Návraty od otce. Kam se obrátit?

byra
18. kvě 2020

Ex si bere dceru (3 roky) pravidelně 1x za 14 dní na víkend, malou na to připravuju a ta se těší... Návraty jsou ovšem horor, sotva mě uvidí spustí hysterický pláč, že chce být s tátou a já mám jít pryč, odhání mě ručičkama, mamko neber si mě, slzy... Musím ji hodně přemlouvat, aby šla... Dojdeme domů a tam se na mě lepí a věší se, pláče, že ji nemám nikomu dávat, že chce být se mnou a já ji ujišťuju, že ji nikomu nedáme, že bude s námi doma. Za celých 14 dní si ex nevzpomene, fakt jen o těch víkendech a malá se na něj ani neptá. Nemluvíme o něm škaredě, nic. Na návštěvu ji připravujeme. Nevím co dělat, domluvy nepomůžou. Stále mi neodpustil, že jsem od něj odešla, vyčítá mi a to, že občas neplatí, tak za to si prý můžu sama, protože mu nevycházím vstříc (tzn. nedám mu malou jak si řekne, chtěla jsem to mít na papíře, zneužíval toho a když jsem odmítla, napadal fyzicky moji rodinu).
Když je malá s jeho mamkou nebo ségrou (vztah s nimi mám dobrý), mojí ségrou, mojí mamkou (s tou vydrží třeba 4 dny pryč), návraty nejsou problém, maličká na mě křičí maminečko, směje se, pusinkuje mě, běží mi naproti... Ale s ním... já už nevím ...

levandule_k
18. kvě 2020

Víkend 1 x za 14 dní je dle vaší domluvy nebo to máte soudně?

byra
autor
18. kvě 2020

@levandule_k soudně. Dřív to bylo na domluvě, ale začal si diktovat jak se mu to hodilo (nepracuje, takže čas má...stylem Dneska je krásně, dneska by to šlo). Pokud jsem mu nevyhověla, fyzicky napadal moji mamku i sestru, házel nám kamení do oken, sprostě vykřikoval před domem...Několikrát jsme volaly policii, oni už ho znají. Zkrotl, ale při nejbližším odmítnutí se to opakovalo. Potom jsem od něj měla 89 zmeškaných hovorů. I na tohle jsem se snažila u soudu poukázat, ale měl papír od psychiatra (soudkyně neřekla, co na něm je) a dala 1x za 14 dní víkend.

levandule_k
18. kvě 2020

To je teda síla, když i přes tohle si může brát dceru samotnou na celý víkend. Já bych mu dala max. pod dozorem.

levandule_k
18. kvě 2020

Já bych se ptala nějakého dobrého právníka, co udělat proto, aby si otec nemohl brát dceru samostatně.

lv
18. kvě 2020

Reakce chci jen tatu, chci jen mamu je normální v tomhle věku, možná by to chtělo ještě přidat styk otce 2x odpoledne v týdnu, aby si užila i jeho vic. Je to twzky, zvlášť kdyz je takovej, jakej je.