímá na přivítání jinému je to krajně nepříjemné. Stejné to bude asi i u tohohle. Jen bych se trošku obávala, aby mu to pak dcera řekla, že už by se mohl s tím krotit a nechodil s dcerou za ruce i v 16ti.
@brufinka2 Tak já mám roční dceru a je samozřejmé, že jí mazlim, líbám a objímám. Chápu, že jejich otec je vychovává a nepochybně je miluje, ale když drží dvanáctiletou v restauraci za ruku a čichá k ní,to už mi normální nepřijde. Sama se ptáš,zda je to normální a já reaguji svým názorem. Pro mě by svítilo výstražné světlo. Kdyby mu seděla na klíně, drželi se za ruku a čuchali k sobě to by Ti taky přišlo normální? Až jí bude 15,bude mít prsa,a třeba kluka,tak si nedovedu představit,co její otec bude dělat. Ale tímto způsobem výchovy z nich udělá duševní mrzáky... Neřeknu,kdyby jim bylo tak do osmi let,ale takhle...
@brufinka2 a co kdyz neodezni?
@zelenaesmolda ja dufam, ze to bude podobne ako u @sudylichozrout a ze to zostane nadalej krasny a vrely vztah, ale ze pubertou ta potreba kontaktu odoznie - hlavne z dcerkynej strany

@brufinka2
Me to treba divne prijde.Proc bys mela za kazdou cenu potlacovat svoje pocity a hranice?