Začínám nenávidět své dítě.

alamandra
26. lis 2019

Kazdym dnem vice upadam do deprese skrze 11 leteho syna..Tahne se to uz od prvni tridy..Neustale poznamky atd..Ja uz jsem ve skole vice jak doma.. Prosel spoustu vysetreni ale rady jak na nej nezabiraji.. Doma se chova otresne a zakaz na nej neplati..Telefon, pc, fotbal nebo zakaz jit ven nezabira..Nikdo ho nechce hlidat a vlastne ho nikdo nikde nechce. Doma se kvuli nemu hadame, deti ho nemaji radi ani ve skoe a sourozenci to same.Jsem zoufala a, nevim jak dal.

zelenaesmolda
26. lis 2019

@alamandra
psycholog?jak pro nej tak pro tebe?

alamandra
autor
26. lis 2019

@zelenaesmolda Ja uz nemam ani chut hledat cestu :'(

zelenaesmolda
26. lis 2019

@alamandra
ja se obavam,ze nemas jinou moznost nez se to snazit vyresit a navic kdyz to nebudes resit tak co se tim zmeni?nic.pokud to resit budes tak mas sanci na zmenu jak v jeho chovani tak treba v tvem pristupu k nemu.Jeste bych zkusila Nevychovu nebo treba jiny portal zabyvajici se gentle parenting protoze castokrat je to jenom o spatne komunikaci mezi ditetem a rodicem

alamandra
autor
26. lis 2019

Je to velice akcni a problemove dite..Tatinek si ho k sobe vzit nechce. Pred tydnem prohlasil, ze nas se skoro manzelem od sebe dostane a to same I jeho otci a jeho pritelkyni..Chovani ve skole otresne, vsude lze..Dokonce sel v pondeli misto na doucovani za skolu..Kde se neco spatneho deje, je tam i on..Dokonce uz I pritelovi deti nechteji jezdit a toho to moc trapi..Bojim se, ze jeste chvilku takhle bude pokracovat a pritel ho zacne nenavidet..

zelenaesmolda
26. lis 2019

@alamandra
videl ho psychiatr?

zmrzlinka
26. lis 2019

Podle mne by to chtělo psychiatrické vyšetření.

alamandra
autor
26. lis 2019

@zelenaesmolda Ano, ale ADHD urcene zcela nema..Je to udajne chytry kluk ale sileny lajdak..My sedime u jednoho ukolu treba 5 hodin s prestavkama ktere musime davat, to se fakt neda..Priprava dodo skoly nulova..Porad ho musim vodit za rucicku a mockrat opakovat..Jakmile se ale sekne, nereaguje..A to se sekne vzdy u ukolu, uklizeni..Vlastne u vseho co neni pro nej zabava

zelenaesmolda
26. lis 2019

@alamandra
me tedka jeste napadlo nemuze to byt zpusobeno tim,ze ho jeho otec nechce,vy mate pritele,jeho deti ho nemusi atd?Ze cim vic ho okoli odmita tim on se chova hur jako obrana?
Nemusi jit jenom o ADHD,je spousta psychickych poruch a nemoci.Nekdy se takhle chovaji nadprumerne inteligentni deti protoze se nudi.
Co ty ukoli proste nedelat a prestat ho vodit za rucicku?

alamandra
autor
26. lis 2019

Zarli na sve sourozence a diky tomu jim nedela nic hezkeho..,5 a 6 let.. Jeho tatinek by si musel najit jinou praci, jezdi kamionem a to nikdy neudela, jeho pritelkyni syn nenavidi, ale to je urcite tim, ze jen po nem chce zakladni veci a on to proste delat nechce.

alamandra
autor
26. lis 2019

Kdyz nedelame ukoly, Bakalar je plny poznamek..A kdyz to budu uplne ignorovat, opet pujdu do skoly na koberecek, jiz jsem byla upozornena.

zelenaesmolda
26. lis 2019

@alamandra
jinymi slovy otec na nej sere protoze mu nestoji syn za to,aby kvuli nemu zmenil praci.vztah s jeho pritelkyni taky spatny,se sourozenci taky.vam a vasemu partnerovi taky leze krkem (nerikam,ze nepravem).me to pripada,ze se snazi vynutit si pozornost protoze i negativni pozornost je lepsi nez zadna.ono se dost blbe zije s tim,ze vas vsichni kolem vas nesnasi a maji vas dost.toho psychiatra bych ale urcite navstivila a zkusila bych zmenit pristup k synovi,zkuste se opravdu mrknotu na tu Nevychovu,mohli by vam pomoct.

zelenaesmolda
26. lis 2019

@alamandra
jinak domaci ukoly te skola nutit delat nemuze,nema to v zakone oporu.doporucuju skupinu reseni problemu ve skole,stiznosti na ucitele a skoly.tam ti vysvetli na co ma skola nebo nema podle zakona pravo.

alamandra
autor
26. lis 2019

Skola dokonce hrozila socialkou..Loni jsem sedela 2 hodiny v reditelne a 5 lidi vcetne poradkyne, reditelky, zastupkyne do me jeli...Fakt peklo

zelenaesmolda
26. lis 2019

@alamandra
pridej se do te skupiny,tam ti poradi jak a co resit ve skole.skoly casto prekracuji sve pravomoce a spolehaji na to,ze si to rodice nechaji libit nebo ze neznaji sva prava a prava deti.nad zmenou skoly jste neuvazovali?nebo domaci vzdelavani?

guinea
26. lis 2019

@alamandra Je mi líto, že jsi tak zoufalá. Ale jenom TY s tím můžeš, a myslím že fakt musíš! něco udělat. Syna nikdo nechce, nikdo ho nemá rád, jeho chování může být jak příčina, tak důsledek toho všeho. Začarovaný kruh. Učitě navštiv psychiatra i psychologa, a doporučila bych ti objednat se k víc odborníkům najednou!!! Ať máš srovnání, víc názorů. Řešení existuje a je jen na tobě a tvé vytrvalosti, abys ho našla. Trochu vím o čem mluvím. Moje situace nikdy zdaleka tak nevygradovala jako tvoje, ale syn od narození téměř nespal, měl časté zuřivé záchvaty, ve 3 letech ještě nemluvil. Asi 3 neuro mi řekli, že "naše děti taky nespí paní, a on se rozmluví, děti se vztekají, co byste chtěla..." Ale nakonec se mi podařilo tady díky koníkovi a jedné milé mamince, která byla z oboru, náhodou rozklíčovat, jakou vadu by syn mohl mít. Ta maminka mě nasměrovala ke správnému odborníkovi, ten potvrdil mé doměnky, doporučil mě dalším obborníkům a už na mě nikdo nekoukal jak na blázna. Máme odbornou pomoc a synkův stav (i můj!!!) se výrazně zlepšil a dál lepší...

alamandra
autor
26. lis 2019

Nevychova se mi hodne moc libi..Koukam nana seminare pana Duska, ctu knizky a posloucham audio knihy.. Jsem v knihovne jak doma, ale nevim jak zacit u neho.. Mam si na nem kazdy den najit neco dobreho kdyz udela neco spatne, ale ja fakt nevim co..Prijde ze skoly bez bundy, tasku u kamarada zapomene a v Bakalarich 5 s poznamkou..Jak si mam ja najit v tu chvilku neco dobreho ☹ Tohle opravdu neovladam a moc me to mrzi

guinea
26. lis 2019

@alamandra Jo a ještě dodám, mně se Nevýchova taky moc líbila, a nešlo mi do hlavy, proč na nás nefunguje. No, syn má poruchu řečového centra, nerozumí všemu co se říká, tak proto pro něj Nevýchova není to pravé. Tam je to založeno na dialogu a ten on (zatím) není schopný pořádně vést. A nebýt odborníků, tak my nikdy nepoznáme, že nerozumí, jak mistrně to dovedl maskovat (což je prý u tohoto problému typické, a často se na to přijde až na základce, kdy děti nerozumí zadání, dostávají pětky, jsou zoufalé, zlobí, a táhne se to dál). Neříkám že máte to samé, ale vkládat naděje jen do Nevýchovy, to bych nedělala. Opravdu se objednej k dětskému psychiatrovi i psychologovi. Pokud jsi z Prahy, tak doporučuji INEP, tam mají vše po kupě.

zelenaesmolda
26. lis 2019

@alamandra
tak tasku muze zapomenout kazdy,to neni tragedie.u tech poznamek bych byla opatrna a chtela bych znat nazor obou stran.ono je docela mozne,ze dostava poznamky protoze ucitelkam leze na nervy a tak ji dostane za neco,za co by ji jine dite nedostalo.
Never slepe jenom ucitelkam,ony jsou taky jenom lidi a dokazou byt pekne mrchy.

alamandra
autor
26. lis 2019

@guinea Moc dekuji..Ja sice z Prahy nejsem, ale otec ditka se tam ted prestehoval a pokud mu tam opravdu pomuzou, teda nam vsem, rada podstoupim tu cestu i ja... Oni to od neho chytaji uz i sourozenci a to nesmim dopustit.

alamandra
autor
26. lis 2019

@zelenaesmolda Bohuzel uz je tam tak zapsany..Zlobivej Honza.. On si ale lehme pri vyucovani nanebo lavici a proste pisemku psat nebude..Vlastne tam treba jen cely den jen lezi na lavici a o prestavkach zlobi..Mluvila jsem i s rodici, syn je opravdu vetsinou ten, co si zacne.. Ve tride uz nema skoro zadne kamarady..Skolu uz ma druhou, bojim se ze tim si asi nepomuzeme

alamandra
autor
26. lis 2019

@zelenaesmolda Bohuzel leze vsem na nervy, vsude... A to lhani ve skole, doma.. Ukoly sI nezapisuje a ja nemam kde zjistit, jestli ukol ma nebo nema..Ucitelka odmita zapisovat na Bakalare, ze se musi ucit zodpovednosti..Ale jak ukol nedonese, hned poznamka..

meronym
26. lis 2019

Ja verim, ze zadne dite neni zle. Zadne. Pokud zlobi, ma to nejake priciny, at vnejsi (vychovne chyby, skolni tezkosti, rivalita se sourozenci) nebo vnitrni (pocit odmitnuti, psychicke problemy, poruchy uceni). Verim, ze je to velmi tezke, ale moc prosim kvuli nemu i Vam, zkuste psychologa a zmenu pristupu. Musi byt tezke zit se s tim, ze pro vsechny jste na obtiz.

sudylichozrout
26. lis 2019

@alamandra Osobne si myslim, ze na stavu vaseho syna se podili vic faktoru. Nejen zacarovany kruh odmitani okolim a nasledneho zlobeni, ktere graduje (uz nelze ani urcit, kde je pocatek, je to jako o vejci a slepici), ale take nejaka dusevni porucha. Navstivila bych s nim psychiatra. Ne psychologa, ale psychiatra, ktery prijde na to, co se deje. A pak v dalsim sledu uz navstivit psychologa a makat na tom, aby se v ramci moznosti normalizoval.
Hodne stesti.

leneee
26. lis 2019

@alamandra nemam zkusenost s takovou situaci, nejsem ani psycholog, ale neslo by take v kombinaci s nejakym
Lekarskym vysetrenim jak doporucuji vyse ostatni, zacit uplne od nuly? Rict mu-je tu prave ted jeste jedna sance,abychom byli v pohode-vsichni? Zacit se mu na max venovat, travit spolu cas a hodne si povidat o nem-co ho bavi,co ma rad,... problem bude asi hodne i v tom vzathu s tatinkem, i ostatnimi,co mu davaji najevo, ze neni v oblibe... ale muzete zacit treba u sebe? ne mu stale neco vycitat,ale rict mu jako dospelemu,ze tohle jsou faily,ktere se s nim potahnou a je to skoda,protoze se muze mít i jinak... nenadavat,nezakazovat, ale zeptat se ho,co by mu pomohlo, aby to nedelal? Ze ted je ta sance zacit znovu-co to treba zastresit prichazjejicim rokem 2020... Je jasne ze vas asi zpocatku posle nekam, ale je uz docela velky,aby chapal nejake dusledky takoveho jednani do budoucna...rekla bych mu,ze ja ho mam rada jaky je a ldyz bude chtit,pomuzu mu jak budu moci... a to bych dodrzela...vyslysel by vas?

katka_nedo
27. lis 2019

@guinea a mohu vedet,co synovi nasli?

1772
27. lis 2019

@zelenaesmolda Házet problémy dítěte na učitele a školu? To je dost divné. Chlapec má problémy všude, to vypadá opravdu spíše na diagnózu psychiatra nebo neurologa.

kacenka1111
27. lis 2019

@alamandra co třeba UŽ jen to, ze je to tím syn a milujes ho jaký je...to jó milujes jen když dostane jedničku? Pak se nediv jaký je. Vi, ze ho nemilujes...a proto je jaký je....Kdyz tak sledujes duchovni věci ala dušek aspol, měla.bys tohle.základní pravidlo znát...syn te přišel naučit bezpodmínečně lásce....at to zmenis u sebe, promění se on....A - posi vlastní příklad....mela jsem to samé....tečka...jednoduché jak facka...Ale můžeš taky začít kopat kolem sebe ze ty nic a kdesi cosi (touhle fázi.jsem ai taky prosla)

1772
27. lis 2019

@kacenka1111 Nemyslím si, že by tazatelka svého syna nemilovala. Ale je vyčerpaná a právo na její lásku a pozornost mají přece i ty bezproblémové děti. Potíž je v tom, že není vidět žádný pokrok vpřed přes veškerou snahu.

drakenn
27. lis 2019

@kacenka1111 souhlasím

kacenka1111
27. lis 2019

@1772 ja snahu nevidím...jak píšu ...měla.jsem to stejně ...at když jde ho přijala bez podmínek tak jak je a tw to třeba nebude lepší, pak.se začal měnit....A čím vic se tomuhle bude vzpirat, tím víc se bude vzpirat dite..dokud ho bude menit a nebude ho brat tak.jak je....její cestta, její volba...může honabrat praskama aby oba nemusel nic delat ..n