Chci abychom se měly stejně, mamka ale má svůj názor 😞
Dobrý den 🙂, je to sice divný takhle říct ale je mi 12 (za pár dní 13) (takže typická puberťačka :D) ale chci vědět váš názor 🙂. Moji rodiče se rozvedli když jsem byla malá byli mi tak čtyři roky, a sestře rok. S tátou se normálně vídáme (vzhledem k tomu že bydlí od nás 500 km daleko, tak se vídáme s ním jednou za dva měsíce na víkend), kupuje nám dárky k narozeninám, posílá na nás peníze... prostě bez problému. Ale štve mě to že já chci abychom se sestrama (mamka má s novým přítelem s kterým je už od mích pěti let ješte moji druhou setřičku 🙂 malýho prcka teď jí byli čtyři, bydlíme v jeho domě který už je skoro spravéný. Dá se říct že on mě vychovával a beru ho více jako tátu 🙂 ) A teď už k věci, hrozně mě štve nevím proč.. když sestře mamka koupí nebo dostane více věcí jako já, její teď jí bude jedenáct. Hraje závodně florbal, já hrála taky skoro 3 roky ale letos vzhledem k tomu že už mám moc učení jsem si řekla že už toho asi nechám, protože opravdu jsem to nestíhala. Třikrát týdně 2 hodiny tréninku když chodím ze školy po sedmích hodinách... nějak jsem to zvládám 😉 😉 😉 občas si vzpomenu ale potřebuju se taky učit a ták 🙂. Sestra teď dostane novou florbalku, sálovky, novou přilbu, poplatky na florbal, stratila brýle takže dvoje brýle dohromady 5000 kč, minulí rok dostala klavír za bez mála 9 000 kč ale já kolo takže to bylo spravedlivé, ale když řeknu mamce že jako sestra dostane to, to a to, tak to vyvrátí tím že já jsem nejstarší, že mám svůj pokoj (ona má s prckem) že mám nový mobil teď dostanu k narozkám za 4000 mobil a pennyboard které jsem si vybrala ale sestra dá se říct že dostane "jen tak" 5-7 tisíc a já 4 a to k narozeninám tak mi to nepříjde fér! vždycky se k vůli tomu s mamkou pohádám :( jen chci aby jsme měli stejně :/. Je pravda že ona má oblečení po mě, pokoj s Adriankou, kolo po mě, má dotykáč samsung dva roky starej stál tehdy asi 2200 kč já dostala ten rok za 3200 kč ten teď bude mít po mě protože je lepší má paměť atd. Ale prostě nepříjde mi to fér :/ jinak nejsme nějak bohatá ani chudá rodina, prostě možná trochu nad průměr 😝 jen chci vědět váš názor 🙂
@barusak1 a směje se tady někdo?
@koordinatorka_odboje v příspěvku výše mi to tak přišlo.
@veruli03 tak v tom případě to neřeš ani ty. Rodiče si na sebe pletou bič.
Jak říkám, nemůžeš změnit jiné lidi, jenom sebe.
Připomíná mi to mého kamaráda z dětství, trávili jsme spolu hodně času a byl podobný jak tvá sestra. Na vánoce miliony dárků, o které si řekl, všechno hned rozbil , dostal nové. Mě také nikdo nepochválil, že se snažím šetřit rodinný rozpočet, dostala jsem mikinu a pomeranč a ještě blbé kecy navrch. No a hádej, kdo to v životě dotáhl dál?
Jestli jsi reálná, tak teda čumím. Podle mě jsi rozpatlaná a nevděčná. Přestaň si pěstovat pseudomindrák z blbin a radši přemýšlej o tom, jak se na škole udržet (z češtiny máš objektivně rezervy); najdi si nějakou jinou zálibu na volný čas než držení saldokonta se sestrou. Myslím, že by tvoje rodiče omyli, kdyby tohle četli.
Já Ti teda nevím. Na mobil jsem si musela polovinu našetřit. K narozkám jsem dostávala věci max za litr a nazdar. Buď ráda, že ty peníze máte a Tvá mamka nemusí přemýšlet na každou korunou...
@veruli03 Všechno mi příde takové, že to bereš jako tragédii. přepočítáváš vše na peníze. mělo by se to brát, tak co pro tebe má cenu. psala jsi, že tvoje sestra si rozbila brýle. Ona je potřebuje, takže to by si neměla počítat. tvoje sestra chodí hrát florbal. ty si ho hrála taky. taky si potřebovala pomůcky. třeba né na jednou, ale potřebovala. takže to taky nemůžesš počítat. a jak sama píšeš tvoje sestra má věci po tobě, takže nemá nic moc nového. to je další věc. ty ,,utrácíš,, za kola oblečení mobily a další věci ktere po tobe sestra zdědí. tak se nediv, že mamka kupuje víc věci pro sestru. každopádně nemužeš říct, že tě mamka zanedbává. A jen tak naoko kolikátého ses narodila, moje mladší dcera se totiž narodila 29.10.

Rodičům to tak říkám nějak to ale nemínějí řešit