icon

Školní praxe Praha pro studentku SŠ - help 🙏🏻

felis
9. bře 2025

Ahoj holky, dcera studuje 2.rocnik oboru Propagační grafika. Mají mít v druhé půlce dubna praxi. Obeslala tak 30 firem a nic. Jako už i mě dochází nápady, koho má oslovit a to bych řekla, že jsem hodně zapojila mozek.
Praxe je bezplatná na 6 hodin denně. Škola má vlastní smlouvu a nejede přes to vlak. Měla by proběhnout v Praze (ředitelka si to přeje, byť žádný zákon ani RVP to neukládá), takže myslím, že bych ji vysvětlila, že Středočeský kraj je v pohode.
Víte o někom, kdo by si ji vzal pod křídla?
Muze to být opravdu široký záběr: tiskárna, umělecké či umělecko-řemeslné dílny, PR či Marketingové nebo grafické oddělení ve větší firmě (na úřadě), obchod/sklad s papirem nebo kreativními potřebami, divadlo, grafické studio, produkce TV, výroba tiskovin a propagačních předmětů nebo dokumentů, galerie nebo muzeum, ZUŠ či DDM, ... takže jak vidíte, může to být leccos.
Dcera má pracovní návyky z brigády, tj. prijde včas, v pripade zpoždění dopravy se omlouvá a když práci nema, tak si o ní říká. Ma rada práci rukama. Umi jednat se zákazníky i v angličtině. Poradí si s různými SW.
Víte o necem? Budu rada za jakékoliv konkrétní typy na osoby, na které by se mohla obrátit (klidne do IP samozřejmě).

squezy
9. bře 2025

@felis napis mi zprávu,jednu firmu bych poradila,ale nechci tady psat přímo kontakt. Jinak, jestli to může být PR a/nebo marketingove oddělení jakekoliv firmy,tak oslovit všechny pražské korporaty nebo obvolat,volat na recepci,at vas propoji s marketingovym reditelem/manažerem. Spoluzaci si našli praxi kde? Nevzali by více lidi do jedné firmy?

felis
autor
9. bře 2025

Omlouvám se za překlepy. A jeste dodatek, ze dceru nechávám, ať si praxi nachází a komunikuje s firmami sama a to dělá už od ledna. Jenze kdyz ji nikdo neodpovídá a duben se blíží, tak začínám být trochu nervózní.

squezy
9. bře 2025

@squezy a na 6hodin denne..na jak dlouho?

squezy
9. bře 2025

@felis omylem jsem označila sebe :D A 6h denne na jak dlouho? Mě nepřijde blbe, že se ptáš i za dceru😉 Napis sz,napisu jedno jméno, třeba by si dcera vzala pod kridla, uvidíme😉

felis
autor
9. bře 2025

@squezy uz jsem Ti napsala do IP.... vic lidi moc neberou. A praxe je v terminu 14.-25.4., ale tím že do toho případnou Velikonoce, tak je to min pracovních dní.

felis
autor
9. bře 2025

Kdyby měl někdo další typ, budu rada 🙏🏻 děkuji.

jancaroul
9. bře 2025

Zkuste Městskou knihovnu v Praze, studenty na praxe v knihovnách máme a máme i PR oddělení a výtvarné oddělení. Nejlépe se asi obrátit na tiskovou mluvčí, která tato oddělení zaštituje - https://www.mlp.cz/cz/o-knihovne/kontakty/dulez...

felis
autor
9. bře 2025

@jancaroul moc dekuji za tip. To mě nenapadlo 🙂

levandule_k
9. bře 2025

Má dobře napsaný ten úvodní mail, kterým oslovuje firmy? Hodně životopisů končí v koši, protože jsou blbě napsané, tak analogicky jestli to není stejná situace.

felis
autor
9. bře 2025

@levandule_k ahoj, jj, to má... jsem pracovala 10 let v HR, takže v tomhle směru to asi ma vychytaný.

rikatoka
9. bře 2025

@felis já zas dávám tip na Národní zemědělské muzeum. Případně bych zkusila obecně muzea.

felis
autor
9. bře 2025

@rikatoka ahoj, diky, hodné muzeí už měla v lednu obsazeno. Každopádně zkusi i to, díky.